Hva skal det være? Blomkål tilberedt, stekt eller gratinert? Vegansk eller med skinke og ost? Ja, blomkålen er en skikkelig allsidig på kjøkkenet. Spesielt om høsten er de hvite buketter en av våre favorittgrønnsaker. Fordi de tilhører helt den sunne trenden innen matlaging og spising som beveger millioner av mennesker rundt om i verden. Selv om den myke hvite grønnsaken ofte sammenlignes med brokkoli, imponerer blomkålen med sin fine smak, myke tekstur og allsidige bruk. Den kan også kombineres med mange urter og krydder, slik at rettene med blomkål alltid smaker krydret, men friskt og veldig appetittvekkende. I det følgende vil vi avsløre for deg hvorfor blomkål er sunt og hva du kan tilberede med de hvite buketter. Du finner også to av de beste og mest populære blomkåloppskriftene hos oss.

 Blomkål er en skikkelig allsidig på kjøkkenet.

Sunn blomkål ekte allsidig på kjøkkenet to enkle oppskrifter

Hvorfor er blomkål sunt?

De som virkelig liker sunne ingredienser til matlaging og steking, vender seg utvilsomt ofte til karbohydrater med lite karbohydrat. Denne spesielle kålsorten kan gjenkjennes av dens kjøttfulle blomsterknopper, som står sammen i et hode og i de fleste tilfeller er hvite. Imidlertid er det andre varianter av blomkål hvis buketter er lilla eller grønne.

Disse er imidlertid ikke populære hos oss og brukes sjelden på kjøkkenet. Blomkål er også kjent under navnene blomkål, blomsterkål, ostekål eller druekål. Alle disse navnene skyldes den spesielle formen på blomsterspiren.

De hvite buketter er kaloriefattige, fettfrie og fulle av vitaminer – ideelle for dietter og lette matvarer!

Blomkål sunne hvite buketter med lite kalorier, fettfrie, fulle av vitaminer, ideell for lette diett

Blomkålen er lett fordøyelig og god for dietter og lette matvarer. De hvite buketter inneholder viktige mineraler og mange sunne vitaminer. Disse grønnsakene kan ofte være på tallerkenen din, selv om du er på diett, fordi de er nesten fettfrie og lite karbohydrater og proteiner. I tillegg kan mange vitaminer finnes i blomsterknoppene, inkludert vitamin B -gruppen, vitamin C og K. I tillegg inneholder de også viktige mineraler som kalsium, kalium, magnesium og fosfor. Disse sunne ingrediensene bidrar til å forhindre hjertesykdom, diabetes og leddgikt. Grønnkålen hjelper også mot forstoppelse og andre gastrointestinale lidelser. Det har en ekstremt positiv effekt på kreftpasienter, fordi sulforafan og isotiocyanat i det hemmer veksten av tumorceller.

Blomkål er spesielt populær blant fans av sunt kosthold.

Blomkål sunn sunn mat fersk salat med brokkoli

Blomkål brukes på mange måter i sunn matlaging

De sunne grønnsakene brukes på mange måter på kjøkkenet. Du kan bruke den til å lage en frisk sommerrett eller kombinere blomkål med andre grønnsaker og tilberede en sunn salat. Du kan spise den rå, men i de fleste tilfeller blir blomkålen dampet, kokt, stekt, panert eller bakt i ovnen. Forberedelsesalternativene er virkelig mange. Men vi har valgt to populære blomkåloppskrifter for deg, som du kan ta raskt og nyte deilig tilberedt blomkål som hovedrett og / eller tilbehør til grillet kjøtt med dine nærmeste.

  • Blomkål og potetgrateng

Til denne oppskriften trenger du følgende ingredienser for fire personer: 1 blomkål (ca. 1 kg), 1 kg poteter, 100 g ost, 1 rød paprika, gulrøtter, hermetiske tomater, dobbel kremost, urter og krydder som oregano, salt og pepper etter ønske.

Blomkålpotetgratengen kan beriges med andre grønnsaker og til og med kokte egg.

Blomkål sunn oppskrift blomkål potetgratiner andre grønnsaker kokte egg

Forberedelsen er veldig enkelt og tar omtrent 60 minutter

  • Rengjør blomkål, skjær i buketter, vask. Skrell, vask og skjær potetene. Stek begge ingrediensene i saltet vann i 10 minutter.
  • Rens, vask og hakk paprikaen. Bland med terninger i terninger, tilsett gulrøtter eller andre grønnsaker etter ønske.
  • Fordel alle ingrediensene i en stor ildfast form. Tilsett kremost og hakket oregano, smak til med salt og pepper. Tilsett litt vann eller kokevæske. Riv ost og dryss over.
  • Stekes i en forvarmet ovn (200 grader C med varmluft) i ca 20 minutter.

Imidlertid er det veldig enkle blomkåloppskrifter for en rask og sunn gryte.

Blomkål sunn enkel oppskrift på rask, sunn gryte

  • Stekt blomkål fra ovnen med hvitløk og sitron

Denne oppskriften er rask og enkel å lage, og passer også for vegetarianere. Du trenger bare noen få for dette ingredienser, nemlig 1 blomkål, 3 fedd hvitløk, den ferskpressede sitronsaften, 3 ss olivenolje, pepper og salt og revet parmesan til servering.

Så vil’S laget:

  • Del de knottete buketter og legg dem i en bolle. Tilsett deretter hakket hvitløk, sitronsaft og olivenolje og bland godt. Smak til med salt og pepper.
  • Fordel buketter på et stekebrett slik at de ikke ligger oppå hverandre.
  • Sett den i den forvarmede ovnen (200 grader C med varmluft) og stek i ca 30 minutter eller til buketter er lett brune. Hvis du ønsker det, kan du tilsette nyrevet parmesanost og bake i ovnen i 3-4 minutter til.

 Stekt blomkål smaker pikant og er uimotståelig!

Blomkål sunn stekt karfiol fra ovnens buketter på bakeplaten med sitronsaft hvitløk

Du får en pikant, litt smøraktig smak.

Sunn stekt blomkål, pikant, litt smøraktig i smaken

Panert blomkål med kremet dukkert – den smaker deilig!

Sunn panert blomkål med en kremet dukkert med en deilig smak

Du finner flere oppskriftsideer med blomkål i bildegalleriet vårt. Klart du kan prøve noen, det er virkelig verdt det! Tenk alltid på de sunne egenskapene til blomkål! Du kan til og med prøve å bytte potetgull med høy kalori for stekt blomkål eller kombinere grillet kylling med en frisk blomkålsalat. Disse og mange andre alternativer er tilgjengelige for deg. god appetitt!

Hvis du er i et sunt kosthold ….

Blomkål sunt i salat andre grønnsaker grytegrateng sunn mat

… da spiser du ofte blomkål!

Blomkål sunt sunt å spise salatbrokkoli og blomkål

 Det er det perfekte tilbehør til kjøtt.

Blomkål sunne stekte buketter perfekt tilbehør til kjøtt

Blomkål sunn stekt buketter perfekt tilbehør

Blomkål sunne stekte buketter perfekt tilbehør til kjøttideer

 Du kan også kombinere blomkålen med reker, avokado, mais og ris.

Sunn blomkål med reker avokado maisris kombinert grillet i folie

Eller bakt med pasta!

Sunn blomkål bakt med pasta smaker lett

Blomkål sunt som en salat med forretter, deilig smøraktig smak

Sunn blomkål puré og pyntet med krydder og grønne urter