Startskuddet for den nye sommersesongen er gitt! Nå skinner solen sterkere, og vi ønsker alle å tilbringe lengre tid utendørs. Vi liker også å organisere små hagefester i familiekretsen og invitere venner til kaffe av og til. Og en kopp duftende sentralstimulerende til en deilig kake, ikke sant? Forhåpentligvis er du ikke på diett for øyeblikket, for i dag snakker vi om en sommerfristelse med saftig frukt. Vi viser deg to oppskrifter på aprikoskake. Den ene er klassisk, som fra bestemors tid, med mørdeig og rømme. Den andre oppskriften er på aprikoskake fra brettet, som smaker godt og lukter vanilje. Begge oppskriftene er enkle å følge, spesielt hvis du har ledig tid i helgen. Du vil definitivt bli belønnet for din innsats med mange komplimenter for bakekunst!

 Hver aprikoskake er en godbit for ganen og øyet!

Aprikoskake med rømme lett tilberedning en fryd for ganen og øyet

Aprikoser er i høysesongen om sommeren og kan finnes ferske på bondemarkeder og i alle frukt- og grønnsaksbutikker. I de andre sesongene kan du kjøpe de deilige oransje-fruktene på boks eller tørket. De inneholder mange sunne næringsstoffer og er en integrert del av ethvert sunt kosthold. Ikke bare kan den brukes til å lage deilige desserter.

Aprikosene kan også brukes i smoothies, salater og retter for å gi dem en søt notat. Vet du også at du til og med kan spise aprikoskjernen?

Aprikoser er sunne og velsmakende!

Aprikoskake et stykke på tallerkenen ved siden av ferske aprikoser i en fruktskål

Saftig aprikoskake med rømme i henhold til bestemors oppskrift

For denne klassiske oppskriften på deilig aprikoskake må du ha en springform med en diameter på 26 cm for hånden. Du trenger følgende:

  • Ingredienser til mørdeigen: 250 g mel, 125 g smør, 70 g sukker, 1 egg, 1 klype salt. Skjær det kalde smøret i terninger og elt det raskt med de resterende ingrediensene til en deig. Form deretter en kule av den og la mørdeigen stå i kjøleskapet i cirka 30 minutter. Etter denne tiden ruller du ut den kalde deigen og legger den i den smurte springformen. I kantene kan du trekke deigen opp og stikke bunnen flere ganger med en gaffel.
  • Nødvendige ingredienser til aprikoskaken med rømme: 400 g aprikoser, 400 g rømme, 2 egg, 100 g sukker, 20 g stivelse.

Aprikoskaken med rømme smaker deilig!

Aprikoskake med rømme med mandelskiver på toppen er et skikkelig blikkfang

H3: Slik lages aprikoskaken med rømme:

Først må du vaske, stein og halvere aprikosene. Bland deretter rømme, egg, sukker og stivelse til en homogen masse og legg i springformen. Trykk til slutt de halverte aprikosene inn i fyllet, gjerne med den åpne siden ned! Stek denne aprikoskaken i forvarmet ovn på 180 grader i ca 30 minutter. fullstendig!

 Du kan også bake aprikoskaken i denne formen.

Aprikoskake med rømme i flott form, flott design for en klassisk oppskrift

Aprikoskake fra brettet – grunnoppskriften

Ta et dypt brett, omtrent 40 x 30 cm. Følgende ingredienser er nødvendige;

  • Til røren: 150 g mykt smør eller margarin, 125 g sukker, 1 pakke vaniljesukker, 1 klype salt, 3 egg, 300 g hvetemel, 2 ss melk, 1 pakke bakepulver.
  • Ingredienser til pålegget: 480 g halverte aprikoser (også mulig fra en boks!), 50 g mandler i skiver, ca. 50 g aprikossyltetøy og / eller melis.
  • Forberedelse: Smør først bakeplaten og forvarm ovnen til 180 C. Deretter forbereder du røren. Slik fungerer det: Ha smør eller margarin i en bolle og rør jevnt med mikseren. Tilsett deretter sukker, vaniljesukker og salt og fortsett å røre. Rør inn eggene på høyeste innstilling. Bland deretter melet med bakepulveret og bland deretter begge ingrediensene med melken på middels innstilling til en jevn masse dannes. Hell deretter røren på brettet og fordel den på.

 Aprikoskake fra arket!

Aprikoskake fra brettet smaker alltid deilig

 

  • Siste steg: Fordel de halverte aprikosene på deigen, med den åpne siden ned. Dryss mandlene på toppen og stek i ca 30 minutter. Etter steketid kan du drysse aprikoskaken med 50 g aprikossyltetøy og sette den i kjøleskapet. Bare deretter, hvis ønskelig, pynte den med pulverisert sukker.

Hvis du vil lage en deilig aprikoskake til familie og venner i sommer, så velg en av de to klassiske oppskriftene. Du kommer garantert til å lykkes med den uimotståelige godbiten med aprikoser!

 god appetitt!

Aprikoskake fra et brett to stykker servert på en hvit tallerken

 Aprikoskake fra arket – tyskernes favorittdessert!

Aprikoskake fra brettet med halvert frukt klassisk oppskrift

Drysset med melis, det smaker også fantastisk!

Aprikoskake fra brettet, pyntet med melis, smaker fantastisk

 Uimotståelig deilig – aprikoskake med bringebær og servert med is!

Aprikoskake et stykke kake med aprikoser og bringebær servert med is, uimotståelig sommerdessert

 Eller med gelé frukt kanskje?

Aprikoskake servert med gelé frukt

 Den utmerkede smaken er garantert!

Aprikoskake tilberedt i en rund bakeform, serverer utmerket smak

Aprikoskake serveres med en frisk smak, et glass juice og en kopp kaffe

Aprikoskake med rømme, frisk smak ved siden av ferske modne aprikoser

Aprikoskake fra brettet serverte ett stykke på tallerkenen

Aprikoskake tilberedt med nøtter, gulrøtter og annen frukt