De er så enkle å tilberede – og så velsmakende og også vakre å se på! Med sin myke tekstur, litt smøraktig smak og de mange søtningsmulighetene, er vafler også veldig i den kreative trenden! Vi presenterer deg de beste vaffelideene.

Hvordan får vafler ønsket konsistens?

Grunnoppskriften på vafler er: 250 gram mel, tre egg, 120 gram mykt smør, 200 milliliter melk og tre ss sukker. Du kan tilsette litt bakepulver for å få vaffelen til å heve – men dette er ikke et must. Hvis du liker vaflene dine spesielt myke, bør du uansett klare deg uten bakepulver og legge til et annet egg i stedet. Og de som liker det sprø velger vann istedenfor melk. Dette trikset er også prøvd og testet: Rør først egg, smør og sukker til det er skummende før melet tilsettes. Det gjør deigen fin og luftig.

deilige vafler med kirsebær og melis

Kaffevafler og julesmak

Den grunnleggende vaffelrøren kan varieres nesten etter ønske. Sjokoladesprinkler, tørket kokosnøtt, malte nøtter, lønnesirup – alt dette og mye mer kan tilsettes til vaffelrøren som du ønsker. En variant med vekkingseffekt er Kaffevafler med protein, Med dem er to tredjedeler av væsken til deigen espresso. I tillegg er det i stedet for tre egg bare to i røren, men litt kvark. Til jule -spekulasjonsvafler, tilsett litt spekulakrydder til de grunnleggende ingrediensene.

Trend fra USA: Eggvafler

Du trenger spesielle vaffeljern for den siste vaffeltrenden: Eggvafler. Her har vaffelen en firkantet form og består av små deigkuler som er koblet sammen. Eggevaffelen rulles sammen til en slags begerformet pose og fylles med delikatesser som frukt, sjokolademousse eller iskrem – deilig!

Iskrem deilig vafler oppskrift

Vaffel på en pinne

Vafler på en pinne er en god matbit, spesielt for barn. Vanlige trepinner er egnet som håndtak for is. Men hvordan kommer vafler og pinner sammen? Det er også spesialjern for dette. De har et hakk der pinnen er plassert, men du kan også gjøre dette uten spesialutstyr; vaffelen på pinnen kan også tilberedes med konvensjonelle vaffeljern. Hvis deigen er luftig nok, kan pinnen enkelt settes inn i vaffelen. Hvis du dunk det i noen couverture på forhånd, vil det holde seg spesielt godt. Vaflene på en pinne smaker rene, men de kan selvfølgelig også pyntes med sjokolade eller dryss.

unslash.com, toa-heftiba-251316

unslash.com,taylor-kiser-361158

unslash.com, alexandra-gorn-310414

deilige vafler med saus og bjørnebær

bringebær syltetøy egg vafler deilige vafler

Tilbered deilige vafler med stekt egg