Sommeren er fortsatt i full gang, og vi kan organisere flere koselige griller med venner og familie ute i hagen. I tillegg til gamle kulinariske tradisjoner, er sunt kosthold økende på landsbasis, mer presist over hele verden. Mer oppmerksomhet blir nå gitt til alle grønnsaker etter hvert som andelen vegetarianere vokser. Friske grønnsaker har også vært en viktig del av grillretter i årevis. Av denne grunn vil vi presentere deg gode grillideer om hvordan du griller vegetarisk i denne artikkelen. Våre grilltips ekskluderer kjøtt og fisk og inkluderer bare grillede grønnsaker. Men ikke la tittelen på denne artikkelen forvirre deg, for vegetariske grilloppskrifter og grillideer er ikke bare beregnet på vegetarianere, men for alle som vil ha noe friskt og velsmakende rett fra grillen. Så gå oftere til det nærliggende bondemarkedet og se etter ferske grønnsaksprodukter, fordi vegetariske griller er populære i sommer!

 Sunn mat inkluderer vegetariske grilloppskrifter.

Vegetargrilloppskrifter Grønnsaksspyd fra grillen ser godt ut, smaker godt

  • Vegetariske grilloppskrifter med forskjellige typer grønnsaker

Det er en kunst å gjøre grillede grønnsaker til foretrukne valg for mange mennesker. For at du skal lykkes, anbefaler vi å få ferske, flotte grønnsaker først. Alle griller courgette, rød paprika, asparges og poteter. Så hvorfor ikke løk, brokkoli, frosne artisjokker eller agurker også?

Grillede løk kommer friske og velduftende av grillen, er til og med litt brune i fargen og veldig attraktive. De passer perfekt i hver salat og gir den en spesiell ettersmak. Grillede agurker og blomkål knuses og tilsettes i salater. Paprika tilberedt på grillen har en nesten kremaktig, mild smak.

 En salat laget av grillede grønnsaker er alltid frisk og sprø.

Vegetargrilloppskrifter Fersk sprø grillet grønnsaksalat

De er også en ren fristelse Grønnsaksspill fra grillen. Velg ingrediensene nøye og ikke ta for mye hensyn til mengden. Vegetargrilloppskrifter kan prøves vellykket, men for det trenger du en super varm grill og tar bare noen få minutter å tilberede. Grønnsakene er raskt klare! Så raskt kan du tilberede utstoppede tomater eller paprika eller legge soppen i aluminiumsfolie på grillen og bare vente et øyeblikk til de er godt grillet og smaker godt. Hvem tenker på kjøtt når du har slike sunne delikatesser fra grillen??

Brokkoli buketter på spyd må marineres før grilling.

Vegetariske grilloppskrifter for å marinere brokkolibuketter i lek før du griller

  • Mariner først og grill deretter vegetarianer

Helsekosteksperter anbefaler at du marinerer hver grønnsak før den går på grillen. En absolutt favoritt blant marinader for grillede grønnsaker er olivenolje med litt sitronsaft og knust hvitløk. Ha grønnsakene i den tilberedte marinaden i cirka 15 minutter før du legger dem på grillen.

 Hovedregelen er: Mariner først og grill deretter vegetarisk!

Vegetargrilloppskrifter marinerer først grønne grønnsaker fra grillen, og grill dem deretter vegetarisk

Bearbeiding av grønnsakene etter grilling er like viktig som å marinere dem før. For eksempel kan du pensle den med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper, eller eksperimentere med urter. Det er viktig at du ikke legger grønnsakene dine direkte fra grillen på et fat. Legg den i stedet i en bolle med hakket koriander, mynte, thailandsk basilikum og kanskje noen tynnskiver serrano paprika. Det smaker så mye bedre på den måten!

Grillet avokado smaker utmerket som dessert! Det er også interessante vegetariske grilloppskrifter på frukt.

Vegetargrilloppskrifter Grillet avokado til dessert

  • Hvorfor er en vegetarisk grill sunn??

For tiden er rundt 10 prosent av befolkningen i Tyskland vegetarianer og over 1 prosent er veganer. Ernæringsfysiologer og diettister understreker stadig fordelene med det plantebaserte kostholdet sammenlignet med ikke-vegetariske dietter. Hvis du klarer deg uten animalske produkter, reduseres overvekten i utgangspunktet. I tillegg kan hjertesykdom og diabetes, selv flere former for kreft, forhindres hvis du bare spiser et plantebasert kosthold. I tillegg påpeker ernæringseksperter at vegetarisk mat er mer miljøvennlig og bærekraftig enn noen diett som er rik på animalske produkter. For eksempel reduseres klimagassutslippene med opptil 50 prosent.

De som er avhengige av et plantebasert kosthold, setter også pris på smaken av vegetariske grillretter. Knasende grønnsaker fra grillen er alltid en godbit for øynene og ganen. Grilling beholder vitaminer og sunne ingredienser, og i de fleste tilfeller blir det fortært med en gang. Til slutt kan en slik diett bare være sunn.

Man liker å grille sopp, vær her Sopp  grillet på et spyd.

Vegetargrilloppskrifter Sopp på spyd Sopp har en deilig smak

 Ytterligere vegetariske grillideer er illustrert i vårt vedlagte bildegalleri. Du kan også klikke på den riktige grønnsaken og lese mange vegetariske grilloppskrifter. Vårt redaksjonsteam ønsker deg masse moro og vær trygg!

Grillet squash foretrekkes av mange vegetarianere.

Grillede oppskrifter på squash vegetarisk grill

Poteter på grillen  tilberedt smaker alltid deilig.

Vegetargrilloppskrifter poteter tilberedt på grillen

Vegetargrilloppskrifter poteter på grillen

Maiskolbe  fra grillen

Grillet mais vegetarisk grill oppskrifter vegetarisk grill

Aubergine  du kan også grille.

Vegetariske grilloppskrifter for grilling av auberginer

Akkurat som tomater, fylt eller ikke, marinert eller ikke – du bestemmer.

Vegetargrilloppskrifter Grilling av tomater

 Vegetargrilloppskrifter Grilling av tomater på spyd

 Har du allerede grillet Gresskar prøvde?

Vegetargrilloppskrifter grillede gresskar som dessert

Redaksjonen vår ønsker deg en god grillsesong og du griller vegetarianer!

Vegetargrilloppskrifter sunt å spise i sommerens grønnsaksspill