Nå skinner solen stadig oftere og dagene blir lengre igjen. Naturen våkner sakte fra sin lange dvalemodus og utenfor blomstrer alt og grønt. Det gir oss en hyggelig følelse av at vinteren snart er over. Vi lengter etter en ny begynnelse og våren vekker humøret og den indre tørsten etter handling. Det hele høres bra ut, dessverre skjer det ikke alltid slik, eller i alle fall ikke med alle mennesker. Mange føler seg sliten, hissig, slapp og utslitt. I det følgende vil vi forklare hvorfor vårtrøtthet holder oss godt under kontroll. Vi anbefaler også noen vitaliserende teer som fungerer som naturlige pick-me-ups. Disse hjelper oss med å bekjempe vår tretthet lettere og virkelig få igang vår egen kropp igjen. Aromatiske urtete har vært kjent i århundrer som naturens midler som får organismen i gang igjen. Du vil snart finne ut hvilken te som fungerer best mot vårens tretthet!

 Aromatisk revitaliserende te er bra for kropp og sjel.

revitaliserende te er bra for kropp og sjel to unge kvinner drikker te

Hvorfor føler vi oss slitne om våren?

Vi er alle veldig glade for at våren kommer nærmere og nærmere. I stedet for å ha munter vårfeber og føle lykke med alle sansene, lider mange av hodepine, svimmelhet og tretthet. Årsaken til dette er stort sett tidsendringer og temperatursvingninger mellom mars og mai.

Leger sier at vår tretthet utløses av endringer i metabolisme og hormonnivå. Kroppen trenger tid for å venne seg til den nye rytmen. Som kjent er hormonbalansen og stoffskiftet hovedsakelig basert på temperatur og lys. Leger mistenker derfor at symptomene på våren kommer av ubalansen mellom to hormoner. Dette er søvnhormonet melatonin og lykkehormonet serotonin. Det første hjelper oss med å sove rolig og avslappende om natten, mens det andre hormonet er ansvarlig for vårt gode humør. Begge er nevrotransmittere og produseres i kroppen under påvirkning av lys.

 Vitaliserende te hjelper oss lettere å bekjempe vinterdepresjon og den ubehagelige følelsen av tretthet.

vitaliserende te populær pick-up for vår tretthet Kvinne på sofaen drikker te

 

Til tross for et sunt kosthold, er mangel på trening merkbar om vinteren. Det hender ofte at hormonene melantonin og seratonin ikke er i likevekt på slutten av vinteren og har en tendens til å vakle. Det er derfor noen mennesker opplever sirkulasjonsforstyrrelser og hodepine. I slike tilfeller bør du imidlertid definitivt ikke få tilgang til kaloribomber som fet mat, søtsaker, energidrikker eller kaffe. Man må ikke forbli inaktiv, det er bedre å gjøre noe. For eksempel vil aktiv trening og lange turer i frisk luft, hvor du kan slikke rikelig med sollys, hjelpe i dette tilfellet. Sirkulasjonsstimulerende dusjer og vitaminrik mat er selvsagt alt-i-en mot slutten av vår tretthet. Selvfølgelig kan du også drikke aromatiske og revitaliserende teer som gjør oss livlige og passform. Med dette kan vi enkelt overvinne vårens tretthet.

 En te med honning og sitron smaker godt og helbreder.

Vitaliserende te Nyt rosmarintete med honning og sitron som smaker godt

Vitaliserende te gjør oss i form og livlige

Det er anslått at det er rundt 3000 typer te på verdensbasis. De fleste av disse er kjent for sine helbredende egenskaper. Det betyr at det alltid er en te for hver sykdom. Men te er ikke alltid det samme som te. Det er tusenvis av måter å tilberede en aromatisk varm drink fra hagen eller vindurter, krydder, frø, blomster og mange kombinasjoner av disse. Vitaliserende te er infusjonene som hjelper oss til å vekke styrken i vår egen kropp for å møte utfordringene etter den lange vinteren.

Kjente vitaliserende teer mot vår tretthet er følgende:

 Teelskere lurer ofte på hvor sunn te er?

vitaliserende te svart te sunn populær pick-me-up mot tretthet på våren

 1) svart te

For oss europeere er svart te en sterk varm drink som, avhengig av dens vitaliserende effekt, blir likestilt med kaffe. Hyppig forbruk sies å forårsake hjertebank og søvnproblemer. Men det viste seg at disse meningene hovedsakelig er basert på fordommer. Ifølge studier fra de siste årene er svart te sunt og gunstig. Den inneholder 3,5% koffein, men også tanniner og humørfremmende teofyllin. Det er også andre sunne ingredienser i svart te som kalium, kalsium, magnesium, jern, kobber, fosfat, mel, vitamin B1 og B2. For å virkelig dra nytte av alle disse ingrediensene må du la infusjonen trekke i ca 5 minutter, men ikke lenger. I tillegg til sin vitaliserende effekt, senker svart te risikoen for hjerteinfarkt, styrker beinene, virker mot tannavleiringer og forhindrer tannråte.

 Svart te er sunt og gunstig.

vitaliserende te svart te sunn og nyttig populær pick-up for å bli sliten om våren

 Grønn te er en populær pick-up for vår tretthet.

revitaliserende te Grønn te er en populær pick-up for å bli sliten om våren

 2) grønn te

Blant alle vitaliserende teer er grønn te absolutt den mest kjente og mest populære pick-me-up. Akkurat som kaffe inneholder den koffein og gir også energi. Den oppkvikkende effekten varer lenger med grønn te enn med kaffe. Grønn te inneholder også kreftforebyggende polyfenoler, mye vitamin C og sink. Med hver kopp grønn te styrker du immunsystemet. Som med svart te, er forberedelsen og steppetiden også viktig her. Vårt råd er aldri å helle kokende vann på tebladene, heller la det avkjøle seg litt. Tebladene av grønn te inneholder bitre stoffer som oppløses lettere i vann ved høye temperaturer. Den anbefalte vanntemperaturen er derfor ca. 80 grader C. La infusjonen trekke i 1 1/2 til 2 minutter for å nyte den beste forfriskende effekten.

Grønn te stimulerer og styrker kroppens forsvar.

vitaliserende te. Å drikke grønn te styrker sunn kroppens forsvar

Nyt å drikke rosmarintete?

vitaliserende te rosmarin te grønne tynne blader sunt nyttig

 3) rosmarin te

Rosmarin er en kjent og velsmakende urt. De tynne grønne bladene inneholder forskjellige eteriske oljer, samt tanniner, flavonoider, saponiner og antioksidanter. Derfor er den aromatiske rosmarinten en av de mest populære revitaliserende teene av alle. I tillegg har denne teen en antioksidant, antibakteriell, fordøyelses-, vanndrivende og sirkulasjonsvirkning. I tillegg stimulerer denne teen sirkulasjonen, hjelper mot svakhet og lavt blodtrykk. Alle gode grunner til å brygge en kopp rosmarinte, ikke sant?

Rosemary -te har vist seg å være godt for hukommelsen.

vitaliserende te rosmarin te bra for minnet

 Er det varm sjokolade eller te?

revitaliserende te Kakaoskall -te ligner på varm sjokolade

4) kakaoskall -te

Spørsmålet ovenfor er helt berettiget. Kakaoskall -te er en varm sjokoladedrik som er rik på smak, men lite kalorier. Denne vitaliserende te er laget av ristede skall av kakaobønner. Du kan finne ferdige blandinger i en hvilken som helst tebutikk eller apotek i nærheten, og bruke instruksjonene på pakken til å lage te med sjokoladesmak hjemme. Du kan imidlertid finpusse den deilige smaken med kanelstang, kardemomme og vanilje. Slik får du en varm drink som oppfrisker sansene og er gunstig for kropp og sinn. Tilberedningen er veldig enkel: Ha 1 teskje kakaoskjell med 1/4 l vann, kok opp en kort stund, la det trekke i 15 minutter over lav flamme. Du kan deretter søte drikken, avhengig av din smak, og servere med melk eller fløte.

Nyt sjokoladesmaken uten å telle kalorier.

revitaliserende te Kakaoskall te varm sjokolade drikke inneholder få kalorier

 Hvis du tar hensyn til figuren din, drikker du ikke kakao om vinteren, men en kakaoskall -te.

Te Kakao -te En varm sjokoladedrikk inneholder få kalorier

 Vitaliserende te: Rosmarin -te har en positiv effekt på kropp og sinn.

revitaliserende te Rosmarin -te har en positiv effekt på kropp og sinn

 Eller vil du skjemme deg bort med en roseblomst te?

revitaliserende te Rose blossom tea en glede for kropp og sjel

Vitaliserende te: hvilken type te er din favoritt?

vitaliserende teblader det er mye energi i dem, sunt og nyttig

 Det er mye energi i disse grønne bladene.

vitaliserende te grønn te grønne blader det er mye energi i dem