En god seng er avgjørende for en god natts søvn. Tross alt, regenererer kroppen under søvn. Organismen reduserer stress, fornyer celler og immunsystemet går i full fart. For barn spiller kvaliteten på sovematten en viktig rolle fordi kroppen må gjøre mye i vekstfasen. Les her hva du bør passe på når det gjelder barnesenger, slik at avkomene kan dra nytte av sunn søvn.

barnesenger 1

  1. Madrassen

Uansett hvor vakker og robust sengestellet er, hvis madrassen er dårligere, vil barnet ditt ikke nyte nattesøvnen, noe som er viktig for helsen deres. Madrassen er grunnlaget for en god natts søvn og bør velges nøye. Et av elementære elementene er Punktelastisitet.

Punktelastiske madrasser gir bare der kroppsvekten utøver direkte trykk på materialet. Dette har den store fordelen at sovematten tilpasser seg perfekt til kroppsformen og ryggen er lettet. Hvis en madrass derimot er elastisk, skaper den raskt en hengekøyeeffekt, som på sikt skader ryggraden. Gir veldig gode verdier når det gjelder punktelastisitet kaldt skum med seg selv. Materialet imponerer også med følgende fordeler:

  • Dimensjonsstabilitet
  • Luftgjennomtrengelighet
  • Pusteevne
  • lang levetid
  • Pris-ytelse

Barnesenger ideer

Gode ​​alternativer er madrasser Naturlig gummi (Latex). Under sammenligning.bild.de seks barnemadrasser ble sammenlignet og individuelt vurdert. Modeller av Julius Zöllner, Träumeland og Aro Artländer kom frem fra produktsammenligningen med en “veldig god” vurdering. Bortsett fra Lara Plus -madrassen fra Prolana, som er laget av naturlig latex og kokos, bruker produsentene nevnt kaldt skum. Når du kjøper barnemadrasser, må du alltid ta en kritisk titt på materialets sammensetning. Sovematten må under ingen omstendigheter inneholde giftstoffer som kommer inn i organismen gjennom hudkontakt eller luftveier.

Også Grad av hardhet må være riktig. Hvis du sover på siden, bør madrassen for eksempel la skuldrene synke så langt at ryggraden danner en rett linje sett fra siden. Hvis madrassen er for hard, er dette ikke mulig, og resultatet er unaturlig overspenning. På den annen side, hvis madrassen er for myk, bøyes ryggraden, noe som er like skadelig.De generelle fasthetsgrader i handelen bør bare brukes som veiledning. Hver kropp er individuell og produsentrelaterte forskjeller i identisk hardhetsgrad kan ikke utelukkes.

For orientering: en høy tetthet av en madrass indikerer høy elastisitet.

Barnesenger 2

  1. Lamellrammen for stabilisering og ventilasjon

En sammenhengende overflate uten mellomrom er helt uegnet som madrassunderlag. Folk, enten de er voksne eller barn, svetter om natten og utstråler varme. Slik at madrassen gjør jobben sin og for optimal temperaturkompensasjon bekymre deg, den skal plasseres på en lamelramme. Hullene sørger for ventilasjon nedenfra. Samtidig må lamelrammen være holdbar og stabilisere madrassen.

  1. En solid sengestel

Når du kjøper sengen, er det lurt å bruke naturlig massivt tre. På den ene siden fordi heltre er mer robust og holdbart. På den annen side er risikoen for skadelige stoffer i ubehandlet massivt tre betydelig lavere sammenlignet med billige trebaserte materialer. For å gjøre det lettere for deg å velge, bør du foretrekke barnesenger med passende miljømerker. Sertifikater og godkjenningssegl som f.eks Blå engel, Den gylne M. eller LGA testet hjelp med kjøpsbeslutningen. For de med mye håndverk kan en selvlaget barneseng være et alternativ. I videoen viser foreldre hvordan de laget et kreativt soveplass for datteren sin av ubehandlede, nye paller:

Hvis du ikke vil måtte kjøpe en ny seng etter en kort periode, er det fornuftig å kjøpe en søvnsystem som vokser med barnet For å holde et øye hvis lamellrammen kan justeres i høyden. Avhengig av barnets alder kan du heve madrassen slik at du kan legge deg ned eller løfte barnet så komfortabelt som mulig, eller senke det slik at barnet kan reise seg selvstendig.

  1. sikkerhet

Sikkerhet er et must i barnehagen. Barneseng må ikke ha skarpe eller spisse elementer, og det bør heller ikke være fare for at et barn blir fanget på noen stenger. Selv om det er forskrifter produsentene må følge for at produktene deres skal kunne selges i Tyskland, er en viss grad av kontroll fortsatt passende. Tabellen nedenfor oppsummerer de viktigste dimensjonene til klassiske barnesenger:

Barer høyde gulv
Må være minst 4,5 cm fra hverandre. Hvis sengebunnen er i høyeste posisjon, må en minimumsavstand på 60 cm holdes til overkanten. Gapet mellom sengerammen og gulvet må være mindre enn 2,5 cm.

I tillegg må du sjekke om barnemøbler gjør det GS -merke for testet sikkerhet. Under dguv.de du kan lese mer informasjon om dette.

Barnesenger setter diskret opp barnerom

  1. Behandling og design

Du kan også kjenne igjen en god barneseng ved utførelsen av alle komponentene. Pålitelige skrueforbindelser Laget av metall, en flat overflate og maksimal stabilitet bør være en selvfølge. På dette tidspunktet er det bedre å investere litt mer for å glede seg over barnemøblene på lang sikt og slippe å bekymre deg for avkomene. I tillegg bør du verdsette et koselig design fordi det bidrar til et innbydende interiør.

Kilde: Bilde 1 ErikaWittlieb / Image 2 congerdesign på Pixabay.com

barnesenger satt opp barnerom