Kjenner du de lyse og luftige søte bakverkene Profiteroles? Disse små og fristende søtsakene er bedre kjent i Tyskland som fløtepust, og du har sikkert allerede smakt dem. Men vet du litt mer om denne smakfulle desserten? I dagens innlegg skal vi snakke om historien til det berømte søte bakverket, og vi skal gi deg en deilig fløteoppskriftsoppskrift som du kan lage til påske. Fløtepuffer eller profiteroles er faktisk en utmerket påskedessert. Les videre og få oppskriften …

Du finner krempuffoppskriften rett nedenfor …

Hell fløteoppskriften profiteroles med sjokolade

Stek fløtepuffer til påske og design kreativt

Cream puffs oppskrift profiteroles til påskekurv

Hva er profiteroles og hvorfor bør du forberede dem??

Profiteroles, eller fløtepuffer, er smørfulle små kuler av chouxdeig (pâte à choux) som stekes til de er lyse, møre, puffede og danner en hul kjerne. De er det perfekte bakverket til kringle, is, pisket krem, alle slags smakfulle ingredienser, eller noe fantasien og smaksløkene kan finne på..

Profiteroles er små, buttery bakverk som er egnet for et bemerkelsesverdig utvalg av fyllinger og pålegg

Cream puffs oppskrift Profiteroles søte bakverk med fløte

Krempust er kjent over hele verden som profiteroles

Cream puffs oppskrift Profiteroles til påskebord

Profiteroles er i utgangspunktet det samme som eclairs. Begge er ment å bli fylt med noe søtt (eller salt) og kremaktig og toppet med en dessertsaus, frosting eller glasur. Den eneste forskjellen mellom eclairs og profiteroles er formen. Eclairs er langstrakte, formet som en pølsebolle. Profiteroles er mindre og runde, og er perfekte for to eller tre biter.

Profiteroles er i utgangspunktet det samme som eclairs

Cream puffs oppskrift Profiteroles og eclairs søte bakverk Påskedessert

Profiteroles / fløtepuffers historie

Selv om profiteroles historie er knyttet til Frankrike, er den originale oppskriften oppfinnelsen til en italiensk kokk ved navn Panterelli. Denne kokken var en del av følge av Catherine de Medici, som kom til den franske kongsgården rundt 1530 for å bli kona til Henry av Valois, kjent som kong Henry II. Katharina hadde med seg sine egne kokker fra Firenze med medgiften, som importerte mange spesialiteter fra landet sitt og sammen med sine franske kolleger bidro til å lage den franske konfekten.

Søte bakverk laget av chouxdeig

Cream puffs oppskrift Profiteroles søte bakverk Påskedessert

Bare dryss profiteroles med pulverisert sukker eller en dessert saus etter din smak

Forbered fløteoppskrifter og historieprofiteroler til påske

Etter å ha tjent i kongelig fransk mat i 7 år, utviklet Panterelli chouxdeig, eller paté a panterelli, som ble brukt i mange områder på kjøkkenet. Gjennom årene har Pate a Panterelli fått navnet sitt som Pate a Popelini. Popelini var en veldig populær kakeform i middelalderen. Rundt midten av 1700 -tallet perfeksjonerte Chef de Patissierie Avice deigen og skapte den chouxformen vi kjenner i dag, så deigen ble omdøpt til Pâte à choux på grunn av det karakteristiske utseendet som ligner en spire (chou på fransk). Senere hadde den franske kokken Marie-Antoine Carême inspirasjonen til å fylle chouxdeigen med krem. Slik fikk profiterolen eller fløtepusten sin nåværende form.

Profiteroles kan også lage flotte kakeoppleggere

Cream puffs oppskrift Hvordan lage de perfekte profiteroles

Navnet Profiterole kan spores tilbake på det engelske språket til år 1600 og kommer fra fransk. Den opprinnelige betydningen var en slags liten belønning (fortjeneste) der en godbit ble tilbudt som en belønning.

Fløtepuffer kan fylles med alle typer konditori, iskrem eller enkel kremfløte

Cream puffs oppskrift Profiteroles til påske luftig chouxdeig

Oppskrift på fløtepuffer – forbered profiteroles til påske

Vi foreslår at du forbereder en krans av profiteroles til påske. De små fløtepustene er fylt med karamelldeigkrem og toppet med deilige godbiter. Og formet som en krans, er de en fantastisk dessert til påske. Her er vår oppskrift på fløtepuff …

Forbered en kremblåskrans til påske

Cream puffs oppskrift Profiteroles krans påskedessert

Oppskrift på fløtepuffer

 • Vanskelighetsgrad: vanskelig
 • Tilberedningstid: 20 minutter
 • Tilberedningstid: 30 minutter
 • Porsjoner: 10-15

Ingredienser:

Choux:

 • 190 ml vann
 • 85 g usaltet smør
 • 120 gram mel
 • 3 egg
 • klype salt

Karamelldeigkrem:

 • 4 eggeplommer
 • 2 kopper mørkt rørsukker
 • ½ kopp sukker
 • 1/3 ts maisstivelse
 • 1 ts vaniljeessens
 • 2 kopper melk, varm

Dekker:

 • 50 g tørket kokos
 • 150 g hvit sjokolade, smeltet
 • 50 g pistasjenøtter, finhakket
 • 50 g frysetørkede bær, knuste
 • Sjokolade påskeegg
 • ½ kopp sukker, til karamell

Forberedelse:

Choux 

Forvarm ovnen til 200 grader. Ha vann og smør i en kjele og kok opp. Fjern fra varmen og tilsett alt melet under konstant omrøring til det skilles fra kanten av formen og danner en ball. Sett tilbake på ovnen og rør i 1-2 minutter. Fjern fra varmen og tilsett i mikseskålen til en elektrisk mikser. Tilsett ett egg om gangen og bland før du legger til neste egg. Massen blir tykk og skinnende.

Slik tilbereder du chouxdeigen

Cream puffs oppskrift Profiteroles til påske chouxdeig

Hell i en sprøytepose med en skje. Bekle stekeplaten med bakepapir. Sprøyt små boller (omtrent på størrelse med en cherrytomat) og la det være plass mellom dem slik at de kan ekspandere.

Fukt fingrene og trykk forsiktig ned alle tipsene. Stek i 15-20 minutter. Ikke åpne ovnsdøren, ellers vil dampen slippe ut og chouxdeigene dine puffes opp. Etter 15 minutter, reduser du ovnen til 180 grader og steker i 5-10 minutter til. Disse skal føles sprø og lette før du tar dem ut av ovnen. Sett til side for å avkjøle.

Å bake fløtepust er en kunst

Cream cream puffs oppskrift Profiteroles bak søte bakverk

Karamelldeigkrem

Ha rørsukker i en tung gryte og sett på høy varme til det begynner å smelte og karamellisere. Rør sukkeret i pannen slik at det kan karamellisere jevnt. Ta kjelen av ovnen og tilsett varm melk forsiktig, en halv kopp om gangen. Vær forsiktig mens du gjør dette, da det vil boble opp. Tilsett all melken gradvis og rør til karamellen er oppløst. Det kan se litt krøllete ut, men det er greit. Visp eggeplommene og det mørke rørsukkeret til de er litt tykke. Rør inn maisstivelse og vanilje. Hell karamellmelken i kjelen under konstant omrøring, og kok opp under stadig omrøring til en tykk, glatt pudding dannes. Trykk film på puddingen og la den avkjøles. Sett noe i kjøleskapet.

Fyll fløtepustene med krem

Bake krem ​​puffs oppskrift profiteroles

Ha deigen og fløten sammen

Stikk hull i bunnen av profiterolen med en liten skarp kniv. Visp deigkremen til den er jevn. Hell i en sprøytepose med en skje. Fyll profiterolene med krem ​​gjennom hullet.

Til karamellen, legg sukkeret i en tykkbunnet kjele og hell nok vann over at sukkeret knapt er fuktig. Varm opp gryten over høy flamme og virvle for å oppløse sukkeret. Kok til sukkeret får en lys karamellfarge. Fjern fra varmen og la den avkjøles i 5 minutter. Ved hjelp av en spyd som holder profiterolene, dypper du en fjerdedel av profiterolene forsiktig ned i karamellen og legger på bakepapir.

Dypp de resterende profiterolene i den hvite sjokoladen og pynt med kokos, bær og pistasjnøtter. La det stivne. Ta et stort fat og sprøyt en sirkel med kringle for å sette profiterolene på plass. Ordne profiterolene i form av en krans på tallerkenen. Pynt med sjokolade påskeegg og server.

God mat og god påske!

Cream puffs oppskrift – ingredienser og tilberedning

Nå har du en påskekrans laget av deilige fløtepuffer

Cream puffs oppskrift Profiteroles søte bakverk krans påskedessert

Inspirasjonen fortsetter … Festlige ideer med profiteroles til påsken finner du rett nedenfor …

Cream puffs oppskrift Profiteroles for å forme påskekrans

Cream puffs oppskrift for å forberede profiteroles kyllinger til påske

Cream puffs oppskrift for å forberede profiteroles til påskekyllinger

Cream puffs oppskrift Profiteroles til påske påske kylling søte bakverk

Cream puffs oppskrift Profiteroles til påskehare med påskebær

Cream puffs oppskrift Profiteroles til påskehare

Fløteoppskrifter oppskrift for å forberede profiteroles til påskehare

Forbered fløteoppskrifter oppskrift på fargerike profiteroles til påske Cream Puff Recipe Profiteroles Historie og forberedelse Cream puffs oppskrift Profiteroles søte bakverk Påske dessert ideer Cream puffs oppskrift Profiteroles søte bakverk Cream puffs oppskrift Profiteroles til påske med glasur

Cream puffs oppskrift profiteroles for å forberede ideer til påske

Fløteoppskrifter oppskrift for å forberede profiteroles til påske sjokoladeglasur Cream puffs oppskrift profiteroles til påske Forbered fløtepuffer oppskrift profiteroles Bake krem ​​puffs oppskrift sjokolade profiteroles til påske