Så mye sjokolade blir gitt bort og skjult i påsken. Det er søkt, funnet og er alltid i stor etterspørsel. De som opprettholder tradisjonen er absolutt bekymret for påskesteken eller for påskemenyen generelt. Hvilken mat som tilberedes til påske, avgjøres av personen som er ansvarlig for matlagingen. I dagens innlegg vil vi formidle syndig deilige og solide oppskriftsideer til påske som er tilberedt med den elskede sjokoladen. Hvis våre ideer og holdninger til den vakre påsken endres uansett på grunn av Corona -krisen, lager vi mat annerledes. Tanken er at du gir deg selv glede og glede og føler deg glad. Og om den gode og solide maten smaker godt med sjokolade i påsken? Prøv det først! Og forbered deg på spennende eksperimenter og mange kalorier som bare smaker utrolig deilig. Vi plukket også ut enkle påskeoppskrifter som alle kunne lage mat.

Påskemat kan bli enda mer festlig og hyggelig i år 

Spiser til påskefilet med sjokoladesaus påskedag

Påskemat tilberedes med lidenskap i år

Slik det ser ut, vil vi også nyte tiden og roen i år i påsken. I så fall, hvorfor gjør vi ikke noe meningsfylt med tiden vår? For eksempel kan vi lage et veldig hyggelig og festlig måltid for menneskene vi får møte i påsken.

De som knapt har laget noe i livet, kan endelig også ta i bruk denne ferdigheten. Du føler deg kanskje stolt over deg selv etterpå. Men det er mer sannsynlig at du føler deg stolt over din første rett. Vi fant ikke opp matlaging med sjokolade, selvfølgelig. Vi vil også forsikre deg om at dette ikke er søte retter, men heller krydrede sauser som er raffinert med fine typer sjokolade. Våre oppskriftsforslag er relativt enkle. Vi håper alle lykkes med å spise i påsken.

Sjokolade passer godt til alle typer kjøtt

Påskemat filet mignon med sjokoladesaus og and

Sjokoladesausen tilberedes med kjøttkraft og rødvin 

Spis til påske filet mignon med sjokoladesaus

Hjertelig, smakfull og sjokolade – slik ser vi maten i påsken

Aztekerne og mayaene krydret kakaoen først med chili. Alle som kjenner kombinasjonen vet at den smaker djevelsk godt. Stjernekokker bruker gjerne sjokolade når de tilbereder litt krydrede sauser til kjøttretter. De liker ikke å avsløre hemmeligheter fra kjøkkenet, men vi lærte en ting: mørk sjokolade passer best til fisk og vilt du bør gå for mokka eller espressosjokolade. Sjokoladesausen bør også tilberedes med deilig portvin, avhengig av kjøtttype. Du kan også bruke tørre vintyper til matlaging med sjokolade, rød, selvfølgelig. Etter dette korte mellomspillet kan vi endelig komme til oppskriftene! De er verken eksotiske eller utenomjordiske, men veldig kjente og veldig klassiske.

De samme siderettene forblir med festkjøttet 

Påskemat filet mignon med sjokolade

Påskeoppskrifter – klassiske og likevel ikke

Dessverre har vi ingen forslag til oppskrifter for de kjære vegetarianerne, og det beklager vi. Kanskje kan kjøttet fra oppskriftene erstattes med tofu. Vi kan ikke si om resultatet blir tilfredsstillende.

Filet mignon med sjokoladesaus smaker godt og tilberedes uten problemer 

Spiser til påskefilet med sjokoladegrønne bønner

Filet mignon med sjokoladesaus

ingredienser: (for 2 porsjoner) ca 50 g mørk sjokolade, 2 oksefileter (60-80 g) 2 ss klaret smør, salt, pepper, 1 sjalottløk, 1 chili, laurbærblad, 3 fedd, 100 ml tørr rødvin, 200 ml storfekjøtt.

forberedelse: Vask filetene med mye vann og tørk. Varm deretter en spiseskje klaret smør i en panne og stek kjøttet på begge sider i 2-3 minutter. Forvarm ovnen og sett deretter kjøttet inn i 15-20 minutter ved 180 grader for å lage mat. Nå er sausen tilberedt: skrell sjalottløken og finhakk den. Vask, kjerne og finhakk chilien også. Tilsett en spiseskje klaret smør i stekefettet i pannen, varm opp og rist løken kort med chilien, feddet og laurbærbladet. Deglaze med vinen og storfekjøttet og la det småkoke i 10 minutter på redusert varme. Sil sausen en gang og kok opp igjen. Reduser nå varmen igjen og la sjokoladen smelte under konstant omrøring. Smak til med salt og pepper og server med kjøttet.

Et lammelår er alltid velkommen i påsken 

Påskemåltid av filet mignon med et bein sjokoladesaus

Chili con carne med sjokolade

For den berømte og veldig populære retten kan du følge den klassiske meksikanske chili con carne -oppskriften nøyaktig. Igjen kan du bruke storfekjøtt og rødvin til å avgasere. Når alle ingrediensene er ferdige og du har forberedt det siste trinnet – nemlig å tilsette mais og bønner, kan du tilberede 50-100 mørk sjokolade. Hvis retten ser ferdig ut, kutt sjokoladen i små biter og la den smelte i den like før servering. Før du drysser den ferske persillen over, kan du gni et krydret stykke ost og blande det inn i retten.

Bruk tiden du har til å lære å lage mat, for eksempel 

Påskemat filet mignon med lamssjokoladesaus

Sjokoladen gir den solide retten en edel finish 

Spis til påske filet mignon med sjokoladesausskje

Du kan også få deilige resultater med svinekoteletter 

Spis til påske filet mignon med sjokoladesausbiffer

Kylling eller and smaker også godt med sjokoladepynten 

Spis filet mignon med sjokoladesaus til påske

Og selv fisk kan under visse omstendigheter kombineres med den fine sødmen 

Spis til påske filet mignon med sjokoladesaus med fisk

De som foretrekker en sprø, tradisjonell lammesal, kan også bruke sin klassiske oppskrift helt og servere det møre kjøttet med en varm og søt sjokoladesaus.

Alle gleder seg allerede til påske  

Festlig mat til påskefilet med sjokoladesaus

Med rosmarin fullfører du smaker og aromaer 

Spise til påske filet mignon med sjokoladesaus, festlig meny

Poteter er også en populær siderett, som er spesielt god med sjokoladesaus 

Spis til påske filet mignon med en sjokoladesaus av grønnkål

Det er viktig at sjokoladen er helt smeltet 

Påskemåltid av filet mignon med lammeryg i sjokoladesaus

Hvis du ikke liker et lammelår, kan du også tilfredsstille deg med et kyllingbein 

Spis til påske filet mignon med en kyllingpinne med sjokoladesaus

Spis til påske filet mignon med sjokoladesaus lammelår

Påskefilet mignon med sjokoladesaus deilig

Spis til påske filet mignon med sjokoladesaus med fisk

Spiser til påskefilet med sjokoladesaus påskedag

Spis til påske filet mignon med sjokoladesaus lammefilet