Det er nå bare noen få dager igjen til 4. april, til påske. Den store vårfestivalen må være litt annerledes enn vanlig i år på grunn av Corona. Det er selvfølgelig ingen store fester i offentlige parker og hager rundt den årlige påskeeggjakten. Men du trenger ikke å henge med hodet! Dette spillet kan organiseres på en lignende måte på en veldig hyggelig måte i ditt eget hjem. Alle som også har en stor hage eller et annet grøntområde har flaks og kan utvide påskeeggjakten der også. I dagens artikkel gir vi deg massevis av kreative ideer og tips som hele familien vil glede seg over. Her går vi!

Har du noen gang organisert en påskeeggjakt hjemme og i hagen?

Påskeeggjakt hjemme og i hagen - kreative ideer for små og store Små barn leter etter påskeegg

Lag påskekurver

Selvfølgelig kan du ikke gå på påskeeggjakt hvis du ikke først har laget en påskekurv for påskeeggene du finner! Barn har alltid mye mer moro med dette spillet når de går rundt i rommet eller i hagen med en liten kurv i hånden. Kort tid før dekorerte de alt selv.

Små kurvkurver er vanligvis det klassiske valget her. Små bøtter eller til og med tomme eggekartonger blir også brukt oftere og oftere. I en tidligere artikkel viste vi deg nøyaktig hvordan du kan lage og pynte din egen påskekurv. Du kan lese mer om det her.

En vakkert utformet påskekurv kan gjenbrukes i årevis

Påskeeggjakt hjemme og i hagen - kreative ideer for små og store. Påskeeggjakthage

Påskeeggjakt med aktiviteter og gåter

Sjokoladekaniner, sjokoladeegg, gelébønner, vårtabletter … Ja, i påsken spiser vi mye søtt igjen. De fleste foreldre prøver imidlertid alltid å minimere forbruket av tonnevis med godteri rundt denne og andre store høytider. Denne vanskelige oppgaven kan bare utføres med et like interessant alternativ.

Det er her aktiviteter og gåter kommer inn! I stedet for søtsaker gjemmer du en liten lapp med en morsom melding i hvert plastegg. Du kan skrive oppgaver som “hopp som en påskehare”, “pip som en kylling”, “klippe som et lam”. Populære aktiviteter er også “navngi 3 vårblomster, vårfrukter eller grønnsaker”, “syng favorittsangen din”, “nevn tre ting som starter med den første bokstaven i navnet ditt”. Truth or Dare -spill er selvfølgelig også populære klassikere.

Hvis du vil, kan du “søte” denne påskeeggjaktideen med en liten konkurranse på slutten. Så snart du har fullført en av oppgavene som er beskrevet, tjener du en kupong, som du senere kan bytte til en større pris.

Hopp hele tiden!

Påskeeggjakt hjemme og i hagen - kreative ideer for små og store hopper som en påskehare

Eldre barn er glade for å motta slike pokaler på slutten av kampen

Påskeeggjakt hjemme og i hagen - kreative ideer for store og små

Påskeeggjakt med åtseljakt

Større barn og voksne liker å gå på jakt. Så skriv forvirrende ledetråder i plasteggene som leder spilldeltakerne til forskjellige områder og andre ledetråder i hagen. Helt på slutten venter en hovedpremie på deg – en kurv full av påskeegg, et par sjokoladekaniner eller noe helt annet etter eget valg.

Vær forsiktig, sjokolade kan smelte raskt i varmt vær

Påskeeggjakt hjemme og i hagen - kreative ideer for store og små

Påskeeggjakt for småbarn

Selv de minste barna kan delta i en påskeeggjakt i hagen. Men alle foreldre vet med sikkerhet hvor raskt de minste mister interessen for en aktivitet eller blir sinte når det er vanskelig for dem. En fantastisk løsning på dette problemet er å ganske enkelt knytte små heliumfylte ballonger til de “skjulte” påskeeggene. Dette gjør det ikke bare lettere for barnet ditt å finne eggene, men også å leke med de morsomme ballongene.

Du kan også merke ballongene slik hvis du vil

Påskeeggjakt hjemme og i hagen - kreative ideer for unge og gamle ballonger vakkert kreative småbarn

Å lete er enda morsommere med slike søte kostymer!

Påskeeggjakt hjemme og i hagen - kreative ideer for barn i alle aldre hageaktiviteter

Påskeeggjakt etter farger

Å ha flere barn i forskjellige aldre som deltar i påskeeggjakten kan noen ganger raskt føre til et irritert lillesøsken som kanskje ikke finner så mange påskeegg. Ved å organisere spillet ditt etter farge, elimineres denne risikoen raskt. Med disse reglene kan hvert barn bare ta egg i den fargen de har valgt.

Et kreativt alternativ til det? Spillere har bare lov til å samle de fargede eggene etter hverandre, f.eks. B. rekkefølgen på regnbuens farger (først rød, deretter oransje, gul, grønn, blå og til slutt lilla). Ikke bare er det morsomt, det trener også hukommelsen din.

Du kan også forberede og skjule noen spesielle påskeegg i Willy Wonka-stil hvis du ønsker det. I likhet med barneboken Charlie og sjokoladefabrikken, fører gullbilletten, i vårt tilfelle det gylne egg, til et helt spesielt eventyr og en pris.

Gylne påskeegg bør være spesielt vanskelig å finne, så gjem dem alltid godt

Påskeeggjakt hjemme og i hagen - kreative ideer for unge og gamle spesielle gullegg

Påskeeggjakt med puslespill

Puslespill er flotte spill for både barn og voksne. Samtidig er de morsomme, fremmer konsentrasjonen og virker avslappende. Du kan kombinere påskeeggjakten med et puslespill ved å legge noen biter i hvert plastegg. Når spillerne har funnet alle de skjulte påskeeggene, kan de sammen dele puslespillet.

For småbarn, velg et puslespill med størst mulige brikker

Påskeeggjakt hjemme og i hagen - kreative ideer for store og små

Ikke la corona-pandemien stoppe deg fra å feire påsken med alle sine gamle tradisjoner og morsomme skikker. Mange av disse kan også finne sted i ditt eget hjem eller din hage. Vi håper du liker å organisere årets påskeeggjakt!

Dyreelskere, vær forsiktig: Sjokolade er ekstremt giftig for våre firbeinte venner!

Påskeeggjakt hjemme og i hagen - kreative ideer for store og små

Påskeeggjakt hjemme og i hagen - på jakt etter kreative ideer for barn i alle aldre for å male påskeegg

Påskeegg og påskeeggjakt i ett

Påskeeggjakt hjemme og i hagen - kreative ideer for små og store. Påskeeggideer