Det er nesten fem til tolv! Påsken kommer. Påskebusker i hagen er festlig dekorert med små dekorative påskeegg og på vinduskarmen kan du se vakre påskeliljer og tulipaner, dekorert med mose og små kyllinger og lam. Det er på høy tid å tenke på den festlige menyen til påskebrunch, male påskeeggene og planlegge bordpynten. Alle viktige ting som tar sin tid og bør gjøres kjærlig for å skape en stemningsfull atmosfære for påskeferien. En veldig viktig del av dette er gode og om mulig enkle oppskrifter på deilige påskekaker, knasende salater og effektive desserter og hovedretter. Heldigvis finnes disse i overflod på alle nettsteder og blogger, som her hos oss. Hva med for eksempel en deilig påskehare -pizza som også ser veldig original ut? Her kommer oppskriften!

Stek påskeharen pizza selv

Pynt påskepizzapizza med skinke og gulrøtter

Ingrediensene:

Til deigen

 • 300 gram mel
 • 1 ts øyeblikkelig gjær
 • 1 ts salt
 • ekstra mel til støv
 • 1 ss olivenolje
 • Pepper, etter smak

Til tomatsausen

 • 100 ml tomatpuré
 • noen friske basilikumblader, finhakket
 • 1 fedd hvitløk, knust

For dekning

 • 125 g mozzarella, revet eller skåret i små biter
 • revet parmesan etter smak
 • 3-4 sorte oliven, pitted
 • 1 oransje paprika, til gulrøttene
 • litt skinke, skåret i tynne skiver

Hjemmelaget pizzadeig smaker best

Stek påskeharen pizza selv

Forberedelsen:

Første trinn: Start med pizzadeigen. Ha melet i en stor bolle, rør inn gjær og salt. Lag en hul i midten for hånd. Hell 200 ml varmt vann og olivenolje og bland alt med en treskje til en myk, litt våt deig dannes. Legg på et lett melet underlag og elt i 5 minutter til deigen er jevnere. Støv regelmessig med mel. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og sett til side. Du kan la deigen heve, men dette er ikke avgjørende for en tynn skorpe.

2. trinn: Forbered sausen: bland tomatpuré, basilikum og knust hvitløk, og smak til. La stå i romtemperatur mens deigen er formet.

3. trinn: Kjevle ut deigen med en kjevle. Etter heving, elt igjen kort. Stryk arbeidsflaten med mel og kjevle ut til en stor sirkel på omtrent 40 cm i diameter. Legg på et melet bakebord. Deigen må være ganske tynn fordi den vil heve enda mer i ovnen.

Hvis du ikke har en kjevle akkurat nå, kan du bruke en glassflaske

påskehare pizzadeig

Fjerde trinn: Forbered påskeharer og gulrotfigurer. Tegn en mal for kaninhode på et stykke papp og klipp det ut. Bruk den til å klippe 5 former ut av skinke (bruk av saks er den enkleste måten). Klipp ut 5 gulrotformer (også med saks) fra den oransje paprikaen og server pizzaen på påskeharen.

5. trinn: Forvarm ovnen til 240 ° C / varmluft 220 ° C. Plasser et bakeformet på baksiden i ovnen på øverste hylle. Fordel sausen over røren med baksiden av en skje. Dryss mozzarella og parmesan, drypp med olivenolje og smak til med pepper. Legg pizzaen med brettet på det forvarmede, vendte brettet på det midterste rommet og stek i ca 8-10 minutter. Ta ut kort. Pynt påskeharer med skinke med de svarte olivenene og legg dem på pizzaen. Tilsett appelsin pepper gulrøtter. Stek i ytterligere 5 minutter til pizzaen blir sprø.

God mat og god påske!

Det er ingen grenser for kreativitet når du baker en påskehare -pizza

dekorere påskeharen pizza vegetarianer

Tilbered minipizzaer i form av påskeharer

Stek små vegetariske påskeharer pizza

mini påskehare pizza idé

Det er enda mer originalt med en heldeigskanin

Påskeharer som baker pizza

Overrask dine gjester og familie med en påskehare -pizza til festivalen! 

påskeharen pizza vegetarianer