Påsken kommer om mindre enn 2 uker, og vi er alle veldig glade for det. For mange er påsken begynnelsen på våren. Det betyr at vi alle vil sette en stopper for den lange og kjedelige vinteren. Vi vil se og føle mer sol, vakre farger og god stemning rundt oss. Derfor nyter vi påskedagene i år til tross for koronakrisen og nedleggelser. Festen med familie og venner er like viktig under de gitte forholdene som den pleide å være. Det er derfor mange påskespesialiteter og oppskrifter er i fokus for vår oppmerksomhet. I dagens innlegg presenterer vi to oppskrifter på en tradisjonell påskedessert, nemlig deilig gulrotkake. Du kan gjøre mer forskning på nettstedet vårt og finne gode ideer og enkle å lage oppskrifter til påskebrunchen din.

 En deilig gulrotkake skal ikke mangle på påskebordet.

gulrotkake

En saftig gulrotkake er et must i påsken

Vi ønsker å gjøre det beste ut av årets situasjon og går derfor over til tradisjonelle påskespesialiteter som gjør store og små glade. Dette inkluderer også gulrotkaken, også kjent som gulrotkake. Dette er rett og slett et must for påsken, det samme er fargerike påskeegg, en gjærflette i form av en kanin eller et påskeflatbrød med rosiner.

Alle disse godbitene er nært knyttet til vår barndom. Oppskriftene på det er klassisk-tradisjonelle og kommer fra bestemors tid. Siden kaninen og gulrøttene er blant påskesymbolene, er det ganske forståelig at sprø, søte gulrøtter kan brukes på en rekke forskjellige måter. Med for eksempel nøtter, mandler og en klype kanel eller litt vanilje. Det er deilige gulrotmuffins, gulrotkaker, fruktige skiver og snegler med de velkjente rotgrønnsakene. Den brukes til å lage forskjellige desserter som varierer avhengig av regionen. Imidlertid smaker de alle deilig og frisk og passer perfekt til hver påskemeny.

Skjem bort deg selv og dine familiemedlemmer med en deilig gulrotkake til påske!

Gulrotkake som skjemmer bort ganen og sjelen er et must på påskebordet

Før vi går videre til våre to utvalgte gulrotkakeoppskrifter, la oss bare legge til følgende. Det er mange ideer for gulrotkake på nettet og i gamle bakebøker. Disse kan smake både søtt og salt. Den søte kaken kombineres ofte med sjokoladeglasur for å understreke den uimotståelige smaken. Men det finnes også en salt versjon av gulrotkake. I dette tilfellet tilbereder du påskedesserten med tomater og grønne bønner og serverer den enten som hovedrett som hovedrett eller med ettermiddagste eller kaffe. Men vi har valgt en rask oppskrift på gulrotkake til enhver anledning. I tillegg viser vi også oppskriften på en lavkarbo gulrotkake uten mel. Hold deg til det!

En tradisjonell påskedessert med en klype kanel og kremost.

Gulrotkake tradisjonell påskedessert med kremost som topper en klype kanel

Rask gulrotkake til påske

Denne oppskriften på rask gulrotkake er beregnet på alle som har lite tid på påskedagene. Du trenger ikke mye tid til å forberede deg, men etter baking kan du nyte en frisk og saftig dessert med en spesiell aroma.

Følgende ingredienser du trenger (for en 28 cm springform):

200 g gulrøtter, 2 egg, 200 g smør, 150 g brunt sukker, 200 g mel, 100 g malte hasselnøtter, 80 g valnøtter, 1 pakke vaniljesukker, en klype kanel, 1 ss bakepulver, 200 g kremost, 1 sitron, 200 ml fløte, 80 g melis.

 Rask tilberedning, fantastisk frisk smak!

Gulrotkake rask tilberedning fantastisk frisk smak

Slik gjøres det:

  • Forvarm ovnen til 180 grader celsius. Smør springformen og støv med litt mel. Vask og riv gulrøttene grundig. Smelt smøret. Pisk egg, sukker, smeltet smør, vaniljesukker og kanel til det er kremaktig. Bland i de revne gulrøttene og rør godt.
  • Bland mel, bakepulver og malte hasselnøtter og ha i vaniljesausen. Ha den ferdige deigen i springformen og stek i ca 40 minutter. Fjern deretter fra stekeformen og la den avkjøles.
  • I mellomtiden forbereder du pålegget. Press saften av en sitron. Skjær valnøttene i små biter. Pisk kremen. Bland dem deretter med kremost, revet sitronskall og sukker. Smak til med sitronsaft. Først etter at gulrotkaken er avkjølt godt, fordel deretter kremostkremen på den og dryss med hakkede valnøtter.

Din saftige gulrotkake til påskemenyen er klar!

Gulrotkake et must i påskemenyen, saftig og deilig, bakt i en springform med kremost og nøtter på toppen

Ekstra tips: Dette er den tradisjonelle oppskriften fra bestemors tid. Krydder som brukes kan imidlertid brukes til å tilpasse det til andre årlige festivaler eller anledninger. Gulrotkaken passer like godt til jul som den er en perfekt dessert om sommeren.

 En deilig dessert fra bestemors kjøkken!

Gulrotkake deilig dessert fra bestemors kjøkken prøvd og testet oppskrift

Lavkarbo gulrotkake uten mel

Oppskriften på en saftig lavkarbo gulrotkake kan overraske deg fordi den er like enkel å lage og inneholder færre karbohydrater samtidig. Det er spesielt egnet for alle som tar hensyn til figuren deres selv i løpet av ferien. I stedet for mel bakes den lavkarbo-gulrotkaken med nøtter og mandler. I stedet for sukker tar du en sukkererstatning, for eksempel bjørkesukker. Dette lar deg nyte en utmerket smak og unngå for mange karbohydrater.

Til den lavkarbo-gulrotkaken du trenger følgende ingredienser: 500 g gulrøtter, 1 appelsin (helst organisk), 250 g malte mandler, 6 egg, 250 g brunt eller bjørkesukker, 250 g hasselnøtter, 50 g peanøttolje, en klype kanel, salt og 1 pakke bakepulver.

Fin smak uten mye karbohydrater!

Gulrotkake fin smak uten mange kalorier

forberedelse

  • Vask gulrøttene grundig og riv fint. Press ut appelsinjuicen. Bland mandlene og hasselnøttene godt sammen. Legg noe av det til side. Tilsett bakepulver og en klype kanel i resten.
  • Forvarm ovnen til 170 grader, smør bakeformen godt og dryss over litt revet nøtter.
  • Skill eggene. Pisk eggeplommer med bjørkesukker, eggehvite med en klype salt. Brett deretter forsiktig inn alle ingrediensene.
  • Ha deigen i stekeformen og stek i ca 1 time på 170 grader. Etter 50 minutter gjør du trepinneprøven. La deretter den bakte gulrotkaken avkjøles og fjern den forsiktig fra formen. Smør og pynt med glasur eller kremost, etter ønske.

Vi ønsker deg god matlyst!

Gulrotkake god appetitt lavt i kalorier og deilig

Det er alltid verdt å prøve lavkarbo-varianten.

Gulrotkake lavkarbo variant to stykker serverte ren fristelse her kalorifattig

Gulrotkake lavkarbo variant fra brettet, lettere smak, lav i kalorier

Gulrotkake fra brettet pyntet med små gulrøtter

Gulrotkake servert ett stykke på tallerkenen

En saftig gulrotkake er uansett en del av påsken som kommer!

Gulrotkake saftig kake et stykke dekorert med nøtter og pålegg på

Gulrotkake lavkarbo variant dekorert med en liten gulrot

Gulrotkake fra brettet med sjokoladeglasur på, velsmakende men kaloririkt

gulrotkake får deg til å føle deg mett og har en fin frisk smak