Påske rundt om i verden

Og igjen forbereder man seg på en av de viktigste og mest populære feiringene i kristendommen; Helt dedikert til oppgaven, tinker du med de kreative påskedekorasjonene og ser etter innovative ideer for å dekorere de deilige påskekakene. På denne dagen feires Jesu Kristi oppstandelse og naturens gjenfødelse, fordi påsken varsler begynnelsen av våren og er forbundet med den nye begynnelsen på livet. De kalde vinterdagene er allerede bak oss, floraen blomstrer gradvis, temperaturen stiger, hele familien samles – hva mer kan du drømme om? Imidlertid ser påsken ikke like ut overalt: I de neste linjene vil vi kort introdusere deg for hvordan verden feirer påske og hvilke påskeskikker er dypt forankret i skikken til de forskjellige nasjonene!

Påsken som en gripende festival

Påskeskikk og påskehare

Det skjer ganske ofte at påsken ikke feires på samme dato i de ortodokse og katolske kirker. Den hellige festivalen faller imidlertid alltid på søndagen etter den første fullmånen om våren. Hovedforskjellen kommer fra det faktum at i ortodoks kristendom regnes påsken i henhold til den julianske kalenderen, mens den katolske kirken bruker den gregorianske kalenderen.

Til tross for forskjellen på 13 dager, faller påsken sammen med noen få års mellomrom i begge kirkene!

Påskeskikk – Hvordan feirer verden den hellige høytiden?

  • I Australia er sukker og sjokoladeegg ganske populære og finnes overalt i forskjellige størrelser og former. Mesteparten av tiden har de søte fristelsene form av en bilby (kanin-nosed hunter). Den såkalte Over tid ble Osterbilby til påskesymbolet for dette landet. Langfredag ​​og påskedag er dedikert til venner og familie her. Den festlige menyen inkluderer lam eller kalvekjøtt, kylling med stekte poteter eller grillede grønnsaker – gulrøtter, gresskar, erter eller brokkoli. Til dessert serveres den velkjente Pavlova-kaken, rikt dekorert med jordbær, kiwi, ananas og mandariner..

I stedet for påskeharen har Australia kanin-nosed hunter

Australia og påske Bilby

I kenguruernes land er kaninene ikke blant kjærlighetsdyrene fordi de ødelegger høsten og er en skikkelig hindring for bøndene. Det er grunnen til at påskebilbyen legemliggjør tradisjonen med påske her.

Påskebilby i Australia

  • I USA bør hele familien definitivt gå til kirken sammen i påsken. Den følgende lunsj består av skinke med ananas, stekte poteter, grønnsaker og fruktsalater. Barna får små kurver fylt med fargerike egg, sjokolade og søtsaker fra de voksne. Konkurransen der de små ruller sine malte egg på en for det meste skrånende eng, viser seg å være en interessant skikk her. Den største konkurransen av denne typen arrangeres i nærheten av Det hvite hus og tiltrekker seg tusenvis av ungdommer årlig!

Påskeskikker – USAs ekspresident deltok også i spillet som dommer flere ganger

Barn leker foran det hvite huset

Barna har det veldig gøy 

Påsketoll i USA

  • I påsken dekorerer svenskene husene sine i forskjellige nyanser av gul, grønn og hvit farge. Fokuset er hovedsakelig på søtsaker – de typiske påskeeggene er laget her av papp eller plast og deretter fylt med så mange deilige søtsaker som mulig. Når barna åpner egget, vil de finne en hyggelig overraskelse inne. Skærtorsdag og hellig lørdag går jentene til naboene forkledd som påskehekser og gir bort selvlagde bilder.

Barna bytter bildene de har malt med søtsaker og sjokolade

forkledd som en heks

Selv de minste kan delta …

Babyer deltar også

… fordi alder ikke spiller noen rolle her!

Jo flere hekser som deltar i festivalen, jo morsommere er det blir denne spesielle dagen!

Påsketradisjonen i Sverige

Hos naboene

  • I Frankrike ringer kirkeklokkene ikke i det hele tatt fra langfredag ​​til tidlig påskedag. Ved å dempe klokkene uttrykker man sin dype sorg over Kristi korsfestelse og død.
  • En typisk florentinsk påsketradisjon har trukket tusenvis av besøkende og innbyggere i byen i århundrer – den såkalte Scoppio del Carro finner sted årlig under påskemessen og tilbyr observatørene et unikt fyrverkeri. En trillebår lastet med pyroteknikk eksploderer foran katedralen Santa Maria del Fiore! Denne vognen blir trukket gjennom byen av hvite okser. Til syvende og sist tenner en rakett formet som en hvit due fyrverkeriet i bilen. Avhengig av hvordan hele prosessen går, kan du gjette om det kan forventes en god eller dårlig høst i løpet av de neste månedene.
  • Påsken regnes som den viktigste festivalen i Spania og er kjent som Semana Santa (den hellige uken). I dette landet feirer de forskjellige religiøse organisasjonene Kristi oppstandelse gjennom mange prosesjoner. Enorme skikkelser av Frelseren og De hellige apostler bæres gjennom gatene i byer og landsbyer over hele landet. Deltakerne har en hette med en ekstremt lang spiss på hodet og vekker på denne måten assosiasjoner til inkvisisjonsscener.

Påskeskikk – I Spania er påsken en makeløs opplevelse

mislyktes

Den riktige rekkefølgen bestemmer klærne

Påsken feires i Spania

Opptog foregår over hele landet

veldig interessant

Mens Kristi skikkelse bæres gjennom byen, viser innbyggere og besøkende respekt for Guds Sønn

SEVILLE. SPANIA - 13. APRIL: Brorskapet til

Påskefest i Spania

  • I Bulgaria males påskeeggene på skjærtorsdag eller hellig lørdag, og det legges stor vekt på tilberedningen av de deilige påskekjeksene. Det første egget skal farges rødt som et symbol på Kristi blod. Dette bør brukes til å berøre pannen og vekten til barna slik at de holder seg friske og lykkelige hele året. Umiddelbart etterpå legger du egget under et ikon i huset og beholder det til neste påske. Påskedag kolliderer store og små med eggene. Etter kampen med eggene blir det uskadede egget kunngjort som vinner – ifølge populær tro vil eieren være veldig frisk og se frem til mange store suksesser.

Påskeskikk – Kampen med hardkokte egg 

kampen av eggene

Og vinneren er…?

Hetten på eggene

Hvis du taper, trenger du ikke bekymre deg for mye, bare skrell egget og del det med vinneren!

Poke med baller

Påskekjeks har en spesiell plass i østeuropeisk kultur

Påskeegg og kjeks

Påskekjeks er laget av egg, gjær, mel, melk, vanilje, rosiner, karamellisert appelsinskall, syltetøy og mandler 

Påskekaker hjemme

Påskekaker

I Sverige er den store overraskelsen inne i påskeegget 

Påskeskikker

Å male påskeeggene i Sverige er ganske sjeldent og er bare kjent og utbredt i visse regioner

typiske påskeegg i sverige

Påskeskikk – I Frankrike symboliserer sjokoladeklokkene stillheten i kirkeklokkene

sjokoladeklokker lages i Frankrike

Påskeskikker – I Firenze feires påsken som Scoppio del Carro

i Firenze feirer du virkelig

… og plutselig eksploderer fyrverkeriet og gir observatørene et unikt show

Firenze og påsketradisjonen

god eller dårlig høst

scoppio del carro

Fyrverkeri i Firenze

  Påskeskikk – Mange florentinere kledd i tradisjonelle drakter går foran bilen

scoppio del caro

Parade i Firenze

  Soldater fra 1400 -tallet

Firenze i påsken

Det er en årlig påskeparade i New York

Påskeskikk – alle deltar og nyter øyeblikket

Påskeparade i USA

Mange uvanlige kostymer tiltrekker alles oppmerksomhet her

US LIFESTYLE EASTER PARADE

Påskeskikk – innovative og ekstravagante ideer teller mest her!

Interessante klær

Naturens gjenfødelse feires her med lyse farger og forskjellige påskemotiver

NYC fancy kostymer

Denne paraden er en skikkelig godbit for øynene!

NYC Easter Parade

La oss feire naturens prakt og fargerikhet!

interessante tradisjoner