Kom med oss!

Selv i middelalderen drømte våre forfedre om en dag å kunne flyte fritt i luften. På 1400-tallet lyktes Leonardo da Vinci i å reprodusere sine mange års forskning på fuglens vinger som utrolig detaljerte tegninger på papir og på den måten utviklet det unike konseptet til det første flyet (det såkalte ornitopet); Men det var først etter mer enn 300 år at geniets drøm endelig ble virkelighet. Forfedrene til flygerne – varmluftsballongene og luftskipene – fant utbredt anerkjennelse over hele Europa på 1700 -tallet. I dag regnes ballongflyging fremdeles som et spennende eventyr for reiseentusiasten med en tendens til ekstremer. Denne ekstraordinære luftfarten forårsaker frigjøring av adrenalin og utløser følgelig positive følelser. En spektakulær utsikt utspiller seg fra ballongen – bygningene ser ut som små esker, hele landskapet ligner et puslespill! Men vet du historien til ballongen og hvor du kan nyte denne uforglemmelige opplevelsen i dag?

Ballongflyging – Ballongflukten kjenner ingen grenser

ballongfarge interessante former

19. september 1783 steg historiens første varmluftsballong opp i luften – den franske fysikeren Pilatre de Rozier sendte tre noe spesielle passasjerer i luften: en and, en hane og et sau. Ved hjelp av dyrene ønsket han å utføre et eksperiment og undersøke effekten av å fly på levende ting.

Den første flyturen med ekte mennesker om bord ble utført to måneder senere av Montgolfier -brødrene. Siden den franske kongen Louis XVI ikke ønsket å ta ansvar for konsekvensene av en mulig ulykke, foreslo han i utgangspunktet at fanger som ble dømt til døden ble brukt som ballongister for denne flytesten. Ideen ble imidlertid avvist, og de to brødrene og den da berømte aristokraten François Laurent d’Arlandes gikk ombord i ballongen; ballongen holdt seg i luften i 10 minutter og tilbakelagt en distanse på 2 kilometer.

Luftballongen har en lang historie

ballongridningshistorie

Den franske ballongisten Jean -Pierre Blanchard var den første som krysset Den engelske kanal og spredte berømmelsen til det nye transportmiddelet over Europas grenser – 7. januar 1793 organiserte han den første ballongflyging i USA. Like etter at bolling ble en vane for det franske aristokratiet, viste det seg at disse enorme maskinene forårsaket stor skrekk blant bøndene – først så de på ballongene som ildpustende flygende drager! I 1932 steg den sveitsiske forskeren Auguste Piccard inn i stratosfæren med en gassballong og satte verdensrekord på 16.940 m, men ballonghøyderekorden hans ble slått flere ganger i løpet av de neste årene. I 1999 foretok franskmannen Bertrand Piccard den første turen rundt i verden med en ballong sammen med engelskmannen Brian Jones – hele flyet fra Sveits til Afrika tok 19 dager, 21 timer og 55 minutter.

Ballongflyging er en unik opplevelse, men hvor akkurat?

ballongflytende serengheti

Fuglens utsikt over byene og de vakre områdene fra balkongen garanterer deg uforglemmelige øyeblikk og bringer hele familien nærmere hverandre. Men som er de mest spennende stedene for et eventyr av denne typen?

  • Spania og Pyreneene – fjellkjeden skiller Spania fra Frankrike og gir deg muligheten til ikke bare å beundre fjellene, steinene og naturen ovenfra, men også å utforske en ukjent side av Pyreneene. De mystiske skogene, de fargerike landsbyene og middelalderslottene og klostrene vil bringe deg ukjente følelser og vil rett og slett ikke bli glemt etterpå!
  • Kappadokia – Tyrkia gleder reiseentusiastene med den gylne sanden i steinete ørkener, kløfter og olivenskoger: de skaper følelsen hos observatøren som om han var i en surrealistisk verden på en helt annen planet!

En unik flytur over Kappadokia

ballongflyging kappadocia

  • Byen Temecula i California og den vedlagte dalen – mer enn 35 vingårder venter på deg her! Umiddelbart etter ballongflyging blir du invitert av arrangørene til vinsmaking!
  • Serengeti nasjonalpark er en del av UNESCOs verdensarvliste. Utsikten ovenfra avslører mangfoldet i den rike dyreverdenen og gir deg muligheten til å fly sammen med fuglene og å overgi seg til denne magiske verden helt!
  • Albuquerque, New Mexico – fra 7. til 15. oktober 2017 kan du nyte et spektakulært ballongshow her! La magien til internasjonalt ballongarrangements fortryllelse! Er du modig nok til å ta del i festivalen selv??
  • Den internasjonale luftballonguken finner sted i Château -d’Oex i Sveits hvert år i andre halvdel av januar – den praktfulle utsikten over Alpene tiltrekker seg hundrevis av ballongspillere fra hele verden, hvis praktfulle og imponerende ballonger med forskjellige former og farger ser en ting ut med stor visningsinteresse. Arrangementet er en av de viktigste og mest kjente ballongfestivalene over hele verden!

Kom til den internasjonale luftballonguken i Alpene

ballongflyvende flygende alper

Dessverre kan vi ikke beskrive alle severdighetene og de store ballongfestivalene i en enkelt artikkel. Vel … det viktigste her er at du allerede har lært om noe litt ekstraordinært om luftfart! Det er bare én ting du må gjøre – å ha nok mot til å utforske flyverden selv!

Ballong – en uforglemmelig opplevelse

ballongflyging

Ballong – nyter det fargerike og fargerike livet fullt ut

ballongflyging interessant flygende moro

Ballong – rett etter flyturen inviteres du til vinsmaking!

vingård ballongfart interessant