Hver av oss må ha mange klær som bare kan brukes i en sesong og deretter kastes. Mange av klærne du kjøper billig varer ikke lenger enn noen få måneder. I emnet vårt i dag har vi imidlertid bare å gjøre med de klærne som er veldig sentimentale og som er nøye tatt vare på og til og med elsket.

Det er viktig å vite hvordan du fjerner flekker, spesielt i ferien

Fjern flekker julemiddag

Om mindre enn tre uker tar vi imot første advent, og fra da av har du mer enn nok anledninger til å virke elegant. Festdagene feires tradisjonelt med god mat og utvalgte drinker, og under feststemningen kan det skje at du rister vin over favorittkjolen eller buksene dine.

Sannsynligheten for å beise klærne dine med mat er enda større i juletider, og noen ganger er møblene også skadet. Små barnehender og smeltet sjokolade bør ikke gå sammen i en setning, men hvis det skjer, kan dere alle også forestille dere den logiske konsekvensen etterpå.

Det kan skje at du søler eller rister på noe, og flekken er der

Fjern flekker blod før vask

Flekk på klærne- hva du skal gjøre?!

Ja, akkurat, i dag handler det om hvordan du fjerner flekker ved hjelp av klassiske oppskrifter fra erfarne husmødre. Dette betyr at vi ikke ty til konvensjonelle rengjøringsmidler, men ser etter enkle og ufarlige løsninger som er effektive og helt gratis.

Ved for eksempel en kaffeflekk bør du først prøve å suge av væsken

Fjern flekker kaffe flekk godbit

Fjern flekker som våre bestemødre gjorde

Mange av drikkene eller maten vi spiser inneholder fargestoffer som umiddelbart absorberes av vevet så snart de kommer i kontakt med dem. Nå skal vi introdusere deg for de vanligste tilfellene der du leter etter en rask og effektiv løsning.

Bær og kirsebær er blant de vanskelige tilfellene, men med kokende vann forsvinner de også sporløst

for å fjerne flekker

Fettflekk

Så snart de merker at du har gjort rot mens du spiser, dryss området med rikelig med salt. Saltet fjerner fettet fra stoffet, og etter den første vasken finner du ingen spor av flekken.

For å få bort de fettete flekkene trenger du enkelt bordsalt 

Fjern flekker fettflekker t -skjorte

Bare dryss over flekken umiddelbart, la det virke, tørk og vask forsiktig 

Fjern flekker med salt og fett

Fjern flekker fra fet pizza

Rødvin flekk

Flekken fra rødvin er irriterende, men det er gode hjelpemidler for å motvirke dette, for eksempel melk. Hvis flekken nettopp er opprettet, legg klærne i bløt i melk og vask dem i vaskemaskinen umiddelbart etterpå. Eldre flekker kan også fjernes ved å behandle dem med sitronsaft og strø salt over dem.

Rødvin skaper de verste flekkene, men de kan også forsvinne 

Fjern flekker av rødvinsteppet

Fjern flekker rødvin

Fjern flekker julemiddelsitron

kaffe

Alle kjenner situasjonen der du må gå til en viktig avtale og selvfølgelig kaste kaffe på klærne. Ingen panikk! Kaffeflekker kan vaskes ut, men førstehjelp må gis og flekken behandles med enten musserende vann eller natron.

Fjern flekker kaffe

Flekker fjerner blod

leppestift

Leppestift kan komme på klær av en eller annen grunn. Veien ut herfra kalles mineralsprit.

Fjern flekker leppestift

Deodorant spray

Dette er veldig stygt, og selv om det virker usannsynlig, kan du raskt fjerne de fryktelige flekkene fra deodoranten med tørketrommel.

Deospray fjerner flekker

blod

Blodflekker kan lett fjerne stoffet hvis du umiddelbart suger plagget i kaldt vann. Litt eldre flekker krever hydrogenperoksidbehandling.

Fjern flekker, fjern blodflekker

Vilde Bær

Alle bær smaker godt, og alle kan etterlate intense minner. Dette sikres av fargestoffet i fruktjuicen, som bare kan motvirkes med kokende vann.

Flekker kan behandles og fjernes. Imidlertid er det viktig å ta hensyn til stoffets detaljer og være mye mer forsiktig med silke, lin og bomull.

Fjern flekker bærflekker

Natron fjerner flekker

Fjern flekker kaffesaus på sofaen

Fjern flekker schockolade

Fjern flekker tomatsaus