Bør du få panikk hvis du ved et uhell helter rødvin på klær, tepper eller møbler? Det kommer an på! Det er ikke nødvendigvis vanskelig eller umulig for deg å fjerne rødvinsflekker. Men du må handle så raskt som mulig. Sjansene for suksess går litt ned for hvert sekund. Selv om det må sies at moderne tekstiler vanligvis er laget på en slik måte at de er lette å ta vare på og flekker ikke trenger inn i dypet. Det er også flere metoder du kan bruke. Disse inkluderer de som er effektive selv på sta flekker.

Du bør handle raskt med rødvinsflekker

bluse fjerne rødvin flekker husholdningstips

Du kan fjerne rødvinsflekker med hvitvin

Hvis du liker å beholde flere flasker vin hjemme og liker å drikke både rød og hvitvin, har du sannsynligvis flaks når du skal rydde opp flekker. Umiddelbart etter at du har hellet rødvin på en skjorte, teppe eller annen type tekstil, bør du helle hvitvin over den.

Dette fungerer bare veldig bra på flekker som ikke har tørket ut. Hvitvinen skal stå på flekken i noen minutter. Etter det bør du vaske av med litt såpe.

Robuste tekstiler tillater mer aggressive tilnærminger

fjerne rødvinsmatte fjerne flekker av rødvin

Natron og hvitvin

For sta flekker kan du tilsette litt natron til rødvinen til den blir tykk. La denne blandingen stå på rødvinsflekken en stund og vask deretter i vaskemaskinen som vanlig.

For myke stoffer trenger du skånsomme metoder

rødvinsflekker fjerner ideer og inspirasjon

Metode med melk

Melken er også veldig effektiv til å fjerne rødvinsflekker. Før du heller dette over det, bør du først tørke flekken forsiktig med en serviett. Du bør deretter legge det skitne stoffet i en beholder av noe slag. Du bør helle melken over dette og vente til det er helt absorbert. Jo raskere du gjør alt dette, jo større er sjansen for å lykkes med å fjerne flekkene. La det sitte i omtrent en time og skyll av med kaldt vann.

Rødvinsflekker er mer vanlige, så vær forberedt på noen få hjemmemedisiner

fjern rødvin flekker kjøkken ideer husholdningstips

Salt hjelper også

Du kan fjerne ganske mange forskjellige flekker med salt. Du kan bruke den til å rense spor av rødvin, men også av fett. Dryss litt salt på det berørte området. Vent til væsken er fullstendig absorbert. Deretter kan du vaske av.

Moderne tekstiler har ofte flekkavvisende egenskaper

fjerne rødvinsflekker husholdningstips fjerne rødvin

Hydrogenperoksid

Dette er en metode du kan bruke til å fjerne rødvinsflekker som er litt eldre. For å gjøre dette må du blande hydrogenperoksid med flytende såpe. Forholdet skal være en til en. Hvis rødvinsflekken allerede er tørr, vil det sannsynligvis fungere litt vanskeligere. Men det er ikke umulig. Egenskapene til det tykkeste stoffet spiller også en viktig rolle her.

Melk er et godt middel for flekker

fjerne rødvin flekker fjerne rødvin husholdning tips

Glyserin – tre metoder

Metode 1

Glyserin er også et nyttig verktøy når du må fjerne rødvinsflekker. Denne metoden anbefales spesielt for fargede stoffer. Du trenger 50 g glyserin og en eggeplomme. Bland de to sammen og påfør flekken. Du bør deretter la det virke i noen timer. Etter det kan du vaske av med vann.

Nyt rosevinen din fordi du kan fjerne flekker!

Fjern rødvinsflekker Fjern flekker av rødvinsglass

Metode 2

Det er en annen tilnærming med glyserin. Med dette må du fukte flekken først. Deretter bør du la det stå i vannet med oppløst glyserin. Vent noen minutter og vask av.

Hjemmemedisiner som glyserin og salt hjelper mot rødvinsflekker

fjerne rødvin flekker bord rødvin tremøbler

Metode 3

Du kan fortsatt blande glyserin en-til-en med oppvaskmiddel og tilsette 8 ganger så mye vann. Da trenger du en ren svamp. Dypp dette i blandingen. Legg det deretter på kjøttet og la svampen absorbere rødvinen. På slutten, skyll av med rent vann.

Barberskum, vann med oppvaskmiddel og natron kan hjelpe!

fjerne rødvin flekker hjem ideer hjemmetips

Behandle rødvinsflekker med barberskum

Du kan fortsatt prøve å bruke barberkrem for å fjerne rødvinsflekken. Bare bruk den på den. Du kan vaske stoffet i maskin uten å fjerne barberkremen. Velg den høyeste temperaturen som er tillatt for dette plagget.

Du kan ikke alltid drikke rødvin forsiktig. Men du kan definitivt gjøre noe med flekkene!

fjerne rødvin flekker stil ideer fjerne rødvin

Generelle tips

Du lurer sikkert på hvilken av disse metodene som er best for deg. Den avgjørende faktoren er tekstilmaterialet, fordi det avhenger av i hvilken grad det kan bli skadet av rengjøringsmidlene. Syreholdige og slipende midler bør brukes med stor forsiktighet på tykke tekstiler. De milde er selvfølgelig å foretrekke. For mer robuste stoffer kan du kombinere flere av tilnærmingene!

Tilsmussing av rødvin er ikke uvanlig

Fjern rødvinsflekker på duken med rødvin

Du kan også fjerne rødvinsflekker med hvitvin

trender livsstil fjerner rødvinsflekker