Selv om man skriver tekster på tastaturet oftere eller oftere eller lager huskelister på smarttelefonen, kan det likevel skje at kulepennflekker eller blekkflekker på klær. Og det kan selvfølgelig være veldig ubehagelig, spesielt hvis du har farget favorittskjorten din. Men det spiller ingen rolle om du er bevæpnet med noen smarte tips. Lær hvordan du fjerner flekker fra kulepenner, og da trenger du ikke å si farvel til favorittskjorten din.

Å fjerne flekker med kulepenn – dette er en vanskelig oppgave?

Kulepenn flekker fjerner hvit skjorte blekk flekk

Å fjerne blekkflekker fra tekstiler kan være en stor eller relativt liten utfordring. Vanskelighetsgraden avhenger av hvilken type blekk du har å gjøre med. Imidlertid er det to typer blekk du kommer i kontakt med i hverdagen-vannbasert og oljebasert blekk.

Hvis du har å gjøre med en vannbasert blekkflekk, har du faktisk flaks.

Vannbaserte blekkflekker er en liten utfordring og er relativt enkle å fjerne fra vaskbare stoffer. På den annen side kan en oljebasert blekkflekk, for eksempel fra en permanent markør, være et absolutt mareritt.

Med noen få triks kan du fjerne blekkflekker på kort tid

Kulepenn flekkfjerning hvit skjorte lomme kulepenn

Men hvor vanskelig er det å fjerne flekker med kulepenn? Så kulepennblekk faller et sted i midten da det er vanskelig å fjerne, men reagerer godt på de fleste behandlinger.

Blekkflekker kan være vannbaserte eller oljebaserte

Kulepenn flekker fjerner rengjøringsmetoder

Hver type blekk reagerer forskjellig på rengjøringsmetodene vi presenterer for deg nedenfor. Bare husholdningsmidler brukes til dette – fra den tradisjonelle kombinasjonen av vann og vaskemiddel til uventede produkter som melk eller salt. Hvis du vil fjerne en blekkflekk fra klær og tekstiler, er det viktig å bestemme typen blekk riktig og velge et passende middel. Et annet viktig tips er å ikke vaske og tørke klærne – tørketrommelen sparker i flekken og gjør det mye vanskeligere (om ikke umulig) å fjerne.

Hjemmemedisiner hjelper til med å bekjempe penneflekkene

Kulepenn flekkfjerning hjemmehjelpemidler bruker blekkflekk

Kulepenner fjerner flekker med vann og vaskemiddel

Denne tradisjonelle rengjøringsmetoden er ideell for flekker forårsaket av vannbasert blekk. Legg klærne på et rent, tørt håndkle. Påfør vann på det flekkete området, og prøv å fjerne flekken med kulepennen med en annen ren klut. Dette overfører flekken til rengjøringskluten. Påfør en liten mengde flytende vaskemiddel på blekkflekken og la stoffet sitte i 3 til 5 minutter. Oppvaskmiddel er ikke en god erstatning i dette tilfellet, så bruk bare vaskemiddel.

Kulepenn flekker er relativt enkle å fjerne fra vaskbare tekstiler

Kulepenn flekker fjerner hjemmemedisiner

Vask de flekkete klærne som anbefalt. Sørg for at hele flekken allerede er fjernet før tørking. Hvis det er spor av det flekkete området, gjentar du rengjøringstrinnene ovenfor. Hvis klærne allerede er tørre og flekken ikke er fjernet helt, er det neppe mulig å rengjøre det helt etterpå.

Fjern flekken helt og bare la klærne tørke

Kulepenn flekkfjerning blekk flekker for fjerning av blekk

Bruk sprit for å fjerne blekkflekker

Bruk av gnidningsalkohol anbefales ved håndtering av permanent blekkflekk. Den beste måten å løse opp en gjenstridig blekkflekk er med sprit.

Ta et rent hvitt håndkle og legg det flekkete området på det. Test først gni alkoholen på en skjult søm av stoffet. Hvis varen ikke virker skadet, må du også behandle blekkflekken med alkoholen. Håndkleet under kan også misfarges når blekket lekker ut. La alkoholen virke i 3 til 5 minutter. Gjenta om nødvendig dette trinnet til flekken løser seg. Skyll klærne helt uten sprit. Flere skyllinger kan være nødvendig.

Skyll og gjenta hele rengjøringsmetoden

Kulepenn flekkfjerning vask blekkflekk

Når du fjerner flekker fra kulepenner, må du påføre flytende vaskemiddel på det behandlede området etter sprit og la det virke i 3 til 5 minutter. Du kan deretter vaske klærne som anbefalt.

Bruk en kulepenn til å fjerne flekker neglelakk fjerner

Dette hjemmemedisinet er tøft, så det anbefales for permanente blekkflekker, men sjansen er stor for at neglelakkfjerneren vil skade stoffet. Test den først på en innersøm eller et skjult klesområde. Først da kan du behandle flekker med neglelakkfjerner. Fremgangsmåten ligner alkoholrensemetoden som er nevnt ovenfor.

Damer, i dette tilfellet kan du nå neglelakkfjerner

Kulepenner fjerner flekker Neglelakkfjerner bruker blekkbeis

Legg det flekkete området på et rent, tørt håndkle og påfør neglelakkfjerner med en annen klut, for eksempel. Etter at du har oppløst flekken helt, skyll neglelakkfjerneren av vevet.

Du kan bare vaske klærne i vaskemaskinen som vanlig etter at blekkflekken er borte

Kulepenn flekker fjerner flytende vaskemiddel blekk flekker

Bruk en kulepenn for å fjerne flekker Hår spray

De fleste hårspray inneholder alkohol. Og som du allerede vet, kan alkohol løse opp blekkflekker.

Som et mål, prøv å finne et hårspray som inneholder mye alkohol. Ofte er de billigste merkene best for dette. Legg et rent håndkle under stoffet flekken er på, spray flekken grundig med hårsprayen, og fjern den deretter med et annet rent håndkle. Først da vasker du klærne som vanlig.

Dette er et annet middel som alle kvinner har for hånden

Kulepenn flekkfjerning hvit skjorte blekkflekkfjerner hårspray

Kulepenner fjerner flekker med melk

Du hadde sannsynligvis ikke forventet dette, men å dynke plagget i melkbad kan ha en magisk effekt. Fyll en grunne bolle eller annen beholder med nok melk til å dekke blekkflekken og la den trekke over natten. Dagen etter kan du vaske klærne i vaskemaskinen.

I dette tilfellet kan du finne et passende løsningsmiddel i kjøleskapet

Kulepennflekker fjerner flekk fra melk

Bløtlegg flekker over natten og skyll deretter

Kulepenn flekkfjerning Bløtlegg tekstiler over natten Fjern blekk

Kulepenner fjerner flekker med salt

Hvis du er så heldig å få øye på blekkflekken før den er tørr, ta tak i saltristen! Dekk flekken med salt, tørk den forsiktig av med et fuktig papirhåndkle og børst av saltet. Gjenta dette til flekken forsvinner.

Salt får også pennflekkene til å forsvinne

Kulepenn flekkfjerning salt fjerner blekk

Kulepenner fjerner flekker med eddik og maisstivelse

Du kan også bruke eddik og maisstivelse for å fjerne flekker fra kulepenner.

Demp først flekken med litt eddik. Deretter tilbereder du en pasta med 2 deler eddik og 3 deler maisstivelse og behandler det fargede området. La massen tørke helt før du vasker plagget. Og nå er flekken borte!

Eddik og maisstivelse i kombinasjon har en gunstig effekt på blekkflekker

Kulepenn flekker fjerner eddik maisstivelse blekk flekk

Du er nå godt bevæpnet, og du kan sikkert reagere raskt hvis du må fjerne blekkflekker eller kulepenn flekker. Ta kontakt med et velprøvd hjemmemedisin fra de som er nevnt ovenfor, og bruk det for å fikse det irriterende problemet!

Blekkflekk på sofaen – ikke få panikk!

Kulepenn Flekkfjerning Sofa Blekkfjerning Hjemmedisiner