Tresaft er et stoff du kanskje aldri har tenkt på før det kommer på klærne, soveposen eller putene på terrassemøblene dine. Selv om denne klissete massen ser ut til å holde seg til alt, kan du fjerne den fra stoff eller klær. Å fjerne tresaft er litt som å fjerne tyggegummi – prøv først å gjøre det hardt og sprøtt så det bryter av, deretter flytende eller oppløs resten for å gni av stoffet direkte. Så lær hvordan du fjerner tresaft fra klærne nedenfor …

Du lurer kanskje på hvordan du fjerner tresaft fra klærne?

Slik fjerner du tresaft fra klær Tips og triks

Hvordan fjerne tresaft fra klærne i fem trinn

Fjerne tresaft fra klærne Forest

Fjerne tresaft fra klærne – Trinn 1

Sett klærne i fryseren i en eller to timer, eller til tresaften er sprø. Hvis stoffet eller klærne er for store til å passe i fryseren, dekker du harpiksen med et stykke vokspapir, og legger deretter en ispose på toppen til treharpiksen stivner.

Har du å gjøre med tresaft?

Fjerne tresaft fra kleskogskogen

steg 2

Bruk et gammelt kredittkort eller en engangskniv for å skrape det gjenværende tresaftet av overflaten.

trinn 3

Ta et vaskemiddel og test det på et lite synlig sted på plagget før du fortsetter. På denne måten kan du være sikker på at du ikke vil skade klærne dine synlig. Bløtlegg deretter det berørte området med sprit, hånddesinfeksjonsmiddel, peanøttsmør eller vaskemiddel du ønsker, og skrubb med en gammel tannbørste.

Du kan velge mellom følgende rengjøringsmidler

Fjern tresaften fra klærne i 5 trinn

Du trenger også en vaskeklut

Fjern tresaft fra vaskemiddel for klær

Pensle flekken med en gammel tannbørste

Fjern tresaften fra klærne Bruk en tannbørste

Trinn 4

Vent noen minutter og gni området med en vaskeklut eller et papirhåndkle.

Med sportssko bør du bruke en oljefri rengjøringsmiddel for å fjerne tresaften, siden du ikke lenger kan legge skoene i vasken etterpå.

Neste trinn – tørk det av

Fjerner tresaft fra klær Denimjakke

Du kan også sette en sko i fryseren og deretter rengjøre den som beskrevet

Fjern tresaften fra kleskoens fryser

Trinn 5

Vask plagget i vaskemaskinen med ditt vanlige vaskemiddel. Du kan også påføre en liten mengde vaskemiddel direkte på flekken.

Kontroller det flekkete området før du legger plagget i tørketrommelen, og gjenta trinn 3 hvis du fortsatt ser en flekk. Ikke bruk tørketrommelen før flekken er helt forsvunnet, ellers setter den seg i stoffets fibre og blir enda vanskeligere å komme ut.

Du kan nå vaske klærne i vaskemaskinen som vanlig 

Fjerner tresaft fra tørketrommelen

Velg imidlertid et egnet vaskeprogram

Fjerne tresaft fra klærne

Ytterligere tips for å fjerne tresaft fra klærne

Vi har noen flere tips om hvordan du fjerner tresaft fra klærne. Hvis du er ute i villmarken eller ikke har sprit, håndsprit eller noen av de andre rengjøringsmidlene som er nevnt, kan du også bruke solkrem, neglelakkfjerner, kokosolje, oppvaskmiddel og flytende vaskemiddel.

Bare husk at du kanskje må gjenta rengjøringstrinnene noen ganger før flekken forsvinner helt. I tillegg bør du ikke bruke noen oljebaserte stoffer når du rengjør en sko, da du ikke vil kunne vaske skoen etter at flekken er fjernet.

Når du legger plagget i fryseren, gjør du det med flekken opp, for å unngå kontakt med andre deler av klærne.

Legg en ispose på flekken – dette er også et mulig alternativ

Fjern tresaften fra klærne. Ispakker