“Vi fremmer ikke et skjønnhetsideal. Alle er vakre på sin egen måte. “- Heidi Klum

Annonsene på TV eller radio lærer oss at det finnes en passende kosmetikk for enhver hudtype. Det er riktig, men ikke helt! Den naturlige maten vi har hjemme er billigere og kan være mye mer gunstig for vår skjønnhet. Siden de ikke inneholder noen kjemiske stoffer, er de egnet for selv den mest følsomme hudtypen.

Hovedingrediensene for hjemmelaget skrubbe for ansikt og kropp er salt, bakepulver, risstivelse og sukker. Alt dette som du kan blande med yoghurt, melk eller med pureed frukt. Kort sagt: alle matvarer som er gode for magen vår, er like sunne for huden vår. Gjør huden mykere og vakrere ved å skrubbe ansiktet selv hjemme. Prøv følgende oppskriftsideer, og du vil bli overrasket over resultatene.

Lag ditt eget ansikt som skreller med naturlig mat

lag sukker kokosnøttolje ansiktsskrubbe selv

Lag sukker-kokosnøttolje ansiktsskal selv

Sukkeret inneholder glykolsyre, noe som gjør det til en ekstremt skånsom eksfoliant og er veldig egnet for ansikt og sprukne lepper.

Bland 1 til 2 SL sukker med en te eller suppeskje kokosnøttolje i en bolle, avhengig av om du bare trenger en peeling for ansiktet eller for hele kroppen.

For å gjøre det hele enda mer effektivt, tilsett 1 teskje honning og ferskpresset sitronsaft. Hvis du har sensitiv eller tørr hud, erstatt sitronsaften med melk eller yoghurt. Disse ingrediensene vil hydrere og stimulere huden din. Påfør blandingen på huden og masser forsiktig inn. Etter noen minutter, vask av med lunkent vann.

For å være vakker må du også føle deg vakker!

Forbered ansikts peeling for vakker hud

Eksfolierende maske for en vakker hudfarge

For å få en frisk hud med en vakker hud, bland en kaffekopp maismel, en teskje tørre kamilleblomster og litt ikke-kullsyreholdig mineralvann. Påfør masken på et fuktig ansikt og masser med sirkulære bevegelser. Etter noen minutter, vask av med varmt vann.

Bakepulver og agurkskrubbe

En av de uatskillelige ingrediensene til den hjemmelagde ansiktsskrubben er bakepulveret. Den fine slipekonsistensen er perfekt for ansiktet.

Bland 1 ts bakepulver, 1 ts salt, noen dråper eterisk olje etter ønske og litt puré agurk til en masse. Påfør skrubben på ansiktets hud og masser forsiktig inn. La virke i 5 minutter og vask av med lunkent vann.

Tips: Du kan også legge til kiwi i denne skrubben. Denne huden er rensende og forfriskende, og passer for hver sesong.

Lag kaffe kokosnøttolje ansiktsskrubbe selv

Kaffeskall for kropp og ansikt

Kaffegrutene fra morgenkaffen kan brukes fantastisk for skjønnheten i huden din. Kaffe inneholder fett og proteiner, oljer, organiske syrer og vitamin B. Disse elementene beskytter mot for tidlig aldring av huden og fremmer gjenopprettelsen av elastisitet.

Tilsett litt olivenolje, honning eller kokosolje i kaffegrutet. Bland alle ingrediensene godt sammen. Ta litt av blandingen og masser forsiktig inn i huden ved hjelp av sirkulære bevegelser. Alle de fordelaktige egenskapene trenger inn i huden mens du masserer. Vask godt av med varmt vann.

Tips: Denne peeling er også veldig nyttig for å bekjempe cellulitter. Masser det over hele kroppen, vask godt av i dusjen og påfør en fuktighetskrem etterpå.

Ansiktsskrubben du skal forberede hjemme, bør alltid passe til din hudtype. Ansiktsskrubben kan brukes hver dag for fet hud. Men hvis du har tørr hud, anbefaler vi at du ikke overdriver. En gang i uken er det nok å få en myk og vakker ansiktshud.

Nå er det opp til deg hvilken ansiktsskrubbe du vil gjøre selv! Kanskje du vil prøve alle skrubbe som er nevnt her! Ha det gøy og ikke bare utstråle skjønnheten din fra “utsiden”!

Lag et ansikt som skreller selv: Sitron har en antiseptisk effekt

Forbered bakepulver sitron ansiktsskrubbe

sukker matcha peeling for ansiktet

Bruk egenskapene til brunt sukker for vakker ansiktshud

Forbered brunt sukker ansiktsskrubbe

   Masser skrubben forsiktig inn i huden

Massér forsiktig i ansiktsskallet

Gjør havregryn gurkemeie ansikt peeling selv

havregryn gurkemeie ansiktsskrubbe

Forbered ansiktsskrubbe og ansiktsmaske

  Kaffegrut for vakker og celullittfri hud

kaffeskrubbe for ansikt og kropp

gjør salt ansikt peeling selv

kaffeskrubbe for ansikt og kropp

vakker hud med ansikts peeling

Forbered ansiktsskrubbe med jordbær

Forbered kanel ansiktsskrubbe

Få sitron ansikt til å skrelle selv