lære å elske deg selv hjerte tittel

Ikke spør deg selv om du trenger å lære å elske deg selv?

Flere og flere innser vanskeligheten med å spørre: Hvordan kan du lære å elske deg selv? I første omgang må du være i stand til å forstå hverandre. Så snart du har oppnådd det, begynner du å akseptere dine egne svakheter. Du tilgir deg selv dette og kan lære å håndtere dine egne svakheter og styrker bedre.

Men hvordan fungerer det hele i praksis? I dag har vi satt sammen noen spørsmål til deg som helt klart kan være nyttige i denne forbindelse. Noen påvirker vårt grunnleggende livssyn. En annen del av spørsmålene er av sentral betydning for en bedre analyse av konkrete situasjoner.

Selvkjærlighet betyr å være i fred med deg selv

lære å elske deg selv fred

Hva om jeg hadde våget å ta dette trinnet?

Har du noen gang nølt før en stor utfordring? Gikk du fra et avgjørende skritt fordi du var redd for å flau deg selv eller mislykkes? Hva var egentlig frykten din som overveldet deg? Gjør det klart og prøv å finne røttene og overvinne dem.

Bare med selvkjærlighet kan du slippe kjærlighet inn i forholdet ditt

lære å elske deg selv flytte inn

Hvem er jeg egentlig??

Det er et annet grunnleggende spørsmål. Har du noen gang prøvd å beskrive deg selv som en annen person? Hva vil du sette mer verdi på? Hvilke av dine egne fordeler vil du understreke spesielt sterkt? Du lurer nå på om du også viser din fordelaktige side i hverdagen? Vis dine egne kjærlige kvaliteter tydelig nok.

Bli kjent med deg selv

lære å elske deg selv lykke er et valg

Vær ærlig med deg selv

Å lære å elske seg selv er nødvendig

Gi deg selv gaver regelmessig

lære å elske deg selv for å gi deg selv noe

Hva vil du dyrt?

Vend deg til innsiden! Hva ønsker du egentlig dypt i sjelen din? Hva er dine største lengsler? Står du ved det? Forfølger du drømmene dine? Si dette høyt og ærlig, i det minste til deg selv! Gjør det, og vi lover at du umiddelbart vil føle deg mye friere og lykkeligere!

Det vi ikke liker hos oss selv, ser vi på andre som dumme feil

lære å elske deg selv det jeg misliker hos andre

Vi burde bli kvitt vår egen “mann i øret”

Lær å elske deg selv

å være lykkelig i et forhold eller samfunn

lære å elske deg selv varm

Øyeblikket er ikke gunstig?

Det er absolutt visse situasjoner der det er verdt å vente og se. Ofte er det imidlertid frykt som sier fra oss og får oss til å utsette ting. Spør alltid deg selv ærlig om du virkelig har grunner til å utsette eller tenker på slike grunner. I det andre tilfellet kan frykten din snakke. Du vil sannsynligvis unngå fiasko. Fortsett nå å sjekke kritisk om det virkelig er berettiget eller ikke.

Ikke vær for streng med deg selv eller partneren din

Å lære å elske seg selv er ikke den andres skyld

Å snakke forbi hverandre burde ikke skje! Bedre lytte!

Lær å elske deg selv fraværende

Trenger noens samtykke og hvorfor?

Må noen virkelig gi deg tillatelse? Spiller det noen rolle hva andre sier om din beslutning? Som regel er vi alle intelligente nok til å vurdere situasjoner i vår egen interesse. Du og ikke de andre må leve med konsekvensene av dine handlinger (eller din passivitet).

Det viktigste er å akseptere deg selv som du faktisk er 

Lær å elske deg selv Lær å akseptere deg selv

Det er godt å forstå andre og behandle dem godt. Forhold er viktige. Men disse fungerer bare når vi bygger et harmonisk forhold til oss selv. Det vil si når du lærer å elske deg selv.

Uten selvkjærlighet kan du aldri oppleve den andres kjærlighet

lære å elske deg selv å omfavne

Smil!

Lær å elske deg selv

Studer deg selv for å forstå deg selv bedre

lær å elske deg selv, studer deg selv

Meditere for å oppnå ro og fred

lære å elske deg selv å meditere