Planetens alarmklokke har ringt en stund. Livet i overflod skaper luksus og komfort for mange og skader samtidig naturen. En stor del av menneskeheten kan eller vil ikke klare seg uten trøst, og de alvorlige konsekvensene er merkbare. Masseproduksjonen på mange områder og streben etter mer endrer vårt verdisystem og skiller den hellige forbindelsen mellom mennesker og natur. Hvis det ikke var en Corona -krise, ville vi garantert fortsette å leve som de siste tiårene. Vi ville ikke kaste bort tid på å bekymre oss for livsstilen vår. Garderobene våre og til og med garderoben er fullpakket, og likevel kjøper vi mer og mer for hvert salg. I dag viser vi over 30 ideer for upcycling klær, som du kan skape plass i hodet og i hjemmet ditt.

T-skjortegarn- en av de store ideene for oppskyting av klær 

upcycling klær ideer t skjorte strikking

Upcycling klesideer for en grønnere livsstil

Det er fortsatt mange mennesker som hovedsakelig foretrekker billige klær. Du bruker ikke mye penger, og du får mange nye klær å ha på deg i en sesong. Nå bør man forestille seg en stor del av verden som også fungerer slik. Det er egentlig ikke rart verden er så søppel.

Vi er alle ansvarlige for det. Hvor mange av oss forestiller oss hvor og hvordan klærne våre er laget? For at vi skal kunne glede oss over så attraktive sluttpriser, skjer det mye i produksjonskjeden som ikke er helt greit.

Kosedyr kan lages raskt og enkelt av klær som er igjen 

upcycling klær ideer teddy

Hvis du bare forestilte deg i noen sekunder at klærne dine ble sydd av barn .. Eller hvis du lærte at jeans eller T-skjorter er bearbeidet med skadelige kjemikalier som forurenser elver og hav og dermed ødelegger all fauna i dem …. Den negative listen er uendelig, men vi bør lure på hvordan vi kan stoppe all denne galskapen.

Med originale mønstre for nytt og elegant hjemmelaget tilbehør 

upcycling klesideer fra gamle gensere

Den gamle genseren kan bli den nye ponchoen 

upcycling klær ideer poncho

Bestem skjebnen til gamle klær og resirkuler gamle

Det er mange alternativer for de gamle tilsynelatende ubrukelige klærne. Å donere klær er veldig prisverdig og eksemplarisk. Mens mange av oss lever i overflod, er det andre som setter pris på og setter pris på enhver form for donasjon. Kirker og diakonale verk er de første adressene hvor du kan donere gamle klær. Unødvendige klær samles i beholderen for brukte klær som skal bearbeides til nye stoffer.

Ermene til en t-skjorte kan forvandles til morsomme babyhatter 

upcycling klær ideer baby lue

Det merkelige er at selv om du allerede har tatt bort en stor mengde klær, er det fortsatt for mye hjemme som du ikke lenger trenger. Og det er akkurat vårt område med upcycling klær for å samle ideer og dele dem med deg. Det er mange måter å resirkulere gamle klær på og dermed avlaste naturen. La oss se på hva du kan gjøre med de gamle genserne eller T-skjortene selv!

En del av din gamle genser er den perfekte malen for en ny og varm lue

upcycling klær ideer luehue

upcycling klær ideer beany hat instruksjoner

Upcycling klærideer for kreative og dyktige mennesker

Når du begynner å lete etter upcycling -ideer, lurer du på hvorfor du ikke oppdaget det mye tidligere. Ikke bare ville du gjøre naturen og deg selv en tjeneste, men du kan bli veldig kreativ og produktiv i prosessen. Nå har du endelig mye ledig tid og kan brette opp ermene og komme i gang.

Koselig og i en solrik gul – slik ser den nye hjemmelagde vesken ut

upcycling klær ideer damer bag

Hvor mange av oss vet at du for eksempel kan lage et par nye hansker, et skjerf og en lue av en gammel genser? Hvis du klipper opp den gamle t-skjorten riktig, resulterer det i en stor mengde t-skjortegarn, som du kan bruke til å lage helt nye kreasjoner.

Alle må ha et handlenett med seg når de handler

upcycling klær ideer handlepose instruksjoner

Vinterklær til våre elskede firbeinte venner kan også designes av gamle klær. Lappetepper og macrame kan også lages av stoffrester alene. Og til vårblomstene i den nye hagesesongen kan du lage elegante dekorasjoner til krukkene.

Mange nyttige ting kan lages med tekstiler 

upcycling klær ideer shopping bag baby

Du kan fortsatt lage babyhatter og smekke av stoffrester. Handlekurver og tøyposer er selvfølgelig veldig miljøvennlige og bærekraftige. Og som sagt, når du begynner å samle kreative DIY -ideer, er det ingen ende.

Varme og koselige tøfler er de beste for kalde vinterdager hjemme

upcycling klær ideer strikking tøfler

Ulike boligtilbehør kan trylles frem fra lite synlige stoffstykker

upcycling klær ideer hjem accessores

Har du ikke plass til strikkegods? – Du kan lage de vakreste trådkurvene av gamle jeans

upcycling klær ideer hansker ull lagring

Hvordan kan du handle på en mer miljøvennlig måte??

Ja, lidenskapelig shopping er alltid forbundet med fulle shoppingposer og appetittvekkende utgifter. Det var i hvert fall slik det pleide å være. I dag kan du handle fornuftig og ta vare på miljøet. Det er faktisk produsenter som bare jobber med materialer av høy kvalitet, som verdsetter gode arbeidsforhold og som lar produksjonen skje direkte i landet.

Hvis du kommer med smarte ideer, kan du se frem til kule resultater   

genser for upcycling klær

upcycling klær ideer hanske

Votter er en hit i vinter 

upcycling klær ideer hansker

Dette betyr automatisk at disse produktene er mye dyrere sammenlignet med de som er nevnt ovenfor. Faktisk ville alle klær og sko koste det samme hvis de ikke var laget i utlandet. De vil sannsynligvis også vare mye lenger fordi de er kvalitativt produsert og intelligent designet. Kvalitetsfunksjoner kan alltid finnes på etiketten.

Når du gjør gamle klær til nye og vakre ting, kan du bare være glad for det

upcycling klær ideer gamle gensere nye hatter

Til syvende og sist bestemmer alle selv hvordan de vil fortsette å leve. Men det skal sies at for hver feil avgjørelse skader du planeten og dermed deg selv.

upcycling klær ideer leker

upcycling klær ideer gammel genser påske kurv

upcycling klær ideer gensere revurdere

upcycling klærideer med jeanstilbehør

upcycling klær ideer lappeteppe

upcycling klær ideer gjenbruke jeans

upcycling klærideer med jeans

upcycling klærideer med jeansbudsjett

upcycling klær ideer klutpose

upcycling klær ideer shopping bag

upcycling klær ideer stoffpose logo