Sommersol sol! Mange gleder seg til den varme årstiden og til muligheten til endelig å tilbringe mye tid igjen i behagelige temperaturer i naturen. Hår lider spesielt under disse forholdene. God og regelmessig hårpleie er nødvendig for at de ikke skal miste glans og vitalitet selv i sommermånedene. Følgende tips kan hjelpe med dette.

Om sommeren er håret og hodebunnen spesielt belastet av UV -stråling. Men med riktig hårpleie vil håret beholde sin glans.

hårpleie sommer med naturlige produkter

5 tips for god hårpleie i sommermånedene

Tips 1: Gå til frisøren!

I utgangspunktet har alle muligheten til å ta vare på vakkert hår i sommermånedene. Grunnlaget for dette er imidlertid lagt av fagpersonen. Derfor bør tipsene definitivt kuttes igjen før den varme sesongen. Fordi bare når håret er i god og sunn tilstand, kan også forskjellige pleieprodukter gjøre jobben sin.

I tillegg blir håret mer motstandsdyktig mot solens stråler og sjøvannet kan da ikke lenger skade dem like mye. Apropos sjøvann: Hvis du har tenkt å tilbringe ferien ved sjøen, bør du bare få håret farget etter ferien. Fordi både salt og klorert vann vasker fargen veldig lett ut.

hårpleie sommer med naturlige midler fruseur

Siden solen spesielt bleker håret og endrer fargepigmenter, bør farging unngås helt hvis det er mulig. Hvis du ikke vil forlate det i det hele tatt, kan du også farge håret naturlig og bruke alternative midler som henna. Spesielt røde og brune toner kan dekkes veldig godt med den. Flere og flere frisører tilbyr nå naturlige midler for hårfarging.

Tips 2: Bruk balsam regelmessig

For å kvitte seg med talg og smuss, samt forskjellige stylingprodukter fra håret, må det vaskes regelmessig med en sjampo. Det er i utgangspunktet ikke noe galt med det. Imidlertid skjerper disse sjampoene opp neglebåndet for å rense håret.

For å glatte og forsegle neglebåndet igjen etter vaskeprosessen og dermed forhindre de fryktede splittene, er det lurt å ta med seg et hårpleieprodukt  hårbalsam å bruke.

hårpleie sommer med naturlige produkter daglig

Balsam kommer i forskjellige former. De kremete produktene brukes akkurat som en sjampo. Solide balsam, derimot, ligner mer på en såpestang og må gni og spre seg inn i håret når det brukes.

Som regel bør balsam skylles ut med kaldt vann etter bruk. Det er også tilrådelig å ikke bruke for varmt vann til å vaske håret. Ideelt sett bør håret ikke gni seg av, men bare tørkes gjennom luften. Med noen hårfønere kan viften byttes til kald luft. Det burde også være en god idé om sommeren.

Såkalte leave-in conditioners er et praktisk alternativ. Disse masseres rett og slett inn i håret etter vask og trenger ikke skylles ut etterpå. Denne formen for hårpleie er spesielt egnet for bølget og krøllete hår.

hårpleie sommer med naturlige midler

Tips 3: Påfør en fuktighetsgivende hårmaske

I tillegg til balsamen, er det tilrådelig å bruke en maske på håret minst en gang i uken om sommeren. Dette brukes til å donere fuktighet til skadet hår og hodebunn.

Hårmasken er tilgjengelig som et ferdig produkt i apotek. Med litt dyktighet er det også mulig å lage en hårmaske selv. Spesielt yoghurt og honning fukter håret. En mulig oppskrift består derfor av et egg, en spiseskje honning, en spiseskje olivenolje og en kopp yoghurt. I utgangspunktet er det imidlertid ingen grenser for din egen kreativitet. Avokado eller kokosolje, for eksempel, er også egnet.

For å oppnå best effekt bør masken fordeles i håret, og deretter skal hodet beskyttes med en dusjhette. Hvis du bruker masken over natten, bør du også pakke håret inn i en klut eller folie slik at puten ikke blir skitten. I utgangspunktet er imidlertid en eksponeringstid på rundt 20 til 30 minutter tilstrekkelig for god pleie.

Når du lager din egen hårmaskeformulering, bør du bruke så mange produkter som mulig som inneholder fett og olje og som tar godt vare på håret ditt. Frukt som avokado er også egnet for dette.

hårpleie sommer med naturlige midler

Tips 4: Beskytt håret mot varme og UV -stråling

UV -stråling og eksponering for varme er spesielt høy om sommeren. Dette utsetter det lyse håret for større risiko. Alle som har tilbrakt en dag i det store utendørs, bør derfor vaske håret med en spesiell UV-pleie-sjampo og deretter bruke et etter-solprodukt for håret.

Hår har et vanninnhold på rundt ti prosent. Dette avtar imidlertid på grunn av solstrålene. Ingredienser som glyserin eller er spesielt egnet for å bygge opp fuktighet Antioksidanter som vitamin C eller vitamin E..

Håret i seg selv kan ikke bli solbrent som huden, for eksempel. Men solens UV -stråler er i stand til å skade hårets struktur. Dette fører til at de ikke lenger er så elastiske og derfor utsatt for splittede ender.

Hvis du er for lat for komplekse prosedyrer på ferie, kan du bare bruke en fuktighetsgivende spray etter sol. Dette kan ganske enkelt sprayes på tørt hår og trenger ikke å skylles ut etterpå.

hårpleie sommer med naturlige midler

Tips 5: Børst regelmessig og ordentlig

Det høres banalt ut, men å børste feil vei er også en belastning for håret. Spesielt om sommeren, når de allerede er overbrukt av naturens påvirkning.

Hvis du sliter med bust og uregjerlig hår, bør du også bruke en balsam eller spray for å gjøre børstingen enklere.

Håret bør aldri grees rett fra røttene til spissene. Det er sunnere å børste dem først fra midten til spissene og først deretter fra hårfestet til spissene. Dette betyr at mindre hår trekkes ut og det brytes ikke like lett.

Selvfølgelig spiller børsten i seg selv også en viktig rolle. Av hensyn til miljøet bør plastbørster unngås. Velfylte apotek har vanligvis også naturlige børster. Villsvinbørster hjelper spesielt håret og hodebunnen til å regenerere seg selv.