Insekter er en viktig og fascinerende del av økosystemet. For naturen – og til slutt også for oss – er de uunnværlige. Imidlertid kan insekter i huset og leiligheten være en plage og til og med et problem.

Ubudne husgjester tar bærekraftige tiltak mot insekter i huset og leilighetsfugl på vinduet hjemme

Insekter i huset: fra ufarlig til problematisk

Insektene i huset eller leiligheten er ikke velkomne. Men ikke hver lille inntrenger er problematisk. Edderkoppen i taket, for eksempel, er kanskje ikke en attraktiv romkamerat, men det er heller ikke et reelt problem. Det er ikke etter oss eller maten vår, og med litt flaks kan det til og med drepe den ene eller den andre irriterende fluen.

Det ser annerledes ut med andre inntrengere. Veps og bier kan stikke ubehagelig og kan til og med utgjøre en reell trussel for allergikere. Mygg, spesielt om natten, frarøver nervene våre med rot og retter seg mot blodet vårt.

De kløende stingene er ikke det eneste mulige onde. På grunn av det stadig varmere klimaet Tropiske myggarter vandrer nå også til Tyskland, noen av dem kan overføre farlige sykdommer.

Fluer er ikke bare irriterende heller. De flyr bokstavelig talt på maten vår og forurenser den med et mylder av bakterier. Insektbeskyttelse for oppholdsrom er derfor nyttig og nødvendig.

Ubudne husgjester iverksetter bærekraftige tiltak mot insekter i huset og leilighetsvepsreiret hjemme

Å bekjempe er ingen løsning

Våre boliger er ikke bare attraktive for insekter som et ly, men fremfor alt som en matkilde. Lyskilder og lukter tiltrekker dem. Mygg reagerer først og fremst på svette, fluer eller veps på mat. Å unngå lys og lukt er neppe mulig i en normal husholdning. Å holde vinduer og dører stengt hele tiden er like upraktisk.

Når insektene først er i hus, er handling mot dem vanligvis brutal, men ikke veldig bærekraftig. Støvsugere, fluesmatter, dødelige insektfeller eller til og med kjemikalieklubben brukes. Det siste er ikke bare problematisk for miljøet, men kan også være et problem for kjæledyr og mennesker. Spesielt allergikere kan være følsomme for rettsmidlene. Til syvende og sist er det bedre å ikke la problemet oppstå i utgangspunktet.

Ubudne husgjester iverksetter bærekraftige tiltak mot insekter i huset og leilighetsmaur i huset

Bærekraftig insektbeskyttelse hjelper mennesker og natur

Flueskjermer på vinduer og dører gir den mest komfortable og bærekraftige beskyttelsen. Med dem kan frisk luft komme inn, men insekter blir utenfor. Handelen tilbyr forskjellige varianter.

Meshduker kan festes til vinduet raskt og billig med borrelås eller magnetbånd. Imidlertid er de ikke alltid praktiske, sjelden holdbare og heller ikke veldig attraktive. Modeller med fast ramme gir mer komfort. Svingbare rammodeller kan til og med åpnes og lukkes enkelt. En rullegardinversjon er enda mer praktisk.

Insektbeskyttelse er også mulig på terrasser og balkongdører uten å hindre passasjen. Gardiner med frynser eller nettingstrimler er den enkleste, men ikke nødvendigvis den mest attraktive og praktiske løsningen. På den annen side blir de mer og mer populære Plisségardiner som insektbeskyttelse. De kan installeres for å spare plass, er enkle å ta vare på og spesielt praktiske å bruke. I tillegg kan de tilpasses nesten alle dører og samtidig fungere som elegant solbeskyttelse. Som en skredder som er skreddersydd, kan også foldede insektdører installeres der en svingbar dør ikke er mulig.

Så hvis du stoler på insektbeskyttelsesvarianter av høy kvalitet, kan du unngå de fleste problemer med insekter i huset. Dette beskytter insekter og miljøet og gjør beboerne lykkelige.

Ubudne husgjester iverksetter bærekraftige tiltak mot insekter i huset og leiligheten Ubudne husgjester iverksetter bærekraftige tiltak mot insekter i huset og leiligheten som er gal hjemme