Året nærmer seg slutten, og du aner fremdeles ikke hvor du skal feire årsskiftet? Hvis du ikke vil feire nyttårsaften i et kjent miljø, er det verdt å ta en titt på følgende 7 reisetips. Enten i Tyskland, i Europa eller på et annet kontinent – la våre alternativer inspirere deg!

Friluft i Dresden

Opptil 20 000 besøkende feirer slutten av året mellom katedralen, Semperoper og Dresden Zwinger hvert år. I tillegg til levende musikk og kulinariske herligheter, kan du nyte spektakulært fyrverkeri ved midnatt. Du kan forvente i dette historisk by også eksklusive festbakgrunner, mange show og gallamiddager.

nyttårsaften reisemål tips dresden

Nyttårsaften -kostymefest i Weymouth

Hvem er i humør til den største kostymefesten i England? Feir med Elvis eller gå fra pub til pub med julenissen – alt dette er mulig i Weymouth! Du kan skåle med nesten 20 000 feiringer ved Jubilee Clock Tower. Overgangen til det nye året finner også sted her med levende musikk, mat og en rekke forskjellige drinker.

nyttårsaften reisemål tips weymouth

Lysets hav i Wien

En spasertur langs nyttårsstien gjennom Wiens sentrum, Prater og Aspern Seestadt – høres ikke fristende ut? Rundt 600 000 besøkende feirer nyttårsopptog hvert år med valsemelodier, men også med moderne klassikere og oldies. Et spesielt høydepunkt: det digitale fyrverkeriet. Du kan nyte et teppe med lys laget av pyro -teknologi, gyllent regn og mobiltelefonfyrverkeri fra belyste skjermer.

nyttårsaften reisemål tips wienna

Det høyeste fyrverkeriet i Dubai

Du må være i Dubai skjønt Avstå fra alkohol på gaten, det høyeste fyrverkeriet i verden er der for deg. Den tenner på den høyeste bygningen i verden og belyser Burj Khalifa i hundrevis av farger. I tillegg til disse spektakulære fyrverkeriene, kan du også se frem til den høyeste belyste vannfontenen i verden. I byen med superlativer og dekadens, hvor alle rekorder blir slått, er det mye å oppleve for deg. Så hvis du planlegger en spontan kort tur til Dubai eller ønsker å ta en ferie til en rimelig pris, finner du passende tilbud på Urlaubsguru.de.

Nyttårs reisemål tips Dubai

Bading i Sylt

Hvis du ikke har lyst til fyrverkeri, men vil oppleve noe spesielt, kan du gå til Sylt og ta del i den hundreårige tradisjonen med Sylt-maskeringen. De såkalte “Omtaakelten” kler seg ut til ukjennelse og resiterer spottende vers om landsbyens historie og høydepunkter det siste året. Det tradisjonelle nyttårsbadet er også populært. Rundt 100 mennesker hopper i Nordsjøen i Wenningstedt hvert år. Men hvis du ikke har noen ambisjoner om å hoppe i Nordsjøen, er det bare å se opptoget med en varm drink fra klippemilen.

Nyttårs reisemål tips Sylt

Igloo landsby i Alpene

Hvis du ikke har noe imot kulden, kan du unne deg et ekstraordinært nyttårsopptog i iglobyen i Alpene. Bruk muligheten til å bygge en iglo selv og overnatte med din kjære i det selvlagde “kjærlighetsnestet”. Enten det er en romantisk tur eller et ekstraordinært samvær med venner – når du skåler nyttår med et glass musserende vin i et snødekt miljø, koset under tepper, er det definitivt en opplevelse for deg.

nyttårsaften reisemål tips alpene

Marokko

Føler du ikke folkemengdene og foretrekker å trekke deg litt tilbake? Tilbring nyttårsaften i sanddynene i Marokko. Under en stjernehimmel og med utsikt over ørkenens endeløse vidde kan drømmer gå i oppfyllelse.

nyttårsaften reisemål tips marokko