Når den etterlengtede ferien nærmer seg, kjenner forventningen ingen grenser. Hvem liker å tro at det dukker opp noe og at ferien må avlyses? Dessverre kan uventede hendelser som sykdom eller ulykke oppstå når som helst. En reiseavbestillingsforsikring beskytter da i det minste mot de økonomiske ulempene.

Avbestilling: årsaker til refusjon

En uheldig hendelse og forventningen til ferien er over. De som liker reiseavbestillingsforsikring hos en anerkjent leverandør Europ Assistance tross alt, trenger ikke å betale for kanselleringskostnadene. Forsikringen dekker kostnadene i følgende tilfeller:

  • ved et terrorangrep på feriedestinasjonen, to uker før avreise
  • ved plutselig sykdom, ulykke eller død
  • under graviditet
  • når du mister jobben eller når du tar en ny jobb
  • med vaksinasjonsintoleranse
  • på en avtale for en mislykket eksamen
  • ved brudd eller løsning av proteser / implantater
  • ved forsinkelser i offentlig transport og tapte flyreiser

Mange forsikringsselskaper informerer også kundene sine om aktuelle reisevarsler. Tross alt bekymrer mange ferierende seg for aktuelle hendelser, om ditt valgte reisemål fortsatt er trygt.

I stedet for å kansellere turen helt, kan den også ombookes og utsettes til et senere tidspunkt. De fleste forsikringsselskaper hjelper også kundene sine med dette.

Avbestilling av reiser - årsaker til refusjon

Reiseavbrudd: årsaker til refusjon

Det kan også skje midt i en ferie: et fall på en klatretur eller en plutselig infeksjon – det er mange grunner til at du avbryter turen. Det er turoperatører som, avhengig av ulykken, er imøtekommende med avbestillingskostnadene, men de er i mindretall. I de fleste tilfeller sitter ferierende igjen med kostnadene for resten av ferien og returtransporten. Ikke så hvis du har en gyldig reiseavbruddsforsikring. I tillegg til helseproblemer, ulykker, graviditet og tap av arbeid, dekker det også andre tilfeller.

For eksempel får ferierende refusjon for kostnaden ved å avbryte turen hvis eiendommen deres har blitt skadet på bostedet. Til og med utbruddet av en brann eller andre Naturkrefter kan være årsaken, å fly hjem så raskt som mulig. Som med avbestilling av reise gjelder forsikringen også hvis de reisende går glipp av hjemreisen på grunn av forsinkelsen i offentlig transport.

Som en tilleggstjeneste tilbyr forsikringsselskaper å informere pårørende og arbeidsgiver om avbrudd i turen. De støtter også kundene sine i økonomisk nød, overhengende fengsel, når et kort må sperres og nye dokumenter må innhentes.

Bilde: © istock.com/Juanmonino