Den indonesiske øya Bali er et av de stedene du vil gå tilbake til igjen og igjen for å finne ditt “favoritt gjemmested” og fortsette å utforske. Det er virkelig noe for alle på Bali, enten du er en ukelang turist eller en seks måneders nomad.

Bali reisetips og en grunnleggende pakkeliste

Bali reisetips Bali pakkeliste

Hvis du besøker Bali for første gang, trenger du imidlertid noen få instruksjoner for å sikre at din første tur til Bali går greit. Vennligst vurder følgende reisetips for Bali og vår grunnleggende pakkeliste. Så du vil være godt forberedt og utstyrt for drømmereisen din.

Besøk den indonesiske øya Bali for første gang

Bali reisetips Bali pakkeliste Tegalalang risterrasser

kart

Bali Reisetips Bali Pakningsliste Kart Kart

Bali reisetips: kleskode på kulturøya

Den indonesiske øya Bali føles ikke som resten av Indonesia. Siden majoriteten av befolkningen er hinduer, har øya en helt annen atmosfære enn den overveiende muslimske resten av landet. I tillegg er turistinfrastrukturen godt utviklet. Strendene er nydelige, interiøret på øya er fantastisk vakkert, og den unike balinesiske kulturen gjør øya til et sted som kaller tilbake mange mennesker igjen og igjen.

Bli kjent med og respekter kulturen og religionen på øya

Bali reisetips Bali pakkeliste urfolkstempel

Bali reisetips Bali pakkeliste lokalbefolkningen

Balinesisk kultur er faktisk en av hovedattraksjonene på den indonesiske øya. Men faktisk, som turist, kan du ubevisst krenke lokale balinesere ved å bryte prinsippene for denne kulturen uten å ville. Dette kan definitivt skje når du besøker hinduistiske templer eller blander seg med lokalbefolkningen.

Hindutempler er et typisk blikkfang i Bali

Bali reisetips Bali pakkeliste templer

Kle deg beskjedent før du går inn i et tempel på Bali. Det forventes at du bruker en skjorte som dekker skuldrene og en del av overarmene. Midjen og beina til damene skal dekkes med et sjal eller sarong (kalt selendang eller lokalt kjent som kain kamben).

Omgitt av vill natur

Bali reisetips Bali pakkeliste øy vill natur

Bali Reisetips: A.generell sikkerhetsinformasjon

Til tross for eller kanskje på grunn av det store antallet turister som besøker Bali når som helst på året, er det egentlig ikke trygt å bo på Bali. Balinesiske gater er kaotiske, og tyveri og hotellbrudd og inngang kan forekomme.

Ikke røyk i fellesområder. I 2011 trådte en “røykfri” lov i kraft på Bali. Røyking er nå forbudt i de fleste offentlige områder, inkludert restauranter, hoteller, templer og turistattraksjoner.

Aper er søte, men de kan også være farlige

Bali reisetips Bali pakkeliste aper

Bali reisetips: Tips for å konvertere penger og valutaer

Reisende som prøver å bytte penger på Bali, risikerer å bli lurt. Heldigvis er det en rekke byråer der du kan endre kontanter med ro i sjelen.

Prøv å endre valuta med en av de mest anerkjente bankene. Eller enda bedre, ta ut penger direkte fra lokale minibanker.

Bali ved solnedgang

Bali reisetips Bali pakkeliste Nature Sunset

Du kan også bytte penger på hotellmottak, men til en lavere valutakurs sammenlignet med banker.

Bare tillitsbyttekontorer som har blitt anerkjent av Bank Indonesia og er merket som Pedagang Valuta Asing Berizin eller PVA Berizin (indonesisk for “Authorized Money Changer”) med et grønt PVA Berizin -skilt.

Velkommen til stranden!

Bali reisetips Bali pakkeliste fantastisk strand

Bali reisetips: transportere

Bali tilbyr en rekke transportmuligheter for reisende. Hastighet, komfort og reisetid avhenger av avtalt pris. Alternativene inkluderer sykler, scootere, biler og minibusser (selvkjørende eller med sjåfør) og offentlig transport.

De mest ærlige / rimelige drosjene på Bali er de blå drosjene merket “Bali Taxi” (kjent som Blue Bird Taxis). Noen hoteller jobber imidlertid sammen med andre drosjeoperatører. Ta en Blue Bird -taxi hvis mulig.

Surfing på de vakre strendene i sør og nord på Bali er en av de mest populære fritidsaktivitetene. Til tross for turisttrafikken på disse strendene, er Bali ennå ikke helt trygt for strandgjester, men solbrenthet og til og med en liten risiko for tsunami kaster en skygge over strandopplevelsen på Bali.

Øya tiltrekker seg også mange surfeturister

Bali Reisetips Bali Pakningsliste Surfer Vannsport Bali Reisetips Bali Pakningsliste Surfer

Som om tiden stod stille

Bali reisetips Bali pakkeliste strandliv båt

Bali reisetips: Helsetips

Turister på Bali er utsatt for en rekke helserisiko. Reisende kan få det som er kjent som “Bali Belly” fra tvilsomme måltider eller vann fra springen. Drikk rikelig med vann for å unngå varmeslag, men aldri drikk vann fra springen.

Øya Bali er også et sant paradis for yogaelskere

Bali Reisetips Bali Pakningsliste Yoga

Bali pakkeliste

Når det gjelder pakkelisten for en tur til Bali, er klimaet på øya ganske konstant. Enten du besøker Bali fra april til oktober eller i den tørrere høysesongen fra november til mars, er temperaturen omtrent den samme.

Augung er den største aktive vulkanen i Bali

Bali reisetips Bali pakkeliste UbudBali reisetips Bali pakkeliste vulkan

En grunnleggende pakkeliste for en Bali -tur

topper med korte ermer

et par shorts eller skjørt

et par sandaler / tur -sandaler

undertøy

en elegant kjole eller skjorte med krage

Badedrakt og badetøy

en lett jakke

Ryggsekk for dagsturer

Yoga klær

en sporty skjorte

sarong

Bali er et av de mest populære reisemålene i Indonesia. Den unike kulturen på øya tilbyr reisende en fin blanding av et langsommere tradisjonelt liv og et hektisk turiststed. Nyt tiden din på denne merkelige indonesiske øya! Her kan du unnslippe stresset og hverdagen, samle nye krefter, la deg skjemme bort og lade batteriene. Ha det gøy!

Nyt en fantastisk sommerferie på Bali!

Bali reisetips Bali pakkeliste vakker naturBali reisetips Bali pakkeliste Gili Beach Bali reisetips Bali pakkeliste strand spiaggia di Gili Air Bali Reisetips Bali Pakningsliste Strandliv