Brødrene Grimm tyske eventyr sier Bad Oeynhausen

Det legendariske livet til brødrene Grimm

Den tyske eventyrruten kalles stien de to brødrene Grimm gikk og red for å forske på og samle eventyr. Eventyrruten er omtrent 600 km lang og ligger mellom brødrene Grimm Hanaus hjemby og bymusikerne på Weser-Bremen.

I 1975 ble “German Fairy Tale Route” AG grunnlagt i Steinau. Tanken var å øke turistattraksjonen i den hessiske regionen og trekke de besøkendes oppmerksomhet til det kulturelle bidraget til Jacob og Wilhelm Grimm. Etter Hanau og Steinau meldte Bremen seg inn i arbeidsgruppen og kort tid etter ble det mer enn 40 byer, landsbyer og lokalsamfunn som var knyttet til arbeidet til brødrene Grimm. Den vellykkede AG ble en uavhengig forening i 2007 og har sitt eget kontor i Documenta -byen Kassel.

Det vakre, lille hjemmet til brødrene Grimm-Hanau ligger i nærheten av Frankfurt am Main

Brødrene Grimm bok denkbal brødre

Tysklands eventyrrute inkluderer ikke bare et bemerkelsesverdig antall kilometer, men også fantastiske naturparker og mange stasjoner som er hjemsted for mange av eventyrene.

De tre første stasjonene er Hanau, Steinau og Kassel. Jacob og Wilhelm er født og oppvokst her, gikk på skole og gjorde sine første møter med eventyr og legender. Brothers Grimm Fairy Tale Festival finner sted i disse byene hvert år, og Brothers Grimm Museum venter på deg i den vakre Palais Bellevue i Kassel. Litt lenger vest og senere i livet til de to brødrene kommer vi til Marburg. Wilhelm og Jacob studerte her, og de kalles grunnleggerne av tyskstudier. Ikke langt fra Marburg ligger byen Alsfeld, hvor den besøkende kan oppdage eventyrhuset, Rødhettehuset og mange bindingsverkshus fra middelalderen.

Brødrene Grimm viet sitt liv til eventyr og sagn, men også til det tyske språket 

Brødrene Grimm bokglass

Måten deres arbeid nå kalles “The German Fairy Tale Route”

Barnebok snøhvit kort

Et av de spennende stoppene på veien er Snow White Museum i Bad Wildungen

Brødrene Grimm Snow White

De to brødrene studerte i den pittoreske byen Marburg

Brødrene Grimm marburg jul

Mellom hjembyen og Bremen forsket de på og skrev ned sagn og eventyr

Barnebok rapunzel

Det er også eventyrforestillinger og attraksjoner for barn i Bad Wildungen, der det pittoreske Snow White Museum ligger. Vår bokstavelige eventyrreise fortsetter gjennom den vakre Reinhardswald. Her kan vi besøke det praktfulle Sababurg Sleeping Beauty Castle.

Før vi når den idylliske byen Pied Piper Hameln, kan vi også kort kjøre forbi hjembyen Cinderella-Polle. En liten omvei fører oss til en av de 10 vakreste byene i verden. Ligger ved tre elver – Werra, Weser og Fulda – Hann.Münden. Denne byen vil definitivt overraske deg med sin skjønnhet. Mens du er her, kan du besøke landet til løgnens baron.

Eventyret om Rødhette er hjemme i Marburg -distriktet, i byen Alfeld

Brødrene Grimm Rotkäppchenhaus

Dornrösschenschloss Sababurg hviler midt i Reinhardswald

Brødrene Grimm thornroesschen Castle Sababurg

Det er også Frau Holles velkjente dam

Brødrene Grimm Frau holle

City of Mutton er alltid forbundet med eventyret om den pied piper

Brødrene Grimm pied piper

Videre nordover når vi det tyske sagamuseet Bad Oeynhausen for å komme til hjemmet til de berømte musikerne i Bremen.

Hvis du er lidenskapelig opptatt av eventyr, kan du ta en tur til Wilhelm Busch -museet i Hannover og se de originale tegningene og historiene om løypene Max og Moritz.

Bymusikerne i Bremen trenger ikke å bli introdusert

Bremen Grimm

Løgnens baron har ingenting til felles med brødrene Grimm. Men landet hans er på samme vei

Brødrene Grimm München

Og hvis du allerede er på oppdagelsesreise, ikke gå glipp av Wilhelm Busch -museet

Brødrene Grimm Maxundmoritz