det store oktoberfest gigantiske ølteltet

Den store Oktoberfest 2013 i München

 Ja, i dag blir det veldig morsomt her hos oss! Vi snakker om en spesiell øl – Wiesn -Märzen, om hvite pølser, beundrer dirndl -kjolene til de unge jentene og den typiske bayerske lederhosen til mennene …. Skal jeg fortsette å skrive? Nå vet alle at den store Oktoberfest 2013 er rett rundt hjørnet!

Byen inviterer deg på nytt

den store oktoberfest flott utsikt fra München

 Oktoberfesten i München er en kjent tysk folkefest som ser tilbake på en gammel tradisjon. Det finner sted årlig om høsten og tiltrekker seg mer enn 6 millioner mennesker fra hele verden. Unge og gamle møtes i München for å ha det gøy i løpet av få dager og selvfølgelig for å drikke mye øl.

Stolt tradisjon

den store oktoberfest tradisjonelle filthatten

En kald klassiker

den store oktoberfest - kaldt øl

Slapp av i den engelske hagen

den store oktoberfesten i den engelske hagen

En svimlende messe

den store oktoberfestmessen

Det er allerede hektisk aktivitet og feber i München! Forberedelser til denne unike festivalen for øl og glede finner sted på det store torget, Theresienwiese. Det blir satt opp en messe der på engen, hvor barna kan ha det gøy på Oktoberfest. Mange øltelt forberedes der de voksne vil ha det gøy. I disse ølteltene kan du svinge til musikken med en masse øl, prøve typiske bayerske retter som München hvite pølser og kringler og selvfølgelig synge mye!

Dette er den beste måten å feire på

den store oktoberfest unge kvinner med dirndl kjoler

Ikke glem, ølet her er spesielt, det heter Wiesn-Märzen, leveres av bryggeriene i München, har mer originalurt og derfor et høyere alkoholinnhold (rundt 6-7%).

For ekte ølelskere

den flotte oktoberfesten, det flotte tradisjonelle ølkruset

Oktoberfesten i München er en fargerik festival der kvinner og menn liker å bære sine tradisjonelle bayerske klær. Mange jenter og kvinner bruker sine dirndl kjoler og menn – typisk bayersk lederhosen. Presentasjonen av tradisjonelle bayerske klær er faktisk en veldig spesiell begivenhet på Oktoberfest, akkurat som presentasjonen av riflemen. Du bør bare ikke gå glipp av det!

Fargerik folklore

den store oktoberfest -folkedansen danser fargerikt og energisk

Har du lyst til å besøke Oktoberfest i år? Så skynd deg, du har fortsatt nok tid til å organisere turen til München eller din korte pause der. I år finner Oktoberfest sted fra 21. september til 6. oktober. Så la oss dra til München, så møtes vi der!

Ha det gøy og for helsen din!

den store oktoberfest for godt