drikke kaffe eller tekopp sunt ritual

Liker du å drikke te, eller rettere sagt kaffe?

Når du kommer hjem om kvelden og gjør deg komfortabel, vil din rolige, avslappende kveld ofte inneholde en duftende kopp te og en god bok, ikke sant? Det er det jeg kaller ren nytelse! Men hvordan lager du den perfekte teen? Og hvilken variant smaker best?

I dag vil vi tilby deg en liten te -time!

Drikker kaffe eller te? Det er spørsmålet

kaffe eller te drikke kopp bok

Engelskmennene er utvilsomt nummer én når det kommer til te -drikking. Der hører du ofte spørsmålet: “Skal jeg sette på kjelen?” Hvilket betyr på tysk: “Bør jeg sette på kjelen?” Spesielt når du er i en krisesituasjon – uansett om du er hjerteknust eller har mistet jobben – du kan finne den beste løsningen på den vanskeligste situasjonen over en kopp varm te.

Engelskmennene er nummer én når det kommer til te -drikking

drikke kaffe eller te kopp sunt ritual england british

I Tyskland derimot, foretrekker folk å drikke kaffe. Enten cappuccino, latte macchiato eller klassisk filterkaffe – hver tysk statsborger drikker 149 liter per år i henhold til bransjens statistiske studier. Te drikkes mye mindre og drikken er betydelig lavere på popularitetsskalaen blant tyskere: tiforbruket er bare 27 liter per år per befolkning..

Men den gode nyheten er at te blir stadig mer populært og etterspurt blant tyskerne. Over hele landet åpnes nye spesialbutikker, og du kan se fulle tesalonger.

Te blir mer og mer populær og etterspurt blant tyskerne kopp kaffe eller te

Hvilke typer te liker folk å drikke??

Te varierer i farge, aroma og tilberedning. Og ikke alle varianter smaker godt for nykommeren. Det er i utgangspunktet fire typer te:

Svart te

Svart te er en av de mest populære te -typene for tyskerne. Her må vi absolutt nevne slike som Earl Gray eller Assam. Etter gjæring har tebladene en kobberrød farge og utvikler sin typiske smak.

Svart te er en av de mest populære te -typene

kaffe eller te drikke kopp sunn tekanne

Oolong te

Denne typen te dyrkes i Taiwan, India og Kina. Når det gjelder smak, tenderer oolong mer mot grønn enn svart te.

Oolong -te kommer fra Asia

kaffe eller te drikke kopp oolong

Hvit te

Navnet kommer fra den hvite glansen på teskuddene – dette er fine hår som danner et lett fnugg. Kjente varianter inkluderer Yin Zhen og Pai Mu Tan.

Ta deg god tid og nyt en kopp varm te

drikke kaffe eller tekopp blomster urter sunt grønt

Grønn te

Grønn te er helt ufermentert te. Tebladene varmes opp umiddelbart etter høsting for å forhindre oksidasjon. Dette forhindrer omdannelse av aromastoffene, noe som betyr at bladene beholder sin opprinnelige, naturlige smak. Den mest kjente sorten er den japanske Sencha.

I følge en gammel japansk tradisjon

kaffe eller te drikke kopp grønt sitronsukker

Vi vil heller ikke glemme, det er fantastiske aromatiske, smakfulle frukter og urtete, ferske infusjoner laget av mynte eller kamilleblader. Disse variantene muntre deg opp eller roe deg ned – bare la dem smake godt!

Holde seg frisk! Frukt og urtete vil hjelpe deg med dette

drikke kaffe eller tekopp blomster urter sunt

Med så mange te -typer er tilberedningen alltid et helt ritual: det avhenger ikke bare av de objektive kriteriene som kvaliteten på te og vann, te -boksen og bryggetiden, men også på subjektive faktorer som våre egne humør. Den samme typen te kan smake annerledes hver dag. Er det på grunn av selve teen? Ved vannet? eller?

Vår grunnleggende anbefaling for tilberedning er: Forstår ikke te -tilberedning som et must! Finn din egen personlige vei som vil lede deg til nytelse!

For alle gourmeter – et deilig stykke kake eller en annen søt

drikke kaffe eller te kopp tekanne godteri terte kjeks

For hver variant finner du et tips for dosering og forberedelse. Du vil også finne ut hvor mye anbefalt mengde te er for en tekanne. Og så la teen trekke i noen minutter, slik at de verdifulle ingrediensene og smakene kan oppløses i infusjonen. Grønn te og lys svart te krever en ganske kort steiltid, sterke te -typer – en litt lengre, mens urt- og fruktte skal bratte mellom 5 og 10 minutter.

Et siste råd fra oss: det er best å bruke en gryte av leire eller porselen når du tilbereder te; Før infusjonen skal den forvarmes med varmt vann.

Noen liker det varmt … og med en sitronskive

kaffe eller te drikke kopp sitron mynte tekanne

Vi håper at dagens te -time var interessant og hyggelig for deg!

Vil du ha litt mer te nå??