Skjønnheten i de forlatte og lenge glemte stedene

Avhengig av våre interesser og smak, føler vi oss alle adressert av et bestemt reisemål og tar derfor før eller siden en spennende og etterlengtet reise dit. Verdens øde steder viser seg å være et spesielt og nylig ganske populært reisemål! Disse spøkelsesbyene fascinerer den reise- og eventyrsøkende med en tendens til ekstremer; Deres mystiske opprinnelse, raske utvikling og plutselige død lokker dem til å utforske historien og samtidig vekke nostalgiske og melankolske følelser. De en gang pulserende metropolene fulle av liv og kjærlighet falt sakte i glemmeboken etter at de siste beboerne hadde begitt seg ut på jakt etter et bedre liv. Nedenfor presenterer vi deg for noen av de mest interessante øde stedene på jorden. Ville du virkelig turt å besøke dem?

Villa Epecuén i Argentina lar blodet fryse i blodårene

forlatte steder villa epecuen

Forlatte steder – Dette stedet har tusenvis av historier å fortelle

øde ote argentina

Denne turistbyen, grunnlagt i 1920, ligger ved saltsjøen Lago Epecuén, omtrent 600 km. ligger sørvest for Buenos Aires. Ifølge legenden ropte en indisk leder øynene dag og natt på nettopp dette stedet, ettersom tapet av hans største kjærlighet hadde brakt ham til dypeste sorg. Sorgen hans var så stor at det ble skapt en hel saltvann av tårene hans!

Siden det høye saltinnholdet tjente til å helbrede ulike hudsykdommer, lammelser, diabetes, anemi og revmatisme, tiltrukket Villa Epecuén over 25 000 besøkende årlig i sin storhetstid! På midten av 80 -tallet falt imidlertid dette lille paradiset på jorden – den store, uavbrutte nedbøren i flere uker førte til ødeleggende flom. Flommen brøt gjennom det beskyttende dike og oversvømmet hele byen; byfolket ble evakuert i tide, men Villa Epecuén forble nedsenket i sjøen de neste 25 årene! Alt som ble bygget her ble plutselig under vann! Vannet har trukket seg tilbake siden 2009 – veier, kjøretøyer og møbler har blitt bevart i en skorpe med salt og minner fortsatt om tidligere tider!

Forlatte steder – spøkelsesbyen Bodie

bodie øde by

Alt er fortsatt intakt her 

bodie spøkelsesby

Den tidligere gruvebyen Bodie ligger i California, omtrent 120 km. fra Lake Tahoe. Denne byen dukket opp som et gullrusningsoppgjør i 1859 og ble raskt et kulturelt og økonomisk velstående sted med en befolkning på over 10 000! I 1880, takket være stor industriell fremgang, ble Bodie ansett som den nest viktigste byen i California etter San Francisco! Gjennom århundrene har det blitt avdekket gull til en verdi av 34 millioner dollar her. Etter at gullgruvene stengte ved begynnelsen av 1900 -tallet, mistet folk sin inntektskilde og flyttet derfor. I 1961 ble Bodie utropt til et nasjonalt historisk landemerke!

Tequendama -fossen og Hotel del Salto

hotel del santo

Forladt sted – Hotel de Santo ble ansett som et landemerke i området rundt for flere tiår siden

øde steder taiwan

Den 157 m. Høye Tequendama -fossen er et av de mest besøkte stedene i Colombia, 30 km. vekk fra Bogota. For øynene på de tusenvis av besøkende som ønsker å nyte denne fantastiske naturens prakt, avslører et sjarmerende og samtidig skremmende syn. Overfor fossen ligger Hotel del Salto – en mørk bygning tilsynelatende bebodd av spøkelser! Dette hotellet, som åpnet på slutten av 20 -tallet og en gang ble ansett for å være luksuriøst, tilbød de velstående turistene overnatting midt i naturen. Hotellet ser ut til å ha “landet” på kanten av fjellet og skaper følelsen hos betrakteren som om han var i ferd med å falle i avgrunnen. Området rundt utviklet seg raskt til et industriområde; dette førte til stor forurensning av Bogota-elven og hadde langsiktige skadelige effekter på blomstrende turisme. Dette en gang populære reisemålet mistet gradvis sin betydning, og hotellet ble stengt.

Forlatte steder – Kolmanskop i Namibia ble grunnlagt i 1908

Spøkelsesbyen Kolmanskop

I dag tiltrekker Kolmanskop seg tusenvis av turister

Kolmanskop

Jernbanearbeideren Zaharia Lewala fant tilfeldigvis dyrebare diamanter i den namibiske ørkenen mens han utvidet jernbanelinjen – denne oppdagelsen markerte høyden på diamantrushet og førte til grunnleggelsen av den velkjente diamantgravningsoppgjøret Kolmanskop. Nyheten om funnet spredte seg så raskt at tusenvis av prospektører flyttet til Kolmanskop og raskt forvandlet det lille og ubetydelige stedet til en ekte storby. Beboerne hadde mange bekvemmeligheter – et stort sykehus, ballsal, skole, teater, idrettshall, lekeplass, bakeri, møbelfabrikk, iskremfabrikk og til og med innendørs svømmebasseng! Byen opplevde sin storhetstid i 1920, da antallet innbyggere steg til 1200! Dessverre ble diamantforekomstene raskt oppbrukt, og menneskene her skulle kjempe mot sandstormer og begrenset vannforsyning hver dag. Som et resultat, ti år etter at byen ble grunnlagt, begynte den store emigrasjonen til den siste innbyggeren forlot stedet i 1954!

Sandzhi i Taiwan, eller byen utenomjordiske!

sandzhi taiwan

En ekte spøkelsesby, ikke sant? 

futuristiske hus

Sandzhi ligger i den nordlige delen av øya Taiwan, nær hovedstaden Taipei. I 1978 begynte implementeringen av et ganske ambisiøst prosjekt av et ultramoderne og luksuriøst bygningskompleks. Det merkelige her burde være de ekstraordinære futuristiske husene som lignet en flygende tallerken! Ifølge lokalbefolkningen ble minst en bygningsarbeider drept her hver arbeidsdag. Disse ulykkene ble tolket som et dårlig tegn av investorer, så prosjektet ble aldri fullført! Det antas at en japansk konsentrasjonsleir eksisterte på dette stedet for mange århundrer siden. De onde ånder til ofrene burde sannsynligvis fortsatt være der. Da regjeringen ønsket å ødelegge bygningene som ble reist i Sandzhi, møtte den motstand fra innbyggerne i de nærmeste landsbyene – de var redde for at spøkelsene skulle angripe sine egne hus!

Forlatte steder – Villa Epecuén holdt seg under vann i 25 år!

I dag har til og med det tidligere rådhuset blitt bevart!

samfunnets spøkelsesby

Turistbyen var en gang full av liv

reisemål argentina spøkelsesby

Forlatte steder – Vil du besøke denne spøkelsesbyen?

villa epecuen

Fra et populært kursted til en undervannsby

forlatte steder nedsenket i vann

Abandoned Places – Spøkelsesbyen Bodie, California

bodie pit town

Alt ser så realistisk og urørt ut her!

Det er vanskelig å tro at byens innbyggere emigrerte for flere tiår siden!

bodie husholdning

Forlatte steder – Mange gruvebyer rundt om i verden deler samme skjebne som Bodie

california spøkelsesby

Besøkende her har muligheten til å se inne i den gamle kirken

kirke bodie

Selv i det tidligere supermarkedet kan du fortsatt se mange livstegn

supermarked bodie

Forlatte steder – Hotel del Santo i Bogota

forlatte steder natur

Kolmanskop – En spøkelsesby i den namibiske ørkenen

kolmanskop forlatte byer

kolmanskop haueser

namibia

nabimia forlatte by

ørkensand

Sandzhi i Taiwan – Som om du var på en annen planet!

spøkelsesby

øde steder taiwan

forlatte steder turistkompleks

sandzhi