Kombinasjonen av å delta på en festival og se slående arkitektoniske verk kan gi deg mange positive opplevelser på en gang! Spesielt hvis du er fan av kunst og kulturhistorie. Journalistene synes å være av samme oppfatning archidaily magazine å dele. Du har samlet en oversikt over attraktive festivaler på steder med særegne severdigheter rundt om i verden. God grunn til å dra dit, ikke sant?

Fin utsikt over en gammel kirke med kolonial arkitektur i Ouro Preto, Brasil

tropisk natur og fabelaktige koloniale kirker i ouro preto

Fordelene og riktig planlegging

Vi opplever vanligvis bare den virkelige karakteren til byer og tettsteder når vi blir der over lengre tid. Men det er ikke mulig når vi ønsker å besøke mange forskjellige steder rundt om i verden. En praktisk løsning i denne forbindelse ville være å planlegge en tur under en festival.

Deretter kan du besøke de lokale severdighetene samt oppleve den lokale kulturen på sitt høyeste. Fordi tradisjonelle festivaler tilbyr akkurat det.

Men her er et viktig tips: du bør planlegge turen for å inkludere litt fri uten fest. Så du kan bli bedre kjent med og nyte den daglige, rolige atmosfæren i landsbyen. I løpet av denne tiden kan du også gjøre deg kjent med de lokale severdighetene. Nyt deretter feststemningen i fred. Med denne strategien vil du ikke gå glipp av noe på slutten av dagen!

Her er noen ideer og inspirasjon til dine reiseplaner!

Bilder fra China Ice Festival 2017

isfestival Kina 2017

Harbin, Kina

Verdens største isfestival arrangeres hvert år i Harbin, Kina. Du kan alltid se de spesifikke datoene om vinteren på dette nettstedet. Under festivalen vil du oppleve store skulpturer og til og med hele bygninger kun laget av is.

Under festivalen, selv før eller etter, kan du også oppleve noen av de mest kjente severdighetene i verden. I dette tilfellet er dette Harbin operahus og Kinas treskulpturmuseum. Begge er prosjekter fra MAD Architects.

Rio Carnival Parade 2017

rio karneval prosesjon med en stor figur 2017

Karnevalet i Brasil

Karneval er en katolsk tradisjon som går før fasten før påske. Det er vanlig over hele verden. Men det kan knapt oppleves noen steder i verden like storslått og full av kultur som i Rio de Janeiro, Brasil. De forskjellige samba -skolene presenterer sine egne programmer. Hvert kunstnerisk repertoar er underordnet et bestemt, for det meste viktig sosialt eller historisk tema, og er derfor en ekte kulturell opplevelse.

I Rio de Janeiro er karnevalet stort sett konsentrert i det angitte området i byen. I mellomtiden kan du besøke mange av attraksjonene i denne vakre byen. Likevel ville det vært roligere hvis du gjorde det kort tid etter denne store hendelsen.

Andre steder i Brasil med flotte karneval og samtidig mange severdigheter er Recife, Salvador, Ouro Preto, Sao Paolo.

Karnevalscener fra Mardi Gras

karnevalscener i mardi gras

Mardi Gras -festivalen

Mardi Gras, New Orleans, USA er en annen flott festival som du kan kombinere med sightseeing. Oversatt fra fransk, betyr begrepet “fett torsdag”. Tradisjonen er også knyttet til fastetiden. Fet mat tilbys for siste gang før starten av fasteperioden. Derav navnet. Det er en tradisjonell gatefestival, akkompagnert av mye musikk, dans og god stemning

Kort tid før dette anbefaler vi å besøke de velkjente severdighetene i regionen. Hovedinspirasjonen her er arkitekturen for gjenoppbyggingen av byen etter orkanen Katrina. Mange av bygningene er for representative for den moderne urbane stilen. De kan heller ikke overses Makelt Right boligprosjekter.

Holi -festival for farger i India

Holi -festival for farger i India

Festivalen Holi i India

Også kjent som Festival of Colors, representerer denne hendelsen vårens ankomst. I mellomtiden kaster deltakerne maling og pulvermaling på hverandre på gaten. Holi -festivalen er et viktig øyeblikk i den hindi -tradisjonen. Den ene feirer legenden om Radha og Krishna og spesielt øyeblikket da Krishna farget Radha og Gopis. Hvis du uansett er i India, ikke gå glipp av muligheten til å besøke Chandigarh, planlagt av Le Corbusier.

Les også andre del av artikkelen Festivaler, verdensreiser, verdensarkitektur: Slik kan du oppleve mye på ett sted!

Kinas treskulptur Musuem

kina tre skulptur museum

Kinas isfestival

Kina festival is

Harbins Ice Festival

harbin-ice-festival-2017

Utsiden av Harbins operahus

Harbin operahus utsikt

Mange turister besøker festivalen for farger i India

holi fest tiltrekker seg mange turister

Scener fra karnevalet i den historiske byen Ouro Preto i Brasil

karneval i vår preto

Eksempel på kolonial arkitektur i Recife

kolonial arkitektur recife

Gatescener fra Mardi Gras -festivalen i New Orleans

Gatescener fra Mardi Gras i New Orleans

Le Cuisiers Chandigarh -prosjekt

palace chandigarh le cubisier

Karneval prosesjon i Brasil -Rio

Rio karneval parade tema i Egypt