Mange foretrekker å ta ferien i september og ta korte byferier. Noen vil bare reise en lang helg og spørre om nye steder. Kort tid før høsten kommer, er været i Sør-Europa fortsatt behagelig varmt, dagene er regnfrie og solen frister deg til å dvele ute i frisk luft. Leter du også etter fred og avslapning på septemberferien? Vil du dra på lange byturer på ikke spesielt overfylte steder for en forandring? Sikkert vil du bli kjent med noe nytt i løpet av ferien og oppdage og besøke veldig interessante severdigheter? Da har du kommet til rett sted, fordi vi skal vise deg interessante byturmål i Sør -Europa i to påfølgende artikler. Mye kultur, vakker natur og flott underholdning venter på deg! Vi har allerede rapportert om vakre reisemål i Nord -Europa. Nå lokker den varme september -solen til oss, og vi drar mot sørvest! Vil du være med oss?

 Kjenner du ikke den portugisiske hovedstaden ennå? Da er ferien i september bare dit!

Landemerke for handelsplassen i Lisboa

  • Ferie i september i Lisboa, Portugal

I mange år ble Lisboa overskygget av de mest populære reisemålene Barcelona og Madrid. Nå begynner en ny gullalder for denne portugisiske hovedstaden, og det er igjen fokus for turistinteresse. Lisboa er utvilsomt en må-se storby som kombinerer karisma og livlig hverdag.

En rik historisk arv venter bare på å bli oppdaget av de mange bygjestene. Det er her nasjonale tradisjoner bevares og utvikles. I sentrum kan du se de historiske trikkelinjene som går gjennom trange, romantiske gater. Ponte 25 de Abril (25. april -broen) kan sees på avstand, fordi det er det særegne landemerket i den portugisiske hovedstaden. Rett ved siden av denne broen, ved bredden av elven Tagus, er det et imponerende monument – Christo Rei -statuen. Den er modellert på den berømte Kristusstatuen i Rio de Janeiro og er definitivt den største attraksjonen i Lisboa.

 

Belem Tower er et must å se

Ferie i september Lisboa

Mange turister kommer til Lisboa fordi de har en spesiell interesse for historien til landet og hele det gamle kontinentet. Du vil få pengene dine på festningen Castelo de São Jorge fra 1000 -tallet. Det er så mye historie og kultur her på et område på 6000 kvadratmeter at du må planlegge nok tid til å besøke slottsruinene, vakttårnene og andre utgravninger. Du kan føle den livlige atmosfæren i Lisboa i de gamle bydelene og på strandpromenaden og nyte den varme solen og deilige portugisiske desserter i flere timer på koselige gatekafeer. Førsteklasses hoteller og restauranter venter på gjestene her og har mye å tilby dem. I Lisboa kan du stole helt på det vakre været, for solen skinner her omtrent 270 dager i året!

Beundre den autentiske atmosfæren i den portugisiske hovedstaden med sine små gater og gamle trikker

Ferie i september Lisboa

  • September ferie i Sevilla, Spania

Nå skal vi til Spania og vil besøke den andalusiske hovedstaden Sevilla. Spesielt i september føler du deg i Sevilla som midt på sommeren i Tyskland. Her finner du idyllisk ferievær, solen skinner alltid og temperaturene er også herlige for en badeferie. I tillegg til mye sol, varme, lys og livsglede har Sevilla mye å tilby sine turister. Mye europeisk historie, kultur, folklore og fargerike festivaler venter på gjestene. I sentrum er hver besøkende i Sevilla imponert over den majestetiske arkitekturen i den gotiske katedralen (1100 -tallet) med sitt Giralda -tårn. Alcazar -palasset, La Tore de Oro (gulltårnet) og mange andre middelalderske monumenter var årsaken til UNESCOs beslutning om å erklære dem et verdensarvsted i 1987.

Katedralens imponerende arkitektur i sentrum kan imponere enhver gjest

Ferier i september Sevilla katedral

I Sevilla er det mas og mas dag og natt. Byen regnes som fødestedet til flamenco og gir deg mange muligheter til å oppleve denne lidenskapelige dansen på interessante steder. Under ferien i Sevilla kan du også smake på det spanske kjøkkenet og lære å elske det for alltid!

Under en ferie i september i Sevilla kan du finne ut mer om byen og ha det gøy

Flamencodans kvinner

Unn deg en septemberferie i Sevilla og oppdag den unike smaken av spansk mat der

Spansk kjøkken

  • September ferie i Bologna, Italia

For ferien din i september har vi valgt den italienske universitetsbyen Bologna som det tredje reisemål i Sør -Europa. Den europeiske kulturhovedstaden i 2000, Bologna, ligger veldig romantisk ved foten av Apenninene og mellom Reno og Savena. En av de viktigste historiske og kulturelle severdighetene i byen er det eldste universitetet i Europa, kalt La Grassa for kort. De 80 000 studentene former fremdeles bybildet i dag og bringer en ungdommelig teft til middelalderens byarkitektur.

Universitetet i Bologna og biblioteket som tilhører det regnes som de eldste utdanningsinstitusjonene i Europa

Bologna eldste universitetsbibliotek i Europa

Piazza del Nettuno (Neptunus-fontenen) står i sentrum av Bologna i dag, men ble opprettet i årene 1563-66

Bologna -fontenen i Neptun sentrum

Andre kulturminner som bør stå på listen over helt spesielle severdigheter i Bologna er de praktfulle palassene på Piazza Maggiore, Basilica di San Petronio, som ble bygget i 1390 og fremdeles er uferdige i dag. Vi anbefaler på det sterkeste at du besøker Neptunfontenen på Piazza del Nettuno og Palazzo Re Enzo fra 1200 -tallet. Listen over middelalderske bygninger i Bologna er ganske lang, så du må planlegge tiden din godt slik at du kan se så mye av denne unike byen som mulig.

 Piazza Maggiore ligger i den gamle delen av Bologna

Bologna Piazza Maggiore gammel del

Mens du er på ferie i Bologna, må du definitivt smake på det lokale kjøkkenet og lære å elske det

Tortellini med ricotta og spinatfyll

I løpet av septemberferien i Italia må du definitivt prøve spesialitetene i det lokale kjøkkenet. Tortellini med ricotta og spinatfylling smaker best i Bologna. Ikke gå glipp av sjansen og besøk en trattoria, hvor du kan nyte den uformelle og uformelle atmosfæren i Bologna til fulle. Ja, når det gjelder kultur og mat, føler du deg i gode hender i denne byen!

Vel, du har allerede bestemt deg for hvor du best skal tilbringe ferien i september?

Lisboa og severdighetene om natten

September ferie Lisboa

I løpet av septemberferien kan du unne deg noe deilig til dessert

Lisboa

Små restauranter i Lisboa er veldig koselige og tilbyr det beste av portugisisk mat

Lisboa mat

Symbolet for Spania er Plaza de Espana i Sevilla

Landemerker i Spania - piazza Espana i Sevilla, Andalucía

Plaza de Espana Sevilla

Plaza de Espana Sevilla

Panoramautsikt over den andalusiske hovedstaden Sevilla

Panoramautsikt over den andalusiske hovedstaden Sevilla

Velkommen til Bologna!

San Donato Porta Bologna

Gatekafeene inviterer deg til et lengre opphold i det fri!

Cafe Bologna -ferie i september