siste øyeblikk bulgaria gamleby i Sozopol

Opplev en flott Bulgaria -tur i siste liten

Europa har mange land med forskjellige kulturer. Uten unntak gjør de flotte reisemål. Fra og med i dag begynner vi å publisere en serie artikler om dem. Så du får sjansen til å bli kjent med lite kjente reisesteder. De har utvilsomt mye å tilby.

Hvis du har denne tankegangen, kan du bli med oss ​​på en virtuell Bulgaria -tur i dag og nyte noen flotte opplevelser. Ville du likt det?

Eventyrlandskap i Balkanfjellene

siste minutt bulgaria landskap balkaner

Gamlebyen i Sozopol i sørøst

siste øyeblikk bulgaria gamleby i Sozopol

Eldgammel kultur

En tur til Bulgaria kan være fascinerende for folk som er interessert i gammel historie. I tillegg til de gamle grekerne som bebodde Balkanøya, kan du finne spor etter den trakiske kulturen her. Trakierne tilbad lignende guder og delte mange av naboens tro. Men de hadde sitt eget språk, kunst og sosiale orden.

Thrakiernes legendariske skatter

siste øyeblikk bulgaria gull sølv skatt

Panagurishtes gullskatt

siste øyeblikk bulgaria golden thraker treasure

Blant annet hadde de etterlatt seg flotte templer, kunstgjenstander og gullskatter. Disse og de velutviklede verktøyene og oppfinnelsene de har tatt i bruk for å forskjønne hverdagen, er de eldste i sitt slag på mange områder. Noen smykker viser utdypning, hvis teknikk ikke kan imiteres i dag, selv med moderne teknologi.

Arven etter romerne – det gamle teatret i Plovdiv

last minute bulgaria plovdiv anti-theater roman

Flott og variert natur

Bulgaria er et land du kan reise gjennom fra den ene enden til den andre i løpet av en til to uker. Under en tur til Bulgaria vil du kunne besøke mange interessante severdigheter og verk. Rhodope er navnet på den vakreste fjellkjeden, hvorav noen også ligger i Hellas og Tyrkia. Legenden om Orfeus er forbundet med disse fjellene. Det sies at han har bodd her, og det antas at hans ånd fremdeles vandrer her et sted. Pirin- og Rila -fjellene utfyller det fantastiske fjellrike landskapet i Bulgaria. De tiltrekker mange turister til fotturer om sommeren og også til skiferie om vinteren.

De lunefull steinene i Belogradchik

last minute bulgaria belograd4ik rocks

Festningen til tsar Asen II i Rhodope -fjellene

last minute bulgaria rhodope festningskirke

Rila nasjonalpark

last minute bulgaria rila mountains nasjonalpark

Stara Planina -fjellene, også kjent som Balkan, går omtrent gjennom midten av landet. Hele Balkanhalvøya ble oppkalt etter denne fjellkjeden. Strandja -fjellene ligger sørøst i landet og viser fantastiske landskap og natur.

Menneskene, maten, hverdagen

Hvis du leter etter autentiske opplevelser, vil du definitivt finne dem i Bulgaria! Dette gjelder både mat og omgang med mennesker og alle andre områder av livet. For å gjøre dette må du imidlertid flytte bort fra de store byene og de velkjente feriestedene. Små landsbyer, tettsteder, etnografiske sentre som du kan finne selv og ikke oppdager i de store reiseguider, er de virkelige skattene i Bulgaria i dag.

Sørg for å prøve tomater plukket fra en liten gård i høysesongen, i tillegg til hjemmelaget ost. Det er virkelig verdt det!

Beundre den mangefasetterte bulgarske folkloren

last minute bulgaria folkedanser kostymer bunader

Prøv bønnesuppe i bulgarsk stil

siste minutt bulgaria bønnesuppe tradisjonell

Kålrullene er en av nasjonalrettene i Bulgaria

siste minutt bulgaria kål ruller paprika

Det tradisjonelle butterdeigen med ostefyll – Baniza

last minute bulgaria dough spesialitet baniza

Storbyer og feriesentre

Fordelen med storbyene og de kjente reisemålene er at de viktigste historie- og kulturmuseene ligger der. Hvert besøk på disse kulturelle stedene er verdt, og du kan lære mye om bulgarsk historie. Sørg for at du har nytte av det. I de bulgarske kurstedene er det også mange små tilbydere som tilbyr flotte særegne utflukter. Ofte inkluderer disse landsbyturisme og historiske severdigheter. Spør i hotellets resepsjon eller med en annen pålitelig person på stedet hvilke reiseselskaper som har de mest interessante tilbudene. Du kan ta en kort omvei innover landet eller ta en 3-dagers tur til Istanbul.

Tsarevets festning i den gamle hovedstaden Veliko Tarnovo

last minute bulgaria veliko tarnovo zarevez

Alexander Nevski -katedralen i Sofia

last minute bulgaria sofia alexander nevski dom

Den typiske arkitekturen for vekkelsen i gamlebyen i Plovdiv

last minute bulgaria gamleby plovdiv gjenfødelse hus

Rolig landsby i Rhodope -fjellene

siste øyeblikk bulgaria rhodope fjell

Lær kyrillisk

Bulgaria er hjemmet til det kyrilliske alfabetet. Herfra ble det brakt til Russland i middelalderen, hvor det også ble akseptert som et offisielt manus. Det ville være nyttig hvis du lærte å lese disse skriftene. Dette kan være veldig nyttig for orientering med adresser, byer og også for andre formål. Antallet bokstaver er noe større enn på latin, men den kyrilliske skrivemåten er ikke så vanskelig som noen tror.

Saint Dimitar bergkloster i nærheten av Veliko Tarnovo

    siste øyeblikk bulgaria rock kloster

Mesterlig veggmaleri i henhold til den kristne ortodokse tradisjonen

siste minutt bulgaria veggmalerier kristne ortodokse

Det drømmende Glojen -klosteret

last minute bulgaria glojdensky kloster

Det største klosteret i Bulgaria ligger i Rila -fjellene

last minute bulgaria rila kloster