Hvem kan si hvor den vakreste stranden i Europa er? Dessverre kan ingen gi et tilfredsstillende svar på spørsmålet som stilles på denne måten. De vakre kystbyene og de spektakulære reisemålene er også mange på det gamle kontinentet, slik at alle må velge sin vakreste strand i Europa for seg selv. Nå som vi har presentert deg for de fem beste vakre strendene i verden, i dag ønsker vi å introdusere deg for noe spesielt i Europa. I det følgende viser vi bare fire steder som er verdt å se, som tiltrekker seg tusenvis av turister og naturelskere hvert år. Vi rapporterer nøyaktig hvor disse vakre strendene er, og når er den beste tiden å besøke dem. En ting på forhånd: De er alle i Europa. Forhåpentligvis i sommer kan man kjøre fritt igjen og besøke disse magiske stedene. Frem til da kan vi bare bli hjemme og drømme om lange romantiske reiser.

 Illusjon eller virkelighet? For mange reiseentusiaster er Diamond Beach på Island den vakreste stranden i Europa.

Den vakreste stranden i Europa Diamond Beach på Island

  • Diamond Beach på Island kan med rette kalles den vakreste stranden i Europa

Hvis du vil beundre fantasifulle naturlige kreasjoner, så fly til Island. Øystaten i Nordvest -Europa er ikke bare kjent for Den blå lagune. Det er også en av de vakreste strendene på det gamle kontinentet, men definitivt den mest spektakulære!

Diamond Beach er også kjent som Jokulsarlon Beach og ligger omtrent 370 km fra Reykjavik. Det tiltrekker seg turister og fotografer fra hele verden hvert år. Dette er definitivt den vakreste stranden på Island, og den ser til og med surrealistisk ut ved første øyekast. Her kan du se unike former som ser ut til å være fra en annen verden. Du kan beundre glitrende isbreer som unnslipper lagunen i nærheten og vasker av på sandstranden. Så de lander på den sorte sanden, som er dannet av vulkansk stein. Denne sanden og de små småsteinene er fragmenter av basaltisk lava. Sammen med de mange isblokkene får de hele området til å virke mystisk og utenomjordisk.

Fantasifull og spektakulær – slik ser den vakreste stranden i Europa ut!

Den vakreste stranden i Europa Diamond Beach på Island svart lavasand gigantiske isfjell som diamanter

Når er det best å besøke Diamond Beach? Vi ville svare på det – det er alltid vakkert her. De fleste turister og fotoelskere kommer imidlertid fra mai til september fordi det er varmere og hyggeligere. Men om vinteren ligger det mye mer is på den sorte sanden. Den vakreste stranden i Europa er et unikt sted hvor ingen dager er like. De beste bildene kan tas her ved soloppgang. Minst en solnedgang bør sees på Diamond Beach. Den fantasifulle verden på denne stranden med de enorme isfjellene som glitrer mystisk i sollyset, tjener elskerne som en romantisk bakgrunn for et unikt ekteskapsforslag.

Isfjellene skinner som enorme diamanter på den svarte sanden og danner det beste bakteppet for en kjærlighetserklæring.

Den vakreste stranden i Europa Diamond Beach på Island svart lavasand gigantiske isfjell det beste bakteppet for en kjærlighetserklæring

 Praia as Catedrails: Katedralstranden i Galicia.

Den vakreste stranden i Europas katedralstrand i Galicia Spania Hoppeporter i sjøen

  • Cathedral Beach i den galisiske provinsen Lugo, Spania

Sannsynligvis den mest berømte og spektakulære stranden på den nordlige spanske Atlanterhavskysten er katedralstranden. I Gallego kalles det Praia som Catedrais, på spanske Playa de las Catedrales. Men den kan med rette hevde å være den vakreste stranden i Europa, for hvert besøk her er en uforglemmelig opplevelse. Denne vakre og vel verdt å se stranden ligger omtrent 10 km vest for Ribadeo. Det ligger på kysten i den galisiske provinsen Lugo. Katedralstranden er et ekte naturunder og imponerer sine mange turister med gigantiske steinporter. Du kan gå gjennom det ved lavvann og føle at du er i en katedral. Det pleide å være rundt 20 000 besøkende om dagen, og stranden var overfylt. Folkemengdene tråkket bokstavelig talt flora og fauna. I dag reduseres antall besøkende til 4800 om dagen, så du trenger definitivt en reservasjon på forhånd.

Katedralstranden på den nordlige spanske Atlanterhavskysten lever opp til navnet sitt.

Den vakreste stranden i Europa Katedralstrand på den nordlige spanske Atlanterhavskysten Rockport som ligner en katedral

Den kanskje vakreste stranden i Europa heter Benagil Cave i Portugal?

Den vakreste stranden i Europa Benagil Cave Beach i Portugal Naturlig underhule i vannet

  • Benagil Cave Beach i Portugal – hulen i vannet!

En spesiell attraksjon på den sørlige Algarvekysten i Portugal er utvilsomt hulen i havet, som bærer navnet Benagil Cave. Stranden heter “Praia de Benagil” på portugisisk og ligger mellom byene Albufeira og Portimao. Hulen er en unik naturlig formasjon i de barske klippene i kystlandskapet i Algavre. Observert fra sjøen kan du se to buler på stranden. Disse leder direkte inn i hulen. Inne kan du beundre århundrer gamle steiner, som imponerer med sin uvanlige form. I tillegg glitrer de under solstrålene i en myk gullnyanse og gjør det imponerende utseendet på dette naturfenomenet enda mer interessant. De mange besøkende til Benagil -grotten kan svømme direkte til hulen når det er fint vær, det er omtrent 100 m langs kysten. Du kan også leie en kajakk eller padlebåt og bruke den for å komme til hulen. Du må imidlertid unngå stormer, regn og flom, for ubehagelige overraskelser kan ikke utelukkes her.

 Sett ovenfra er hulen også spektakulær!

Den vakreste stranden i Europa Benagil Cave Beach -grotten sett ovenfra spektakulær

 Den vakreste stranden i Europa er mest sannsynlig i Kroatia.

Den vakreste stranden i Europa Zlatni Rat Beach Golden Horn i Kroatia

  • Zlatni Rat – den vakreste stranden på den kroatiske kysten

En strand uten like – det er Zlatni Rat eller også kalt Det gylne horn i Kroatia. Stranden er rundt en halv kilometer lang og strekker seg direkte mot sjøen. Zlatni Rat ligger i Bol, et turiststed på Brač -kysten. Stranden her er igjen et naturfenomen. Det er dekket med små hvite småstein og omgitt av krystallklart turkis vann. Denne lille halvøya er knyttet til kystlandet med en granskog, noe som gjør utseendet enda mer interessant. Zlatni Rat har med rette vist seg å være symbolet på Kroatia.

 Et naturfenomen i Kroatia!

Den vakreste stranden i Europa Zlatni Rat Beach i Kroatia et naturlig fenomen

Den vakreste stranden i Kroatia, kanskje i hele Europa, tiltrekker seg tusenvis av ferierende hver sommer. Det er ideelt for familieferier, men mange vannsportentusiaster liker også å komme hit. Spesielt aktive ferierende får pengene sine i Zlatni Rat. Brettseiling, kitesurfing og parasailing er de populære aktivitetene her. Kort sagt, hvert besøk til Zlatni Rat er verdt det! Det er ikke rart, stedet har allerede blitt kåret til den beste stranden i verden flere ganger!

Dette er våre fire forslag til steder av interesse som er hjemsted for en av de vakreste strendene i Europa. Har du allerede funnet din favoritt blant dem??

Har du noen gang besøkt Kroatia og den vakre Zlatni Rat -stranden?

Den vakreste stranden i Europa Kroatia Zlatni Rat vakre hvite strand Golden Horn

 Katedralstranden tiltrekker seg tusenvis av turister årlig.

Den vakreste stranden i Europas katedralstrand et naturfenomen i sjøen

 Benagil -hulestranden i Portugal er ikke mindre interessant.

Den vakreste stranden i Europa Benagil Cave Beach Portugal

Den mest magiske, spektakulære og vakreste stranden i Europa er imidlertid Diamond Beach på Island! Er du enig??

Den vakreste stranden i Europa Diamond Beach på Island mystisk spektakulært vakker