Planlegger du også å bli kjent med landet med ubegrensede muligheter og oppleve det selv? Da ville den riktige forberedelsen for din inntreden i USA være det første grunnleggende trinnet i den retningen. Fordi spesielt siden de triste hendelsene i 2001 og på grunn av den kompliserte politiske verdenssituasjonen etterpå, har adgangskravene til USA gradvis strammet betraktelig. I tillegg er disse veldig forskjellige for innbyggerne i hvert land, med noen til og med nektet innreise. Vi har derfor hovedsakelig fokusert på adgangskravene til tyskere og vil gjerne gi deg viktig informasjon og råd.

denne applikasjonen usa new york

Pass, Visa, ESTA & Co.

Nybegynnere i USA, pass på! I motsetning til når du besøker et EU -land, trenger du absolutt passet ditt når du reiser til USA. Identitetskortet er rett og slett IKKE nok her. Uansett bør passet ditt utstedes i Tyskland etter 2005 og være maskinlesbart. Gyldigheten bør omfatte hele perioden for den planlagte turen, inkludert datoen for innreise og avreise. Vær forsiktig med pass som bare er midlertidige! I slike tilfeller trenger du absolutt et USA -visum også. Dette er også nødvendig for opphold som varer lenger enn 3 måneder.

esta søknad usa pass

Avhengig av typen koster et visum fra $ 160 til $ 200 og utstedes av den amerikanske ambassaden (Berlin, Frankfurt eller München) her i Tyskland. Du kan søke om USA -visum online på GCI Federal nettsted og deretter bestille time for et personlig intervju på ambassaden. Hvis du har utilstrekkelige språkkunnskaper, er profesjonelle oversettere og visumbyråer ideelle. I sjeldne tilfeller skjer det dessverre også at du må søke om visum selv om du bor i mindre enn 3 måneder. Spesielt hvis hans amerikanske ESTA -søknad blir avslått.

Hva er en ESTA -applikasjon, og hva bør du vurdere? Kort sagt, det er en elektronisk inngangsprosedyre. Takket være Visa Waiver Program (VWP) kan tyske borgere enkelt komme inn ESTA -skjema for reiser til USA Fyll den ut på nettet, og etter å ha mottatt oppføringstillatelsen, flyr du bare over den store dammen. Høres for enkelt ut, men det er fortsatt et spørsmål som følger nøyaktige forskrifter som du bør vite veldig godt på forhånd.

esta søknad usa

Ta en nærmere titt på USA ESTA -applikasjonen

Du bør sende den elektroniske søknaden via ESTA (Electronic System of Travel Authorization) minst 72 timer før avreise. Normalt får du adgangstillatelse på virkedager innen 24 timer. Noen ganger kan det imidlertid ta lengre tid, så det er lurt å gjøre dette så tidlig som mulig og ikke vente til siste øyeblikk. Tillatelsen er da alltid gyldig i 2 år og kan brukes på flere reiser til USA. ESTA USA -inngangstillatelsen koster for tiden $ 14, inkludert et behandlingsgebyr og grensekontroll. Vær oppmerksom på at du bør bestille returflyvningen før du søker om ESTA!

Ekstra tips: Når du mottar ESTA -oppføringstillatelsen, er det bedre å skrive ut to kopier av den. Selv om dette ikke er et krav, vil det være lurt å ta en med deg under turen og lagre den andre for fremtidige turer til USA.

miami beach denne applikasjonen usa

Og noen flere viktige tips for de som er nye i USA

For å sikre et optimalt forsvar mot terrorisme og kriminalitet, har amerikanske myndigheter skjerpet sikkerhetstiltakene for nykommere enda mer siden 2017, og du bør derfor være forberedt på lengre ventetider ved innsjekking samt mer tidkrevende søk i din bagasje.

  • APIS -skjemaet (Advance Passenger Information Service) – du vil motta dette dokumentet fra flyselskapet ditt når du bestiller flyreisen. Du kan enten sende det på nettet eller fylle det ut og presentere det ved innsjekking.
  • Vær på flyplassen minst 3 timer før avreise!
  • Nei "Forbud mot bærbar datamaskin" mer! Likevel bør du planlegge mye tid til å sjekke bagasjen hvis du planlegger å reise med elektroniske enheter.

Så ta en titt på all informasjon og tips angående oppføringskrav til USA, send inn ESTA -søknaden din i god tid og ikke glem å sjekke passet ditt for gyldighet!

Ditt helt eget amerikanske eventyr kan begynne! Vi ønsker deg en god flytur og en fantastisk, uforglemmelig tur til USA!

esta søknad usa

new york esta søknad usa