København sightseeing bybilder reiser og ferie

Severdighetene i København – mer enn du forventet!

København er ikke så stor for en hovedstad. Men når det gjelder kvaliteten på det flerkulturelle utvekslingen og kulturlivet her, kan man definitivt si det motsatte.

Attraksjoner i København: Christiansborg

København sightseeing Christiansborg Nikolaj Kirken

Følg ånden til “HYGGE”

Vi mener varme, trygghetsfølelse, kjærlighet og god mat. Poenget er alle de tingene som bringer estetisk og fysisk nytelse med seg. Du kan føle en setning av alle disse positive opplevelsene mens du drikker øl i de små restaurantene, som ligger ved siden av “Nyhvan” -kanalen. De er også en av severdighetene i København.

Den pittoreske skjønnheten ved Nyhvan -kanalen

København sightseeing kanal nyhavn

Palasser, slott og andre monumenter i monarkisk historie

Hvis du er interessert i denne delen av historien og arkitekturen i København, bør ditt første stopp være bygningene Christiansborg og Rosenborg. De er ikke bare vakre, men avslører også mye om de arkitektoniske trekkene i byen.

Christiansborg slott

København sightseeing Christiansborg vogn

Christiansborg slott er veldig særegent i denne forbindelse. Kongene feiret bryllupsseremonien der. Men i dag er det også mange monumenter for moderne arkitektonisk kunst. De mange nye elementene kan også forklares med at etter branner og ødeleggelser på 1800 -tallet viste det seg å være mye renovering der. Stedet har ikke mistet sine representative funksjoner den dag i dag. Fordi det er her parlamentet sitter og statsministerens kontor er også i denne bygningen.

Det er her parlamentet sitter og statsministerens kontor ligger også på Christiansborg slott

København sightseeing christiansborg castle garden dam

Rosenborg slott har en litt annen karakter. Her vil du ganske enkelt glemme historien og dens vendepunkter noen steder. Fordi du vil fordype deg i roen og gleden av de botaniske hagene her veldig raskt. Tross alt kan du også lære mye om monarkenes historie her, hvis du ønsker det. Her er kroner og dyrebare stykker som kom fra deres regjeringstid. Historien deres mellom 1500- og 1800 -tallet ble også fortalt.

Rosenborg slott ligger i utkanten av Kongens hage

København sightseeing Rosenborg slott

Du kan også nå de fleste av Københavns attraksjoner med sykkel. Vi anbefaler imidlertid at du lar det ligge til side og nyter en løpetur på Europas lengste gågate. Hun heter “Strøget”.

«Strøget» gågate i København er 1,1 kilometer lang

København landemerker gågate Stroget

 Fontene i gågaten

København sightseeing stroget gågate

Nyt turen i Danmarks hovedstad

  Københavns landemerker stroget gågate lengste gate

 Sykling er også veldig populært her 

København sightseeing stroget fotgjenger sykkeltur

Den kongelige øya

Den såkalte kongelige øya viser en svært høy konsentrasjon av severdigheter i København. Det er ikke langt fra det nevnte Christiansborg slott. Det er det meget berømte Ny Carlsberg Glyptotek, Nasjonalmuseet, Handelsbyttet, rådhuset og mange andre gallerier og museer. Sentralbanestasjonen kan også lett nås herfra.

Ny Carlsberg Glyptotek

København sightseeing Ny Carlsberg Glyptotek

Koselig indre gårdsplass med palmer og eksotiske planter

Københavns landemerke Carlsberg Glyptotek park palmer

Besøk Nasjonalmuseet i København

   København sightseeing bymuseum Carlsberg Glyptotek

 Ny Carlsberg Glyptotek ligger på den såkalte kongelige øya

København sightseeing NY Carlsberg Glypothek inngang

Christiania -distriktet

Vi vil markere denne delen av byen blant attraksjonene i København. Det representerer ikke en del av EU. Det ble grunnlagt av hippier på 70 -tallet og har nå en vedtekt for et uavhengig samfunn.

Distrikt Christiania

Københavns severdigheter besøker christiania district

 Et uavhengig samfunn utenfor EU

København landemerker nabolaget christiania inngang

Det nye moderne biblioteket i København

For de av dere som liker moderne arkitektur, ønsker vi å understreke dette arbeidet her. Ideen om enkel tilgjengelighet for alle mennesker som kommer hit fra alle retninger i byen ligger bak prosjektet. Dette gjelder også de ellers veldig tydelig strukturerte områdene inne. Sistnevnte er dedikert til utdanning, underholdning og rekreasjon og fungerer også. Likevel er det bemerkelsesverdig hvor mange av kjennetegnene ved tradisjonell dansk offentlig arkitektur som ble bevart. Skiltene deres kan gjenkjennes ved utformingen av fasaden, taket, den indre gårdsplassen og lysene.

 Det moderne bybiblioteket

København landemerker moderne bibliotek

 Moderne dansk arkitektur

København kjennetegner moderne bibliotekbygning

 innsiden

København landemerker moderne bibliotek innvendig utsikt

Alle disse har blitt kombinert i et absolutt integrert system. Bygningen symboliserer byens moderne karakter og blant annet måten fortid og fremtid flyter sammen her.

Kronborg slott ser ut som en grønn oase

København sightseeing Kronborg slott