Karlsruhe er den nest største byen i delstaten Baden-Wuerttemberg og har en pittoresk beliggenhet i Oberreihnische-sletten.

Det er allsidig og viser seg med et livlig kulturlandskap. De pittoreske omgivelsene er ideelle for utflukter, og som en av de varmeste byene i Tyskland utstråler Karlsruhe en nesten middelhavsstil, spesielt om sommeren. Tallrike pittoreske torg, fontener og parker preger bybildet. Kunst og kultur finnes overalt i Karlsruhe, og interesserte besøkende kan finne en oversikt over de mange interessante hendelsene på meinka.de.

Den relativt unge byen har et unikt vifteoppsett og er ikke bare kjent for slottet. Vår høyeste domstol er også basert i Karlsruhe. Mange severdigheter og kulturelle høydepunkter gjør et besøk til Karlsruhe til en spesiell opplevelse:

Utsikt over byen Karlsruhe https://pixabay.com/de/photos/karlsruhe-durlach-landschaft-stadt-3956678/

Karlsruhe -palasset

Karlsruherschluss ble reist mellom 1715 og 1718, og er i sentrum av en vifte på 32 radiale gater. Denne unike planløsningen over Baden -byen kan sees spesielt godt fra slottstårnet. Slottet ble gjenoppbygd og utvidet i andre halvdel av 1700 -tallet og fikk sitt nåværende barokke utseende. Baden statsmuseum har ligget inne i nesten 100 år og tilbyr et fascinerende og detaljert innblikk i menneskets historie. Den botaniske hagen, som ligger i utkanten av palasshagen, er også verdt et besøk. Det er hjemsted for mange treslag fra forskjellige kontinenter, har en kafé, et tropisk drivhus og inviterer deg til å spasere og dvele.

Karlsruhe slott

Den zoologiske byhagen

Den unike kombinasjonen av park og dyrehage er kjent langt utenfor grensene til Karlsruhe. Den zoologiske byhagen har over en million besøkende hver dag. Mange forskjellige dyrearter, vannlandskap og temahager tar besøkende til en grønn oase og sikrer en utflukt til naturen midt i byen. Det er en av de eldste dyreparkene i Tyskland, og et besøk er en uforglemmelig opplevelse, spesielt for barn.

dyrehage karlsruhe

Gamlebyen i Durlach

Karlsruhe er en relativt ung by, men en spasertur gjennom det eldste distriktet, Durlach, tar besøkende tilbake til senmiddelalderen. De trafikkbekjempede gamle gatene inviterer deg til å spasere, og mange severdigheter ligger veldig nær hverandre. Det gamle torget, deler av den opprinnelige bymuren, Basel -porttårnet og rådhuset kan utforskes på en rolig spasertur gjennom Durlach. Mange markeder og festivaler finner sted der, så Durlach bør ikke gå glipp av når du besøker Karlsruhe.

Karlsruhe Durlach

Den eldste taubanen i Tyskland

Turmbergbahn forbinder Durlach -distriktet med Turmberg over en lengde på 315 meter og har vært i drift siden 1888. Under reisen blir en stigning på 36,2% overvunnet. Under turen har du en unik utsikt over den vifteformede strukturen i byen rundt Karlsruhe-palasset, og en tur på Turmbergbahn gjør veien til Turmberg mye lettere, da den ellers bare kan nås via 529 trinn.

tower mountain railway karlsruhe

Det gamle slakteriet

Området rundt det gamle slakteriet har en helt spesiell atmosfære. Etter nedleggelsen i 2006 har det utviklet seg et spesielt livlig distrikt der kultur og kunst kombineres med modernitet og gastronomi. Utmerkede restauranter inviterer deg til fest, i barer og klubber er det fest i helgene, og kabaret og teatre har også bosatt seg her. Kontorbygninger, som er spesielt populære blant oppstart, ligger også på stedet til det tidligere slakteriet og bidrar til den spesielle sjarmen til dette området.

Karlsruhe gamle slakteri