Israel, fremdeles kalt Det hellige land, er så mye mer enn bare et religiøst reisemål. Sammen med alle pilegrimene som drar på en religiøs reise hvert år, flyr mange andre til Israel for å bli kjent med og beundre historien og kulturen til en av de eldste sivilisasjonene i verden.

Uansett hvorfor du besøker Israel, vil du bli overrasket over skjønnheten i dette hellige landet!

For at turen skal gå greit, må du huske følgende reisetips for Israel. Vi ønsker deg en spennende ferie i Det hellige land!

Hvis du vil besøke Det hellige land, kan du fortsette å lese reisetipsene våre for Israel!

Israel reisetips flagg solnedgang Jerusalem

Den beste tiden å reise til Israel

Vi anser mai måned som den beste tiden å reise til Israel. På dette tidspunktet er de religiøse pilegrimsvandringene i april allerede over, og alle sommerturister har ennå ikke kommet. Mai i Israel tilbyr nesten perfekt vær og et unikt landskap, så få turister som mulig og lave priser på flybilletter og hoteller.

November er også et rimelig alternativ, men etter en lang og tørr sommer er naturen ikke like vakker som den er om våren.

Hvis du bestemmer deg for å fly med det største israelske flyselskapet El Al, vær forberedt på spesielt strenge sikkerhetstiltak. Dette er nødvendig på grunn av den konstante trusselen om terrorangrep. Det er derfor bagasjen ofte sjekkes for hånd og reisende blir spurt om årsakene til reiser og etc..

Fly til Israel med El Al Airlines

Israel reisetips flybillettbestilling

klima

Landet er relativt lite, men været og klimaet varierer avhengig av den geografiske plasseringen.

Forvent en varm, tørr sommer over hele landet fra april til oktober. Men om vinteren er innlandsklimaet tørt, og i de nordlige og kystnære områdene er det stort sett kjølig og regnfullt.

Steder å bo i Israel

To av de mest populære turistmålene i Israel er den hellige byen Jerusalem og den blomstrende strandbyen Tel Aviv. Begge ligger sentralt i landet, og dette gjør at reisende kan besøke alle de beste severdighetene.

Følgende overnattingssteder tilbyr den perfekte balansen mellom komfort og autentisk middelhavskultur!

Nyt den unike atmosfæren i den gamle byen Jerusalem!

Israel reisetips gamle bygater

Jerusalem

Beste budsjettvennlige overnattingssteder (under $ 200): St. George’s Cathedral Pilgrim Guesthouse, Legacy Hotel

Topp luksusovernattinger: Mount Zion Boutique Hotel, Leonardo Plaza Hotel Jerusalem

Tel Aviv

Beste budsjettvennlige overnattingssteder (under $ 200): Dizengoff Suites, The Diaghilev

Topp luksusovernattinger: Royal Beach Hotel Tel Aviv, 65 hotell

Hvordan kjøre gjennom Israel

Hvis du planlegger å reise fra by til by for å se de populære turistattraksjonene, er busser det beste og enkleste alternativet for deg. Busser på populære ruter går regelmessig, men det anbefales å kjøpe billetter på forhånd.

For eksempel, hvis du vil besøke Israels kyst, er en leiebil den beste avgjørelsen for deg. I store byer som Jerusalem og Tel Aviv er imidlertid offentlig transport et bedre alternativ. Busser og drosjer er generelt billige og alltid tilgjengelige.

Planlegg en rundtur?

Israel reisetips kart over store byer

De viktigste turistattraksjonene i Israel

Acre / Akko og Old Acre Market

Gamlebyen i Acre ligger i nord på kysten av det østlige Middelhavet. Det livlige markedet i kystbyen er det perfekte stedet å tilbringe noen timer i en autentisk israelsk atmosfære. Du kan også besøke slottet og det tyrkiske badet!

På markedet i Acre

Israel reisetips Akkon market

Jerusalem

Den hellige byen har vært et hellig sted for alle religiøse og åndelige mennesker i utallige år, men skjønnheten i denne gamle byen har så mye å tilby alle.

Jerusalem – et hellig sted for alle religiøse 

Israel reisetips Jerusalem besøker pilegrimsbyen

Jaffa

Denne gamle kystbyen sør for Tel Aviv står i sterk kontrast til den moderne nabobyen. Ta en tur og nyt den unike arkitekturen. Vi anbefaler å besøke havnen ved solnedgang!

Jaffa er en pittoresk havneby

Israel reisetips Jaffa havneby gamleby

Lake genzareth

Her kan du oppleve Israels naturlige skjønnhet! Ved bredden av Galilea -sjøen ligger byen Jesus i Kapernaum – et historisk sted, nå et ubebodd arkeologisk funnsted. Det er verdt et besøk.

Du kan også nyte den vakre naturen i Israel!

Israel reisetips Galileahavet vakker natur

Den vestlige veggen

Religiøst eller ikke, du har sikkert hørt om Vestmuren (også kalt Klagemuren). Den vestlige muren er det helligste stedet hvor jøder ber. Vestmuren er en av de beste severdighetene i Jerusalem.

Vestmuren er et av de hellige stedene i jødedommen 

Israel reisetips Jerusalem Vestmuren Vestmuren

Dødehavet

Et annet must -see er Dødehavet – det laveste punktet på jorden. Selve havet krymper sakte på grunn av det varme klimaet i Midtøsten. Så besøk mens du kan!

Dødehavet er det laveste punktet på jorden

Israel reiser tips til Dødehavet

Ytterligere tips

Det er viktig å ta hensyn til skikker og vaner til tradisjonelle lokalbefolkningen og følge lokale regler deretter. I ortodokse jødiske distrikter bør kvinner ikke være alene i offentligheten, og ideelt sett bør de ledsages av en mann.

Når de besøker et jødisk tilbedelsessted, bør menn ha med seg en lue eller en baseballcap for å dekke hodet. Kvinner kan ha et skjerf for å dekke hodet om nødvendig.

Når det gjelder ikke-reiseområder, har du ikke adgang til Gazastripen, Vestbredden eller regionene som grenser til Syria, Egypt eller Libanon. Alle disse regnes som ekstremt farlige og risikable på grunn av høye nivåer av militær konflikt og aktivitet.

Opplev strandlivet i Tel Aviv

Israel reisetips Tel Aviv -stranden

Tips om bagasje for en reise til Israel

Adapter: Dette er definitivt et must-have! Stikkontakter i Israel krever tre runde tenner. Så skaff deg en universell adapter (Type H).

Passende klær: Som en tommelfingerregel vil vi anbefale at du pakker lette bomullsskjorter (minst opp til albuene) og lange bukser eller maxiskjørt når du besøker religiøse steder eller reiser gjennom Jerusalem.

Når det er sagt, er Israel et relativt moderne land der shorts og tanker er akseptable.

Solkrem: Solbeskyttelse er veldig dyrt i Israel, så pakk nok til hele turen! Små, bærbare solkrempenner kan lett passe i en lomme eller lommebok. Hvis du trenger en større flaske solkrem, kan du kjøpe den i henhold til flyplassens sikkerhet.

Solhatt: Hudkreft og solbeskyttelse er av stor bekymring i Midtøsten. Beskytt deg derfor mot solen med en solhatt.

Komfortable sko: Komfortable sko i gummisåle er vanligvis best. Sandaler og joggesko anbefales. Husk at du blir bedt om å ta av deg skoene før du går inn på et tilbedelsessted.

Tenk også på solbeskyttelse i sommerferien

Israel reiser tips til størrelsen på solkremet ved Dødehavet