Hovedstaden i Island kultur Reykjavík sightseeing

Reykjavík: Islands eventyrhovedstad

Reykjavík er en av de små byene i Europa. Men det er sant hvis du måler størrelsen når det gjelder antall innbyggere. Fordi området er veldig stort. Når du nærmer deg har du en følelse av at dette ikke kan forstås med et blikk.

Fargerik arkitektur i Reykjavík

Hovedstaden Island Reykjavík kjennetegner fugleperspektiv

Hus i lyse, levende farger

Hovedstaden Island Reykjavík landemerker arkitektur

Disse særegenhetene alene gjør Reykjavík eksotisk og annerledes. Når du er i denne byen, vil ditt besøk der sikkert bli spennende og interessant.

Hovedstaden Island Reykjavík markerer gater med fargede hus

Reykjavík bykart

Hovedstaden Island Reykjavík landemerker bykart

Vakre små gater

Hovedstaden på Island har sannsynligvis noen av de smaleste gatene i Europa. Selv offentlig transport klarer knapt å komme seg dit. Men det ødelegger ikke det gode inntrykket, men gjør byen enda mer magisk. Fremfor alt bidrar det fantastiske naturmiljøet til dette. Hovedstaden på Island er like ren som knapt noen annen hovedstad i verden.

På gatene i Reykjavík

Hovedstaden på Island Reykjavík kjennetegner gater

Offentlig transport

Hovedstaden Island Reykjavík landemerker farget hus bytrafikk

En fredelig hovedstad

Hovedstaden på Island er uten tvil den reneste i verden. I tillegg kan den også erklæres for å være den fredeligste. Årsaken er at landet ikke har en hær. Politiet bærer heller ikke våpen. Alt dette vekker en følelse av hengivenhet hos hver besøkende, selv før de vet noe om kultur, uteliv og severdigheter.

gatekunst

Hovedstaden i Island Reykjavík kjennetegner gatekunst

Kunstens hovedstad

Tross alt det som er sagt her, ville ingen bli overrasket hvis vi erklærte hovedstaden på Island for å være noe som et kunstlaboratorium. En kunstner er til og med den nåværende ordføreren i Reykjavik.

Jón Gnarr – ordfører i Reykjavik (2010-2014)

Hovedstaden Island Reykjavík ordfører landemerker

Reykjavík severdigheter

Severdighetene i Reykjavík er, i likhet med landet selv, preget av en unik, litt surrealistisk karakter. La oss starte med parlamentet. Det er bygningen av et tidligere fengsel. Mange innbyggere koser seg med det. På kvelden sier de noe sånt som: Fangene er løslatt.

Parlamentet er faktisk et tidligere fengsel

Hovedstaden Island Reykjavík. Landemerker Rådhuset

Sun Voyage (Sólfar Sculpture) – en annen attraksjon i Reykjavík

Hovedstaden Island Reykjavík sightseeing

Hallgrímskirkja (Icelandic Hallgrímurs Church)

Hallgrímskirkja (Icelandic Hallgrímurs Church) er byens katedral. Dette er en bygning inspirert av miljøet. Det ser ut til å ha blitt inspirert av naturen i alle detaljene – inne og ute.

Hallgrímskirkja

Hallgrímskirkja kirke, Islands hovedstad, Reykjavík landemerker

I katedralen

Hallgrímskirkja kirke i Reykjavík hovedstad på Island

Faxaflói Bay

Faxaflói Bay er et annet sted du ikke må gå glipp av. Derfra kan du nyte en fantastisk utsikt over Atlanterhavet. Også her opplever vi en surrealistisk arkitektur. For dette ble inspirasjon hentet fra landets naturlige kilder.

Skjønnheten i Islands hovedstad tilsvarer landets naturlige sjarm. Det ser ut til å ha vokst ut av det naturlige miljøet. Reykjavík er et eventyr som alle bør oppleve.

Faxaflói Bay

Hovedstaden Island Reykjavík attraksjoner Faxaflói bay

Hovedstaden Island reiser til Reykjavík severdigheter