Bytur til Paris, sommerferie i Spania eller langtur til Thailand? For å forhindre litt villlyst, med så mange drømmende reisemål, bør du alltid planlegge din neste tur. Fordi forventning er kjent for å være den største gleden! Men når du ankommer flyplassen, kan den raskt forsvinne i luften hvis du plutselig hører at flyet ditt er forsinket. Ikke bare kjedelig venting, men også en sen ankomst til destinasjonen er knyttet til det. Men visste du at du har en omfattende kompensasjonsrett på 250 til 600 euro i tilfelle flyforsinkelse?

flyforsinkelse kompensasjon eu regulering

Når har jeg rett til kompensasjon for flyforsinkelse??

Passasjerrettighetene ved forsinkelser er regulert i EU -forskriften EG 261. Den viktigste forutsetningen for et krav er at du er din destinasjon mer enn tre timer senere enn planlagt. Det er ikke avgangstiden, men ankomsttiden som er avgjørende. Dette forstås å bety tidspunktet da flyet parkerer ved porten og dørene åpnes. i tillegg Flyselskapet er ansvarlig for forsinkelsen, z. B. på grunn av syke ansatte eller en teknisk funksjonsfeil. I tillegg er flyet tillatt ikke mer enn tre år siden. I tillegg må flyet innen EU start hva kl hvert flyselskap søker, eller land, som bare gjelder for flyselskaper basert i EU. Du må også ha sjekket inn i tide for flyet ditt.

regulering av kompensasjon for flyforsinkelse

Hva med naturkatastrofer, streik og lignende?.?

Flyselskapet kan ikke holdes ansvarlig hvis “eksepsjonelle omstendigheter” er årsaken til flyforsinkelsen. Dette inkluderer naturlige hendelser som svært ugunstige værforhold eller lynnedslag, streik, medisinske nødsituasjoner, restriksjoner i flytrafikkontroll, plutselige funksjonsfeil på flyplassradaren, sabotasjeaksjoner, politisk uro og terrorangrep. Flyselskaper nevner ofte “tekniske vanskeligheter” eller “operasjonelle omstendigheter” som årsaker til forsinkelsen. Ifølge en offisiell uttalelse fra EU -domstolen er disse ikke inkludert.

flyforsinkelse økonomisk kompensasjon

Hva får jeg i kompensasjon?

Hvis du sitter fast på flyplassen, har du en først Rett til måltider, brus og to telefonsamtaler, e -post, etc.. Mengden av den faktiske kompensasjonen avhenger av hvor langt og hvor du har flydd eller hvorfra du har flydd: en rett til 250 euro du har på alle flyreiser innenfor EU opptil 1500 kilometer. 400 euro er tilgjengelig på flyreiser innenfor EU, som er over 1500 kilometer var lange. Ved start- eller sluttdestinasjonen utenfor EU og en rekke 1500 til 3500 kilometer Det er også 400 euro. Hvis start- eller sluttdestinasjonen er utenfor EU og avstanden er lengre enn 3500 kilometer var, er det en forsinkelse på 3-4 timer 300 € og fra 4 timer 600 €. Hvis flyet er forsinket i mer enn fem timer, har du det også en rett til (delvis) refusjon eller ombooking.

flyforsinkelsesvilkår

 Hvordan får jeg pengene tilbake?

Det første trinnet for å få pengene tilbake er først og fremst å vite at det i det hele tatt er krav på det Kompensasjon for flyforsinkelse der – takket være denne artikkelen har dette allerede blitt oppfylt. Nå bør du sjekke din spesifikke sak, som du først trenger flynummeret ditt til. Nettsteder som Airhelp, som spesialiserer seg på å håndheve passasjerrettigheter, kan gi deg en gratis innledende vurdering. Selv om det viser seg at du har krav på kompensasjon, er Airhelp en god adresse for å håndheve dine rettigheter. Alt som gjenstår er å levere inn alle dokumenter knyttet til flyreisen og bevis som notater eller bilder som kan ha blitt samlet inn under flyvningen. Nå er det bare å vente og se frem til kompensasjonen! Og hvilken bedre måte å bruke den på enn for neste tur?

   fly forsinkelse