Gjør du din Ønskeliste over populære reisemål rundt om i verden å lage? Verden er rik på fantastiske steder som har noe spesielt å tilby. Enten du liker arv, strender og avslapning eller fantastisk utsikt, er det utallige steder rundt om i verden som er enkle å oppdage og utforske. Hvis du leter etter inspirasjon til steder å legge til på ønskelisten din, er det 15 av de beste reisemålene du bør besøke i løpet av livet.

1. Cape Town – Sør -Afrika

Hvis du aldri har gjort det før Sør-Afrika har besøkt, er det på tide å legge Cape Town til ønskelisten din. Det er et drømmested med fantastisk utsikt over steinene, endeløse naturlandskaper, turkis vann og vakre pastellrosa distrikter. Du kommer garantert til å elske å oppdage denne fantastiske destinasjonen.

2. Bali – Indonesia

Bali står på manges ønskelister som reisemål, takket være det spektakulære landskapet og det fantastiske dyrelivet. Hvor ellers er det vulkaner på strender, jungler fulle av tigre, orangutanger og elefanter, Komodo -drager og vakre sandstrender?

 ønskeliste reisemål

3. New Orleans – USA

New Orleans, en av livligste byer i Amerika, er kjent for sin blanding av amerikanske, franske og afrikanske kulturer og for sin ville, festlige atmosfære. Hvis du er en musikkelsker, er dette definitivt stedet å være, og hvis historien er din lidenskap, vil du finne mye å nyte her også.

4. Kerry – Irland

Den barske kysten av Vest -Irland er vanskelig å slå når det gjelder perfekte feriesteder. Kerry har fantastiske kystlinjer, innsjøer og fjell, som alle bidrar til å gjøre den til en av Irlands vakreste regioner, og det er enda før du tenker på vakre Killarney nasjonalpark og de unike byene som Dingle, som bare gir ekstra sjarm.

5. Marrakech – Marokko

Det eksotiske reisemålet i Marrakech er en må-ha-klassiker takket være sine gamle bymurer, tradisjonelle moskeer, overdådige palasser og frodige hager. Noen ganger kalt den røde byen på grunn av sine murvegger, er medinaen også et berømt UNESCOs verdensarvliste.

Marrakesh sightseeingpalass

6. Sydney – Australia

Sydney er en av de mest kjente byene i verden, og det er absolutt på de fleste ønskelister. Det er så mye å se og gjøre her, fra å besøke det verdensberømte operahuset i Sydney til å utforske vakre strender som Bondi Beach, hvor du kan surfe og sole deg etter behag..

7. Maldivene – Det indiske hav

Hvis du vil at destinasjonene dine skal stå på ønskelisten din av et eksotisk og avslappende slag, er dette Maldivene må sees på din egen liste. Tropisk og vakkert består Maldivene av over tusen koralløyer og er hjemsted for noen virkelig luksuriøse hoteller, samt undervannsrestauranter og villaer, glitrende blått vann og hvite sandstrender.

8. Paris – Frankrike

de Den franske hovedstaden er kjent som kjærlighetens by og er et fantastisk sted å besøke. Denne byen er rik på kjente landemerker som Triumfbuen, Eiffeltårnet og Notre Dame-katedralen, samt shopping og spisesteder i verdensklasse.

reisemål reiseliste paris

9. Dubai – UAE

Dubai er den mest kjente byen i De forente arabiske emirater og et ekstremt glamorøst reisemål med luksushoteller og en rekke fantastiske attraksjoner. Kjøpesentrene er den virkelige attraksjonen her med sine varer av høy kvalitet.

10. Bora Bora – Fransk Polynesia

Dette er Tahitis mest berømte øy med bungalower over vann og en rekke dykkermuligheter. Enten du vil bli koselig og slappe av eller bli aktiv og nyte vannsport, er dette målet for ønskelisten din.

bora bora ønskeliste reisemål

11. New York – USA

Staten New York er en av de beste statene i USA for moro og spenning, og selve Big Apple, med sine verdensberømte severdigheter og attraksjoner, er et must-see. Ta en hestevogntur gjennom Central Park, bestig Empire State Building for fantastisk utsikt og Frihetsgudinnen, før du tar et Broadway-show.

12. Dubrovnik – Kroatia

Med sine barer i åssiden, unike butikker og svingete gamle gater, er det ikke vanskelig å se hvorfor du bør sette Dubrovnik på ønskelisten din. Dette UNESCOs verdensarvliste må ses for å bli trodd.

dubrovnik reisemål reiseliste

13. Edinburgh – Skottland

Historisk, vakkert og vennlig, den skotske hovedstaden er et must. Det historiske slottet dominerer skyline mens lokalbefolkningen er veldig velkommen. Hvor ellers kan du kjøpe en kilt, lytte til sekkepiper og spise haggis??

14. Roma – Italia

de Italiensk hovedstad er verdensberømt for sin romantiske atmosfære og fascinerende historiske severdigheter. Besøk Colosseum og Forum Romanum og gå tilbake i tid, kast en mynt i Trevifontenen og prøv pizza i en sjarmerende fortaukafé.

15. Parodalen – Bhutan

 Den femtende plassen på ønskelisten din bør være reservert for Bhutan’s Paro Valley. Dette landet er kjent for sine forter og klostre, og er skjult mellom India og Kina og har fantastiske og dramatiske landskap. Du kan også besøke det hellige buddhistiske stedet Paro Taktsang her – en virkelig kulturell opplevelse å nyte.

Paro Valley Bhutan