Har du lyst på en tur rundt i verden til de største byene på planeten vår??

Å reise rundt i verden er alltid en av disse tingene … Det er umulig for oss å se alt, og de mulige reisemålene og rutene vi ønsker å besøke er nesten et uendelig antall. Det er derfor det har blitt fasjonabelt de siste årene å underordne reiser til bestemte temaer. Hva med en tur rundt i verden som tar deg gjennom de ti største byene på planeten vår? Les om de mest interessante reisemålene og hva de har å tilby.

Verdensreiser til de største byene i verden

verdensreiser største byer megapoliser byreiser

verdensreiser flyreiser

Sydney

Sydney er ikke bare en av de vakreste byene i verden, men også en av de største. Den strekker seg over et område på mer enn 12 000 km². Byen er ikke så stor når det gjelder befolkningen. Befolkningstettheten er virkelig beskjeden sammenlignet med andre storbyer over hele verden. Rundt 4,5 millioner mennesker bor i denne enorme byen.

verdensreiser australia sydney megapolis

verdensreiser australia sydney opera bygning moderne arkitektur

verdensreiser australia sydney opera city panorama solnedgang

Kinshasa

Kinshasa er hovedstaden i Den demokratiske republikken Kongo. Kinshasa er det politiske, økonomiske og kulturelle sentrum i landet, dessverre regnes det som et av de minst utviklede landene i hele verden. Jo flere besøkende til hovedstaden blir overrasket. Fordi det etterlater akkurat det gjensidige inntrykket. Men dette gjelder bare hvis du er i sentrum. 60% av hovedstaden har en infrastruktur som faktisk vanligvis er landlig.

verdensreiserepublikken kongo kinshasa hovedstad

verdensreiser afrika congo kinshasa ved havnen

verdensreiser afrika congo kinshasa hovedstadion

Istanbul

Dette er den største byen i Tyrkia, en av de største i hele verden. Istanbul er et økonomisk, kulturelt og industrielt sentrum av landet. Istanbul dekker et område på rundt 5 461 km². Du vil oppleve en utrolig kulturarv her, ettersom Istanbul allerede var hovedstaden i flere imperier.

En sjarmerende særegenhet ved byen er beliggenheten. Det ligger på to kontinenter – Asia og Europa, og i midten løper Bosporus, kanalen som skiller de to kontinentene.

verdensreiser istanbul bytur tyrkia europa asia travel

verdensreiser istanbul tyrkia europa reiser asia

verdensreiser, kalkun, istanbul, night view

Buenos Aires

Buenos Aires er den fjerde største byen i hele verden. Dette er hovedstaden i Argentina. Byen strekker seg over et område på 4000 km². Det er delt inn i mange forskjellige nabolag og forsteder. Det er en av de eldre latinamerikanske byene. Du kan beundre vakre bygninger i Buenos Aires, noen helt tilbake til 1500 -tallet.

Byen har en veldig dramatisk historie. Kort tid etter at den ble bygget, ble den brent ned av indianerne. Den ble deretter gjenoppbygd. Det led ytterligere skade på 1800 -tallet som følge av jordskjelv. Nok en gang fikk hun tilbake sin gamle prakt. På 1800 -tallet ble Buenos Aires kåret til hovedstaden i Argentina.

verdensreiser buenos aires argentina hovedstadstur

verdensreiser argentina buenos aires plaza del congreso

verdensreiser argentina buenos aires sør -amerika tango caminito

Karachi

Dette er et stort bysentrum i Pakistan. Karachi er hjemmet til en av de største havnene, det er et økonomisk senter og hovedstaden i en av de største provinsene i landet. Byen ligger ved kysten av Arabiahavet. Den har et areal på ca. 3500 km². Det er fire ganger området i Hong Kong. Det er også en av de tettest befolkede byene i verden. Befolkningen er rundt 12 millioner mennesker.

verdensreiser karatchi india bytur

verdensreiser karatchibuss transport india reiser

Alexandria

Alexandria ligger i deltaet til en av de vakreste elvene i verden, nemlig Nilen. Denne byen er også en veldig viktig havneby. Alexandria er også et av de økonomiske sentrene i Egypt. Det er av stor internasjonal betydning. Arealet av byen er ca. 2700 km².

verdensreiser alexandria panoramautsikt stå reiser egypt

verdensreiser alexandria egypt sea bridge

verdensreiser alexandria egypt byreiser

Ankara

En annen storby som er verdt å se er i Tyrkia. Dette er hovedstaden i landet – Ankara. Arealet til denne byen er rundt 2500 km². Ankara ligger i en høyde av 900 meter over havet.

verden reiser Tyrkia hovedstad ankara by panorama

verden reiser ankara kalkun harpiks hovedstad

Bogota

Bogota er faktisk en forkortelse. Hovedstadens fulle navn er Santa-Fe-Bogota. Den strekker seg over et område på ca. 1700 km². Det er også interessant at byen ligger 2600 moh.

verdensreiser bogota colombia hovedstad

verdensreiser bogota colombia plaza bolivar katedral primada

verdensreiser bogota hovedstad colombia megapolis i Sør -Amerika

Teheran

Dette er hovedstaden i Iran, også det viktigste stedet økonomisk og kulturelt. Teheran er et viktig handelssenter i landet. Lettelsen her er veldig variert. Teheran er preget av et veldig vakkert kupert landskap.

verdensreiser asia travel tehenran iran hovedstad

verdensreiser teheran iran hovedstad asia reiser by panorama

verdensreiser asia iran teheran byreiser

London

Hvis du vil ta en tur rundt i verden til de største byene i verden, må du ikke glemme London. Arealet som denne enorme byen strekker seg på er 1500 km². London ligger ved Themsen, og er den største havnen i England. Byen ser også tilbake på en veldig lang historie, da den ble grunnlagt 43 år etter Kristus.

verdensreiser alondon england city travel big ben

verdensreiser london england hovedstad bytur ingenting hill portobello road

verdensreiser london night view england capital