Har du lyst til å reise og oppleve internasjonal fotball live? Dette er nyttig i mange europeiske byer. De kan ikke bare oppleve fotball i toppklasse på stadion, men også bli kjent med den utenlandske fankulturen og spesielle arenaer som er gjennomsyret av tradisjon. De vakreste byene i Europa har også noen av de vakreste stadionene i Europa.

Porto – historisk sentrum

Porto er, etter Lisboa, den nest største metropolen i Portugal. Det ligger i nord direkte på Portugals Atlanterhavskysten. Byen portvin har en lang og innholdsrik historie og er en av de eldste europeiske byene. På grunn av beliggenheten ved Atlanterhavet har Porto ikke for varme somre og relativt milde vintre og er derfor egnet som reisemål hele året. De mange barokke kirker og de smale, svingete gatene inviterer deg til å dvele. Porto er spesielt populært blant korte ferierende. I tillegg til gamlebyen er det også mange museer og utstillinger som er verdt et besøk. Kjas og mas i smugene og på torgene gir byen en ekstraordinær teft. Et besøk til Estádio do Dragão, hjemmebanen til FC Porto, anbefales også. Her kan du, i I motsetning til noen andre europeiske byer, relativt billig, følger jevnlig topp europeisk fotball.

sportsreiser porto portugal estadio do dragao studuim fotball

sportsreiser porto portugal historiske sentrum gamlebyen

Amsterdam – byens kanal

Amsterdam er hovedstaden og det største byområdet i Nederland. De utallige kanalene med et bredt utvalg av broer som strekker seg over dem utgjør byens spesielle sjarm. Det er en unik atmosfære i byen. De smale gatene, med svært lite trafikk for en europeisk hovedstad, skaper en koselig atmosfære. De fleste museer og andre severdigheter er innen gangavstand. Nattelivet og det berømte red light district er unike og bidrar til den spesielle atmosfæren i byen. Et besøk på Amsterdam Arena anbefales også for å se en Ajax Amsterdam fotballkamp. Prisene på billettene er over det europeiske gjennomsnittet, men Ajax er en klubb med lang tradisjon og spiller jevnlig i UEFA Champions League.

sportsreiser amsterdam arena staduim

sport reiser amsterdam kanaler kanalene historiske sentrum broen

Roma – Den evige by

En av de vakreste og mest besøkte byene i Europa er Roma. De gamle bygningene til romerne og den uavhengige Vatikanstaten, som ligger i byen, er byens hovedattraksjoner. Men også den gunstige beliggenheten ved Middelhavet gjør byen attraktiv for turister. Middelhavsklimaet sikrer at tusenvis av mennesker besøker byen hele året. De viktigste strukturene er Pantheon, Trevifontenen og Colosseum. Imidlertid er det også mange parker som inviterer deg til å dvele etter den stressende sightseeing. Men den italienske mentaliteten, kulturen og maten er også det som gjør et besøk i byen så tiltalende. Denne mentaliteten kan best oppleves når du deltar på en fotballkamp på Olympiastadion, som deles av hovedstadsklubbene Lazio og AS. De italienske fansen, Tifosi, sørger for en makeløs atmosfære på den gamle, ærverdige arenaen.

sportsreiser Roma olimpia stadion fotball

sportsreiser rom evig by historisk sentrum bytur

Uansett hvor reisen leder: for sportsentusiaster er det alltid lurt å finne ut om stadionene i de respektive byene før turen, og hvis det er tid, å oppleve et spill i disse også.