Hvis det bare var ett ord for å beskrive Sri Lanka, ville det være “grønt”. Uansett hvilken rute du velger, kjører du ut på landet. Hele landet føles som en stor nasjonalpark. Og med litt tålmodighet og flaks vil du garantert støte på en eller til og med flere ville elefanter.

Så det er definitivt verdt det at du tilbringer minst 2 uker eller i beste fall en hel måned i dette fabelaktige vakre landet.

Sri Lanka reisetips

Sri Lanka reisetips natureventyr

Turen til Sri Lanka, fremdeles kalt tåren i India, er veldig på moten akkurat nå, kanskje takket være Instagram og alle reisebloggerne som har populært det grønne øya landet. Den virkelige reiseopplevelsen kan imidlertid ikke sammenlignes med insitagram -bilder.

Derfor er det fornuftig å vurdere en tur til Sri Lanka.

Og hvis du allerede har bestilt flybilletter, er det noen viktige reisetips du bør vurdere før du besøker Sri Lanka.

Reisemål i Sri Lanka, fremdeles kalt tåren i India

sri lanka turist kart sri lanka turistattraksjoner kart

Buddhismen er hovedreligionen i Sri Lanka

Sri Lanka reisetips Buddha Temple

Trenger du visum til Sri Lanka??

I motsetning til mange andre asiatiske land krever Sri Lanka ikke visum for å komme inn i landet. Du kan imidlertid søke om elektronisk visum eller e-visum. Et e-Visa er et dobbeltvisum i 30 dager, som er nok for de fleste reisende. E-Visa-gebyret er $ 35 for alle land, men bare $ 20 for SAARC -land. Det er best å søke om e-Visa for Sri Lanka minst en uke før ankomst.

Hvis du er statsborger på Maldivene, Singapore eller Seychellene, trenger du ikke visum for å komme til Sri Lanka. Du kan søke om visum for et lengre opphold på ambassaden direkte.

Respektløs oppførsel overfor Buddha er straffbar på Sri Lanka 

Sri Lanka reisetips Mihintale

Har du en buddha -tatovering? Gjem det!

På Sri Lanka er det nulltoleranse for turister med Buddha -tatoveringer. Faktisk er det tilfeller der turister med Buddha -tatoveringer har blitt arrestert og deportert. Allerede i 2012 ble tre franske turister dømt til seks måneders fengsel for å ha klikket på bilder der de kysset en Buddha -statue. Du har heller ikke lov til å fotografere deg selv med ryggen til en Buddha -statue. Slik oppførsel oppfattes som respektløs. Vennligst respekter kulturen og religionen i landet, og i tilfelle du har en Buddha -tatovering, skjul det!

Negombo eller Colombo

Når du bestiller flyreisen din til Sri Lanka, står det på billetten at du flyr til Colombo. I virkeligheten er flyplassen ikke i Colombo, men i forstaden Negombo, som ligger en time fra Colombo.

En solrik søndag i storbyen Colombo

Sri Lanka, Colombo, Galle Face Beach, søndagsbad

På stranden i Negombo

Sri Lanka reisetips Negombo strand

Ta deg tid til å nyte forstedene. Negombo er mindre og roligere sammenlignet med storbyen Colombo og har en lang sandstrand.

I tillegg spiller det ingen rolle om du er i Negombo eller Colombo for din videre reise i Sri Lanka, ettersom begge byene er godt forbundet med et nettverk av tog og busser.

Sri Lanka reisetips går med buss

Tuk Tuk svindel 

Tuk tuk er en av de typiske og sannsynligvis mest spennende transportmidlene i Sri Lanka. Derfor spekulerer Tuk Tuk -sjåfører ofte på prisene. Overdreven priser for korte turer tilbys direkte på flyplassen. her du kan finne mer om emnet.

Ikke la tuk -tuk -sjåfører overbevise deg om at det ikke går noen buss til destinasjonen din bare for å ta en tuk -tuk.

Å kjøre tuk tuk på Sri Lanka er en følelsesmessig opplevelse

Sri Lanka reisetips Tuk Tuk veitransportSri Lanka reisetips Tuk Tuk strand

Den beste måten å reise rundt i landet er med tog

Togturen fra Kandy til Ella regnes for å være en av de vakreste og mest pittoreske togopplevelsene i verden.

Overalt hvor du ser vil du se tesetninger, skoger, fosser, åser, aper … og kanskje til og med en elefant hvis du er heldig.

Togtur er et must-do når du er i Sri Lanka

Sri Lanka reisetips togtur grønn natur

Det er derfor mange sier at en togtur i åsen i Sri Lanka er kanskje den vakreste togturen i verden!

Ingenting kan matche opplevelsen av å ta et saktegående tog gjennom det pittoreske kupertlandskapet i Sri Lanka. Det er kanskje ikke den raskeste måten, men det er den vakreste måten å reise over hele landet.

På jernbanestasjonen i byen Ella

Sri Lanka reisetips togtur Ella

Hvor å dra i Sri Lanka?

De fleste turistene besøker de vakre strendene i Sri Lanka, men det er faktisk vakre steder som er langt fra strendene.

I det store og hele kan Sri Lanka deles inn i fire soner – strendene, åsen, skoger og historiske steder.

Nuwara Eliya åsland

Sri Lanka reisetips Nuwara Eliya

I skogsområdet rundt Sigiriya og Pottuvil kan mange elefanter og noen krokodiller sees i trygg avstand

Sri Lanka reisetips Pottuvil

Sigiriya betyr løveberg

Sri Lanka reisetips Sigiriya

Besøk Udawalawe nasjonalpark

Sri Lanka reisetips Udawalawe nasjonalpark

Kranvann på Sri Lanka

På Sri Lanka drikker lokalbefolkningen stort sett vann fra springen, men bordvann anbefales for turister. Det er bedre å ikke ta noen helserisiko.

Kostnaden kan være ekstrem (lav og høy)

Strandbyer som Arugam Bay og Negombo er definitivt dyrere enn fjellbyene i det indre av landet. Hvis du reiser på et relativt lavt budsjett, kan du vurdere å bruke mer tid utenfor strandbyene.

På vei til Ella er det en søt landsby som heter Haputale med fantastisk utsikt

Sri Lanka reisetips Haputale

Minibanker og banker

Det hender ofte at minibanker på Sri Lanka ikke godtar utenlandske kontantkort av en eller annen grunn. Selv om du informerer banken din om at du skal til Sri Lanka, er det ingen garanti for at du vil kunne bruke debetkortet ditt til en hvilken som helst verdi. Derfor har du alltid amerikanske dollar eller euro med deg, og du kan alltid gå til en bank for å veksle valutaen hvis kortet ditt ikke fungerer.

Et annet viktig poeng er at de fleste bankene i Sri Lanka stenger klokken 15.00, noe som er ganske tidlig i forhold til internasjonale standarder.

Den lokale valutaen

Sri Lanka reisetips valuta

Stikkontakter i Sri Lanka

De fleste srilankanske hoteller har to typer stikkontakter – den ene med runde hull (type D / M) og den andre med rektangulære pinner (type G -sokkel). De europeiske pluggene (type C) kan imidlertid brukes uten problemer. Selv om disse bare har to pigger, kan de lett passe inn i de srilankanske pluggene. Det anbefales selvfølgelig at du har med deg en universell adapter av god kvalitet, slik at du ikke skader gadgetene dine.

Sri Lanka er et paradis for alle naturelskere

Sri Lanka reisetips Mirissa strand

Nå er du godt bevæpnet med disse 10 reisetipsene på Sri Lanka. Pakk kofferten og nyt din langdistanse reise til fulle i det grønne øyparadiset!

På Tangalle -stranden

Sri Lanka reisetips Tangalle strandSri Lanka reisetips Tangalle havet