“Å reise betyr å oppdage at alle tar feil om hva de synes om andre land” Aldous Huxley, engelsk forfatter

Vi har presentert deg for vakre reisemål i Nord-Europa og også rapportert om tre byer verdt å se i det sørvestlige Europa, hvor du kan tilbringe en fantastisk ferie i september. Men det er mange andre steder på det gamle kontinentet du kan dra på en langhelg de neste månedene. I dag ønsker vi å introdusere deg for tre byer i Sørøst -Europa som er lite kjent. Du har sikkert hørt noe godt om det fra vennene dine eller på TV, og du har kanskje lest noe spennende i avisen. Balkanlandene har nylig vært i fokus for offentligheten i Europa, og mer presist viser de stor interesse for politikerne. Uavhengig av årsakene til å undersøke disse landene, har de mye mer å tilby enn bare sol, sjø og velsmakende mat og er alle Ferietur verdt det.

Landene i Sørøst -Europa har mye å tilby og er vel verdt å se

Sørøst -Europa ferietur i september

Mange prøver å unngå de overfylte turistsentrene, spesielt i septemberferien. De ønsker å komme vekk fra den industrielle forurensningen og trafikkkaoset i hjemlandet. Ja, i Sørøst -Europa finner du byer som tilbyr deg mye fred og ro, fullstendig avslapning og et attraktivt kulturprogram.

I landene i Sørøst-Europa er naturen fortsatt uberørt av industrialisering og har beholdt sin unike skjønnhet. Høye fjell, hvite strimler av stranden, varme mineralkilder og pittoreske øyer venter bare på å bli utforsket av turister. Vi har valgt interessante byer for din neste tur til det europeiske sørøst, som er kulturelt geografisk “midt i mellom”. Dette er overgangsland som ligger mellom Orienten og Europa, som også har preget deres historie, kultur og samfunn. Tre interessante byer fra denne regionen presenteres nedenfor.

 Ljubljana ligger pittoresk på bredden av elven Ljubljanica

Sørøst -Europa ferietur til Ljubljana

  • Ljubljana, Slovenia – et reisemål som kombinerer historie og moderne liv

Vår første destinasjon er Ljubljana, hovedstaden i Slovenia. Byen ligger pittoresk ved elven Ljabljanica (nesten) med samme navn. Turismeeksperter kaller Ljubljana den uoppdagede juvelen i Europa. Det blir ofte sammenlignet med Praha på grunn av den majestetiske arkitekturen i sentrum. Bygningene der ble tegnet av den berømte arkitekten Jože Plečnik. Ljubljana slott og Dragon Bridge, som er landemerkene i den slovenske hovedstaden, er veldig populære. Hvis du virkelig vil utforske byen og bli bedre kjent med severdighetene, kan du ta en panoramabåt langs elven og nyte mange fantastiske utsikter. Et besøk på Ljubljanas mange museer vil gi deg et bedre innblikk i byens historie og slovensk kultur og livsstil.

Når du er i den slovenske hovedstaden, må du besøke Dragon Bridge!

Fokuser på Sørøst-Europa Ljubljana Dragon Bridge

På ettermiddagen kan turister oppdage den “grønne byen” ved å besøke de vakre parkene i Ljubljana og den botaniske hagen, som dateres tilbake til 1810. Du må under ingen omstendigheter gå glipp av den sentralt beliggende Tivoli -parken og la deg imponere over moderne kunstutstillinger her. Finn minst en gratis helg, og besøk den slovenske hovedstaden! Det representerer en eklektisk sammensmeltning av barokke skjønnheter, middelalderske bygninger og restene av den sosialistiske æra. På de smale og krokete gatene i Ljubljana råder imidlertid en overdådig jugendstil og gjør byen til et attraktivt reisemål i alle årstider..

Den botaniske hagen i Ljubljana er en attraksjon i seg selv som du ikke kan gå glipp av

Ljubljana botaniske hage

I gamlebyen i Plovdiv kan du se den unike arkitekturen til husene fra 1700- og 1800 -tallet. Beundre århundret

Ferietur Plovdiv Bulgaria

  • Plovdiv – den bulgarske byen på syv åser

Den nest største byen i Bulgaria, som Roma, ligger på syv åser (kalt Tepeta) som kjennetegner bybildet. Landsbyen var bebodd av trakierne (2. årtusen f.Kr.), deretter kom gamle grekere, makedonere og romere og, i den mørke senmiddelalderen, tyrkerne. Alle har satt sine spor her, slik at Plovdiv i dag regnes som et historisk og kulturelt samlebegrep for Balkans livlige historie. Bevis på byens spennende og begivenhetsrike historie er også navnet – hos trakierne var det Eumolpias, makedonerne kalte det Philippopolis og Romans Trimoncium. På 1700- og 1800 -tallet utviklet Plovdiv (da kalt Filibe) seg som et livlig handelssenter, og de vakre rekkehusene her stammer fra denne perioden. Historisk sett regnes Plovdiv som den eldste kontinuerlig bebodde byen i Europa. Historien og landemerkene snakker mye.

 I krysset mellom Europa og Orienten – Plovdiv

Plovdiv sentrum i Sørøst-Europa

Dagens by utstråler mye sjarm og tiltrekker seg mange besøkende med sine historiske monumenter. Det romerske amfiteateret minner om romernes unike storhetstid, de fargerikt dekorerte husene fra 1700 /1800 -tallet symboliserer den romantiske tiden for den bulgarske gjenfødelsen. I tillegg til de gamle monumentene, kan du føle pulsen på det moderne livet her i sentrum. Nye, moderne bygninger, førsteklasses hoteller, koselige kafeer og restauranter ønsker gjestene hjertelig velkommen og tilbyr dem det beste av det velsmakende balkan-kjøkkenet. For epikurere, gourmeter og romantikere er Plovdiv det beste reisemålet i Sørøst -Europa, hvor de får pengene sine.

Mye sol, blått hav og mye kultur i ett – Thessaloniki

Utsikt over Aristotelous square, hjertet av Thessaloniki

  • Thessaloniki, Hellas

Etter Plovdiv fortsetter reisen sørover, der den nest største byen i Hellas ligger – Thessaloniki, også kjent som Saloniki for kort. Som i mange andre byer i regionen er spennende historie og dynamisk nåtid tett sammenvevd, slik at du kan finne noe interessant på hver sving. Kulturelt er Thessaloniki formet av sin vidtrekkende historie. Byen er et ekte paradis for alle med en spesiell interesse for historie og kultur. Den mest kjente bygningen her er den fantastiske Hagia Sophia -basilikaen (800 -tallet e.Kr.), som fremdeles kalles Church of Holy Wisdom. Du kan unne deg et dypere innblikk i den hellenistiske og romerske historien i det arkeologiske museet i Thessaloniki. Det hvite tårnet, Galeriusbuen, Rotunda og Aristoteles -plassen er andre kulturminner som du definitivt ikke kan hoppe over på en omvisning i byen. Du må bare se og beundre dem!

I Thessaloniki møter man sporene etter gamle epoker i hvert trinn

Thessaloniki mange kulturspor

I Thessaloniki kan du tilbringe en fantastisk ferie selv på senhøsten, fordi været her holder seg varmt og regnfritt lenge. Du kan gå i timevis gjennom sentrum og oppdage mange markedsplasser og shoppinggallerier. Mange steder inviterer deg til å slappe helt av, spesielt strandområdene på kysten. Thessaloniki er det helt spesielle stoppestedet for alle reisende til Halkidiki, og har mye å tilby dem!

 I Thessaloniki må du smake på det deilige greske kjøkkenet, sjømaten og grønnsaksalaten deres er virkelig gode!

Og hvor vil du dra for en kort ferie snart? Har du allerede valgt reisemål? Vi håper at vi med dagens artikkel har vekket din interesse for det europeiske sørøst. Redaksjonen ønsker deg en hyggelig reise og uforglemmelige feriedager!

Tivoli Park er den største og vakreste parken i Ljubljana

Tivoli Park Ljubljana

 Kanskje noe velsmakende?

Sørøst -Europa deilige desserter uforglemmelig ferietur

De monumentale bygningene på kongressplassen i Ljubljana er bevis på byens begivenhetsrike historie

Monumentale bygninger på Ljubljana Congress Square

 Restene av det gamle teatret i Plovdiv kan sees i gamlebyen

Plovdiv gamle teater

Den bulgarske byen Plovdiv kan se tilbake på en begivenhetsrik historie, som fortalt av gamle byhus og mange andre kulturminner

Rekkehus i Plovdiv

Her vil du bli fascinert av de bulgarske folkedansene ….

Sørøst -Europa Plovdiv bulgarske folkedanser

… .. og det velsmakende bulgarske kjøkkenet!

Bulgarsk mat

I Thessaloniki må du gå til fiskemarkedet og deretter smake på de greske fiskespesialitetene

Fiskemarkedet i Thessaloniki

Opplev Thessaloniki om natten også!

Thessaloniki om natten

Тhessaloniki om natten

Ferietur til Thessaloniki om natten