reise til Kroatia gamleby i Dubrovnik

Planlegger en tur til Kroatia?

Kroatia er et hyggeligere land enn de fleste tror. Fordi det er kjent som et feriemål. Men det er mange hjørner, spesielt for vestlige turister, som fremdeles venter på å bli oppdaget under en individuell tur til Kroatia.

Gode ​​veier, jevn kjøring

Kroatia er ikke en del av EU, men når det gjelder veier, er landet absolutt et ideelt reisemål.

Når det gjelder dette kriteriet, kan du være sikker på at du ikke har noen grunn til å bli skremt fra å reise til Kroatia med bil.

Fantastiske øyeblikk i Dalmatia

reise til kroatia dalmatia bergarter liten by i nærheten av omis

Høy pris-ytelse kvalitet

Du kan oppdage mange små og store pittoreske steder underveis. Det er også flotte hoteller og restauranter. Generelt vil prisen du må betale for det også lønne seg på turiststeder. I mange tilfeller til og med flere ganger.

Når det gjelder kysten, kan du nyte nydelig utsikt og kvalitet som kan sammenlignes med den italienske Adriaterhavet og den franske rivieraen. Du betaler imidlertid en veldig beskjeden pris for dette.

Drømmende fiskevær i Dalmatia

tur til kroatiens fiskeværsbåter

Se etter flotte overnattingssteder i nærheten av feriestedene

Som regel er antall overnattinger i de store kurstedene flere ganger høyere enn i byene rundt dem. Du må prøve å overnatte i disse hvis det fungerer. Vanligvis kommer du like enkelt til de vakre strendene dagen etter. Turisme er et vanlig og veldig godt utviklet produkt. Du vil derfor ikke ha noe problem å finne noe enkelt.

Hvis du vil tilbringe tid på et kursted uten å bruke mye penger, vil vi at du skal bo i Opatia. Dette feriestedet ligger i umiddelbar nærhet av Rieka, som er et mye mer kjent og dyrt feriested. Opatia er roligere, og i tillegg til lavere priser har den også mange andre store fordeler. Her kan du oppleve stive åser med slott og villaer i middelhavsstil.

Storslått bypanorama fra Opatia

reise til kroatia opatia

Hvis du liker å kombinere en romantisk sommerferie med en spasertur i barokkhagen, så er du også på rett sted. Strandpromenaden er også helt magisk. Spesielt hvis du skulle reise til Kroatia bare for å tilbringe tid her, ville dette ikke være en dårlig idé i det hele tatt. Karismaen i byen er ganske eksklusiv. Selv de vanlige menneskene som ikke har noe med turisme å gjøre, snakker ofte engelsk, tysk, italiensk.

Istria

Denne fantastiske halvøya er også veldig verdt en tur til Kroatia. Du bør også besøke Pula der. Denne byen er vakker og veldig spennende fra et historisk og arkitektonisk synspunkt. Ikke rart, fordi det er en gammel hovedstad i en rik romersk provins. Hvis du liker byer som disse med middelhavskarakter, har du kommet til rett sted.

Totalt to til tre dager ville være nok til å se de viktigste severdighetene på halvøya og nyte dem på en avslappet måte.

Centinera Resort på Istrien -halvøya

reise til kroatia centinera resort istria

Fosser i naturparken i Istria

reise til Kroatia istria fosser

Flott utsikt fra Pula

reise til kroatia pula panorama romersk teater

Ruinene av slottet i Pula

reise til kroatia rieka ruiner slott

Den pittoreske byen Rovinj

reise til kroatia rovinj istria havn

Til Dalmatia

Mens du er her, kan du unne deg en tur langs den fantastiske Adriaterhavskysten og dra mot Dalmatia. Turen vil foregå veldig nær vannet og er ren nytelse i seg selv. Ta deg god tid til dette. Det er mange pittoreske og innbydende bukter. Det er absolutt verdt det å holde seg til alle disse en stund.

Byen Omis i Dalmatia

reise til Kroatia omis city panorama

Den solfylte rivieraen Vaska Voda

reise til kroatia vaska voda riviera

Dele

Split som destinasjon bør du ikke gå glipp av under en tur til Kroatia. Dette er en vakker by som har karakter av et industrisenter på samme tid. Du bør definitivt besøke slottskomplekset, som viser fantastiske steder og fremfor alt arkitektur og design i venetiansk stil.

Den majestetiske Spit -byen

reise til Kroatia by panorama split

Besøk en av de små øyene

Mens du kjører langs den dalmatiske kysten, må du besøke en av øyene som ligger i nærheten av den. De kan nås herfra via en bro. Fiskerettene og vinen som serveres her noen steder kan knapt sammenlignes med noe annet.

Dubrovnik

Dubrovnik kan kalles perlen ved Adriaterhavskysten. Det er en UNESCO -beskyttet by. Du kan besøke fantastiske, godt bevarte eller fabelaktig restaurerte gjenstander og fordype deg i ånden til de mange tidligere epokene her.

Den legendariske Dubrovnik

reise til Kroatia gamleby i Dubrovnik

Besøk også den vakre byen Trogir i Dalmatia

reise til kroatia dalmatia by trogir

Kamertengo slott nær Trogir

reise til kroatia trogir dalmatia kamerlengo castle

Fantastisk middelhavsstemning i Primosten

reise til kroatia primosten beach city dalmatia

Rovinj fra et fugleperspektiv

reise til kroatia rovinj ovenfra

Romantisk måne over byen Rovinj

reise til Kroatia Rovinj romantisk nord