Hvorfor skal man foretrekke togreiser??

Togreiser er en spesiell måte å bli bedre kjent med verden på. Vi tror at alle føler det slik, selv om de egentlig ikke har reist lenge med tog. Men de fleste av dere har sikkert allerede spurt dere selv om toget er det beste transportmiddelet for å besøke andre land. En togreise har absolutt mange fordeler. Selvfølgelig er det også ulemper. Du må absolutt kjenne sistnevnte slik at du i det minste er mentalt forberedt på det. Eller kanskje det i ditt tilfelle er verdt å kombinere en togreise med andre transportmidler. Du vil sikkert kunne finne ut hvilken variant som er best for deg etter å ha lest artikkelen vår om dette emnet.

I dag handler det imidlertid hovedsakelig om togreiser gjennom Europa. Kjøreforholdene er forskjellige her enn på andre kontinenter, og våre råd kan derfor ikke erklæres å være gyldige overalt.

Fordelene på et øyeblikk

Midt i sentrum av byen

Hver sentralstasjon ligger vanligvis i sentrum. Derfor er det veldig praktisk når du skal besøke sentrum. Mesteparten av tiden er hotellet og de fleste severdighetene i umiddelbar nærhet av stedet der du gikk av bussen. Denne fordelen er spesielt gyldig når du sammenligner den med alternativet for flyreiser.

Togreiser over hele Europa

jernbanereise byplanleggingstips i Europa

Ingen stressende kontroller

Til tross for de økte sikkerhetstiltakene, vil du aldri bli så omfattende sjekket på et tog som for eksempel på en flyplass. Dette bidrar også sterkt til komforten på turen.

Du kan nå noen destinasjoner raskt

Selvfølgelig er det raskere med fly, men hvis du inkluderer reisen til flyplassen og ventetiden der, er forskjellen mellom togturen muligens ikke så stor på slutten av dagen.

Det avhenger selvfølgelig av destinasjonen, men det er ikke uvanlig. Tenk nøye over om du virkelig sparer tid ved å ta et fly hvis du ikke tar en lang bytur i Europa.

Togreiser med Eurostar

jernbane reiser eurostar tog reisetips

De har ikke strenge bagasjerestriksjoner

I dette tilfellet må du ikke ta med deg så mye bagasje. Fordi du til slutt må bære det med deg. Men den gode nyheten er at du ikke trenger å stresse på noen få kilo. Du trenger ikke å betale ekstra for det, som du ville gjort hvis du reiste med fly.

Ta med deg mat og drikke

Ikke alle passasjerer liker maten på et fly. Du har ikke et stort utvalg av retter, og hvis du vil ha noe annet, betaler du dyrt, både på flyplassen og på selve flyet. Det trenger ikke å være tilfelle på togreisen. Du kan ta med egen mat og drikke. Vær imidlertid rasjonell, og ta bare med deg ting som er enkle å bære og nyte mens du er på farten uten å gjøre det ubehagelig for de rundt deg.

Oppdag pittoreske landskap!

jernbane reiser alpene natur landskap fjell

Mange destinasjoner

Noen vil kanskje hevde at det også er mange reisemål som kan oppdages med fly. På den ene siden er det sant, men på den andre siden kan du knapt besøke små byer og landsbyer med fly. For å se dem må du uansett ta toget igjen … Det er tidkrevende og stressende.

Og her er et praktisk tips: ta en titt på forhånd på byene som toget kjører gjennom. Du kan vanligvis gjøre det på Internett uten problemer. Det kan lønne seg å ta en mellomlanding på det ene eller det andre stedet eller påta deg din egen geografiske utvikling.

Synes du vår oversikt over fordelene med togreiser er nyttig? Vi er ikke ferdige med det i det hele tatt! Les også den andre delen av artikkelen vår. Der finner du mye mer informasjon og praktiske tips. Og også noen ulemper, som du bør huske på når du reiser med tog.

Opplev romantisk nostalgi med Orient Express

togreiser europeiske alpene orient express

Som i et vintereventyr

jernbane reiser europa alpene sveits isbre på tur

En togreise kan være veldig spennende

jernbane reiser europa alpene sveits østerrike fjell natur

Beundre de mystiske Dolomittene under en tur til Italia!

jernbane reiser dolomittene italia travel

Eller reise gjennom det varme sør!

togreiser europa togreiser sør for frankrike

Mange drømmende byer og fantastiske områder venter på deg

togreiser europa city travel fjell natur severdigheter tips

På fjellet fortsetter meditasjonen

togreiser i Europa, nyt togreisetips

Planlegg alt i god tid!

togreiser europa hovedstasjonen by reiser severdigheter

Unn deg selv litt luksus

togreiser i Europa kule reisetips luksusreiser

Dra på en uforglemmelig bytur for to med tog

 togreiser europa london city tour landemerker

Ta deg tid til deg selv også!

togreiser i Europa, nyt naturromantiske reisetips

Dine små vil sikkert også glede seg over togreiser

togreiser europa reiser med barn komfort reisetips

Å reise med gode venner er enda morsommere

togreiser i Europa togplanleggingstips

Nightly Train Station Panorama – St Pancras, London  

togreiser europa togreiser london st pancras eurostar