reise eventyr idé ferie sjø ekstrem reise eventyr

Disse 10 adrenalin-drevne ekstreme reiseeventyrene får hjertet ditt til å rase

Noen reisende lever på randen av fare. Aldri fornøyd med å tilbringe feriedagene med å slappe av på stranden, ser disse eventyrjegerne etter eventyr på fritiden. Hvis du kretser rundt jorden, dykker i hai-vrimlende vann, eller kommer nært og personlig med en gorilla blir hva ideen din om moro høres ut som, har du lykke til.

Vi har 10 ekstreme reiseeventyr funnet for å få hjertet ditt til å rase, og i tilfelle du ikke er helt klar til å bli brent i et filmstunt av høy klasse, har vi vårt dykk til “Titanic” for deg. Med de eventyrlige turene har vi også inkludert et lignende alternativ, om enn en med mindre adrenalinpuls.

 Hvis adrenalinet ditt skynder seg bare ved å se The Fast and the Furious, vil hjertet ditt føle at det dukker ut av brystet når du opplever den virkelige tingen.

biler eventyr swift drag racing ekstreme reiseeventyr

Dragracing

Street racing er ulovlig, men lovlydige dragster racing skoler florerer. Doug Foleys Dragster Racing School (www.dougfoley.com) har flere offentlige arrangementer over hele landet (datoer fremdeles planlagt for 2010 i Phoenix, Las Vegas og mer); For den høyeste HBM (hjerteslag per minutt), velg Super Dragster multipack, et endags ekstremt reiseprogram som inkluderer sikkerhetsinstruksjoner og trinnvis kjent med bilen din. Så er det på tide å slå banen, tråkke på gasspedalen og gjøre det som Mario Andretti.

Alternativ med mindre adrenalin: Ikke helt klar til å sette deg bak rattet? Sitt bak Andretti selv og kjør med ham ved å melde deg på en Mario Andretti Dream Day (arrangert av Mario Andretti Racing School; dev.andrettigordon.com; 2010 datoer og steder er fortsatt åpne). Ja, autografer er inkludert.

 Gorilla Safarigorilla safari ekstrem reise eventyr idé ferie ekstrem reise eventyr

For sjansen til å samhandle med en av verdens mest truede arter, følg i fotsporene til Dian Fossey, antropologen i filmen Gorillaer i tåken 1988 ble foreviget. Ikke mer enn 790 fjellgorillaer gjensto, men Rwandas Vulcanoes nasjonalpark er fortsatt det beste stedet på planeten for å få øye på en av disse milde planteeterne. Deres særegne personligheter er søte, og mens ruinene av Karisoke Research Station, der Fossey ble drept og begravet, er veldig smidige selv. JK Safaris driver fire dagers safari til området som inkluderer opphold i øko-lodger.

 Alternativ med mindre adrenalin: hvis du ikke er klar for den ekstreme reisen som er nødvendig for å følge i fotgorillaenes fotspor, kan du besøke Monkey Mountain (www.montagnedessinges.com) i Frankrike Primatinteraksjoner av en annen type: 280 Barbary Macaques -aper streifer fritt midt blant besøkende, men vær forsiktig: disse listige skapningene er kjent for å ta mat direkte fra hendene på besøkende!

 En sport som gjør fjellklatring like spennende som å komme ned

heliski idé eventyr snø fjell ekstreme reise eventyr

 Heli-ski

Hvis du er en topp skiløper med en adrenalin-forkjærlighet, gå av skibakkene og svev til himmelen ved å hoppe på helikopteret og helikjøring, en sport som gjør fjellklatring like spennende som å komme ned. Lokkes av løftet om uberørte bakker, vill tilbaketrukkethet og utfordrende terreng, for de som tør å få luftbåren tilgang til ellers utilgjengelige topper. Valdez Heli-Camps (www.valdezhelicamps.com) driver turer til Chugach-fjellene i Alaska; Ekte ekstremsportentusiaster bestiller pakken med fire eller seks dager ‘Summit Sounds’, som takler toppen av Chugach på 13 000 meter og tilbyr overnatting på et skip (inkludert helikopterlandingsplate) forankret i Prince William Sound.

Mindre adrenalinalternativ: vær redd for å fly?

heliski idé reise ferie adrenali eventyr ekstrem reise eventyr

Vurder heller å gå på ski i Colorado Rockies; Paragon Guides tilbyr flotte turer utenfor allfarvei for et mindre ekstremt reiseeventyr i snøen.

  Hvis du er en erfaren fjellklatrer, tilbyr Adventure Consultants toppturer til Nepaladrenalin ekstrem reiseutstyr

 Fjellklatring

I likhet med den hellige gralen til fjellklatring, spiller legenden om Mount Everest en stor rolle i hodet til reisende, og det er en god grunn: å risikere å passere gjennom “dødssonen” (som tar flere liv hvert år) og nå toppen, er livets suksess. Hvis du er en erfaren fjellklatrer, vil Adventure Consultants (www.adventureconsultants.com) Toppmøteekspedisjoner til Nepal, som vil koste deg rundt $ 65 000 og uten garanti for oppstigning.

Mindre adrenalinalternativ: hvis du bare vil se Everest..

ekstrem reise eventyr idé everest innebære ekstreme reise eventyr

 Alternativ med mindre adrenalin: Hvis du bare vil se Everest, men ikke vil risikere livet ditt på en ekstrem tur (eller ikke vil bruke alle sparepengene dine på å gjøre det), er det helt gjennomførbare (og billigere) turer til grunnleiren.

 Sandboarding er en ekstrem fire-sesong sport

ekstrem reise eventyr sand boarding

 Enten du vurderer å slutte med snowboard eller bare ikke kan vente til vinteren for å komme deg nedover skråningen, kan du prøve å bukke brettet og takle et sandfjell. Sandboarding er en ekstrem fire-sesong sport som nylig har blitt populær blant snowboardere som er omgitt av surrealistisk ørkenlandskap på jakt etter et lignende rush av adrenalin. Selvfølgelig kan du prøve å surfe på sanddynene på din lokale strand, men for den riktige avtalen, ta deg til Cerro Blanco nær Andes -fjellkjeden i Peru for å finne den høyeste sanddynen i verden. Peru Adventure Tours tilbyr åtte timers ekstreme reiseutflukter som inkluderer leie av brett og lunsj.

Ha en flott, uforglemmelig ferie

sandbrett idé eventyr reise ferie

 For mer informasjon om reiseplanlegging, se vår reiseguide i Peru, og bruk deretter vårt reisesøk – prissammenligning – for å finne flyreiser, hoteller, cruise og flere reisetilbud til Peru.

 Dykking med haier

ekstreme eventyrreiser ferie adrenalin

hvis Den hvite haien Hvis du ikke har blitt jaget ut av vannet permanent, kan du pakke tingene og dykke dypt med haiene utenfor kysten av Cape Point, Sør-Afrika. Apex Shark Expeditions tilbyr dagsturer i False Bay mellom november og juni (omtrent 30 minutter fra Cape Town) og inviterer deg til å svømme med mako og blåhaier i over en time uten annet enn en våtdrakt mellom deg og svømmeføttene deres.

 Alternativ med mindre adrenalin: Sjekk verdens største rovhai..ekstrem reise eventyr idé havet

Alternativ med mindre adrenalin: Sjekk verdens største rovhai – den store hvite – i Stillehavet rundt Mexicos Isla Guadalupe. Riktignok får den nok adrenalinpumpe, men det litt mindre ekstreme reisealternativet fra Shark Diver setter deg under vann – trygt bak lås og slå – i et sikkert stålbur.

 ekstrem reise eventyr verden

 Romfart

Den typiske ferien vil frigjøre deg fra den vanskelige bane på arbeidsdagen, men 10-dagers romfart som tilbys av Virginia-baserte Space Adventures skyter deg av en oppskytingsrampe i Kasakhstan til en bane i ekte jord der tyngdekraften ikke lenger er nødvendig når du kretser rundt kloden hvert 90. minutt. Men når tanken på piggybacking på en russisk rakett på 40 millioner dollar ødelegger dine ekstreme reisedrømmer til bakken, vent på en behagelig stol på Richard Bransons Virgin Galactic, som lanserte sine første bemannede flyvninger i 2010: godt betalende passasjerer må minst vente frem til 2012 for å komme på suborbitalfly, men de vil belaste deg relativt billig “bare” 200 000 dollar.

Alternativ med mindre adrenalin: Null tyngdekraft spenning til en enda mindre astronomisk pris er tilgjengelig i Las Vegas eller Cape Canaveral og Titusville, begge i Florida, gjennom Zero G (www.gozerog.com; et datterselskap av Space Adventures), hvor det er mulig via de samme parabolske flymanøvrene å simulere vektløshet som ble brukt for å bringe en livlig Tom Hanks inn Apollo 13 å filme.

  Utforske naturlige grotter få den adrenalinpumpende grotten

Abseiling fra siden av en kalksteinsklippe, klemme gjennom fuktige sprekker med glødende ildfluer, hoppe ut av en underjordisk foss og “black-water rafting” i de underjordiske strykene i Ruakuri-hulen, en del av det andre verdensomspennende Waitomo-grottesystemet i New Zealand . Fem timers Black Abyss reiseeventyr som tilbys av The Legendary Black Water Rafting Co. (www.waitomo.com/rafting i svart vann), er den mest krevende av de regionalt guidede ekstremturene, med en blanding av klatring, rappellering og hulerør.

 Alternativ med mindre adrenalin: For en mindre utfordrende innenlandsk nedstigning, gå til Carlsbad Caverns National Park (www.nps.gov/cave) i Sør -New Mexico. I stedet for elver og fosser ble de 300 hulene her hugget av kalkoppløselig svovelsyre, noe som gir en mye tørrere – og likevel “dypt” tilfredsstillende – opplevelse.

Du kan lese mer informasjon om reiseplanlegging i vår reiseguide i New Zealand, og deretter bruke vårt reisesøk – prissammenligning for å finne flyreiser, hoteller, cruise og flere reisetilbud til New Zealand.

 For smaken av biljakter, brennende bygninger og gratisvesker som er omtalt i spenstige actionfilmer, dra til Las Vegas

reise ferie ekstreme film eventyr

Stunt trening

 Å leve av å være en stuntartist høres gal ut for de fleste, men hvis du tror du er en adrenalinjunkie, kan det høres ut som en drømmejobb. Thrillseekers Unlimited tilbyr ekstreme reiseopplevelser med adrenalinpumpe- leksjoner fra arbeidende fagfolk i SAG-stunt; bestill fem dagers stuntopplevelse, og du vil kjempe mot stunt og til og med bli satt i brann av din godt trente stuntinstruktør.

Alternativ med mindre adrenalin: Gjør deg klar for høyhoppet ditt på nært hold med et tandemskjermhopp – de tilbys på hundrevis av steder over hele landet.

 For mer informasjon om planlegging av turen, se vår reiseguide i Las Vegas, og søk deretter etter reisetilbud til Las Vegas.

  Dykk til “Titanic”ekstremt reiseeventyr under vann

Du så filmen, men du er ikke klar til å se RMS Titanic på nært hold. Du trenger ikke å være marinforsker for å titte på forliset til alle skipsvrak, og du trenger heller ikke dra til Newfoundland, hvor ekspedisjonene til The Great Canadian Adventure Company ombord på Akademik Keldysh driver et russisk forskningsfartøy som er i stand til å synke nesten 4 mil under vann for å nå skipets hvilested. Privilegiet for å se Titanic på nært hold koster nesten $ 55 000, men for fanatikere og ekstreme reisjunkier er det en liten pris å betale for å være en av de første ikke-forskerne som tok dykket..

Alternativ med mindre adrenalin: Hvis lommene dine ikke er så dype, bør en snorkletur på Bahamas tilfredsstille din nysgjerrighet – minus den betydelige utgiften. Bimini, Grand Bahama, Paradise og Andros Islands har alle skipsvrak like ved sjøen; alt du trenger for å begynne å utforske er masken og svømmeføttene.

Bruk vårt reisesøk – prissammenligning for å finne fly, hotell, cruise og andre reisetilbud.