Reisetips i USA: Turistmål i USA fra et helt annet synspunkt

New York, Los Angeles, Florida: For mange tyskere er antallet amerikanske reisemål ganske håndterbart og formet av klassisk turisme. Denne artikkelen ønsker å gjøre det helt annerledes og viser destinasjoner i landet med ubegrensede muligheter som reiser europeere har en tendens til ikke å ha på huskelisten sin.

USA er et populært reisemål for turister fra hele verden. Men som turister er, blir de vanligvis tiltrukket av klassiske turistmål. Selvfølgelig gjør en selfie på Empire State Building i New York City mer inntrykk på de som bodde hjemme enn en foran apoteket i Holcomb / Mississippi. USA er også kjent for sitt enorme landskap, og derfor er en utendørs ferie en annen måte å reise til Amerika på. Men hvis du ikke vil gå på de godt tråkket turistveiene, vil du finne mye ekstraordinært, skummelt og spennende i USA. Den følgende artikkelen vil gjerne introdusere noen spesielt interessante steder.

For mange står USA ikke bare for frihet, men også mange klisjeer mellom gigantisme og finurlighet. Noen av dem er så gode at de til og med egner seg som reisemål langt unna de tradisjonelle turistsentrene

USA reisetips USA med en forskjell Flagg

1) Mer enn strand og surfere: vestkysten

Denne noe annerledes USA -turen begynner der, ettersom de fleste først og fremst tenker på Hollywoods drømmefabrikk, endeløse strender og staselige villaer: vestkysten.

1.1 Los Angeles 

1.

1.1 Forbudstunneler

Siden starten, har vært under Los Angeles tunnel bygget. For eksempel T -bane, men også for å transportere penger mellom banker eller overføre kriminelle. Da alkoholforbudstiden begynte, fikk disse tunnelene en ny mening: festglade kunne gå fra en speakeasy (ulovlige puber) til den neste uten å bli sett. Alkoholsmuglere transporterte varene sine usynlige og noen ganger til og med produserte dem under jorden. I dag er en del av tunnelen fremdeles tilgjengelig, inngangen er bak “Hall of Records” i Temple Street.

USA reisetips USA med en forskjell Figur 1

1.1.2 Tesla -spole fra Griffith -observatoriet

Nikola Tesla var en visjonær for elektrisitet – men gjennom hele livet ble han også avkreftet som en “rar ugle”. Dels fordi han jobbet med å overføre strøm gjennom luften i stedet for kabler. Et av verkene hans er Tesla-spolen: en to meter høy enhet som skyter høyspent-lyn inn i et Faraday-bur. En ekstremt spektakulær forestilling, og en ikke å gå glipp av på East Observatory Road.

Vitenskapsmannen Nikola Tesla prøvde intet mindre enn å kontrollere strøm uten fysiske ledninger. Spolene hans viser fremdeles hvordan det så ut i dag: et spekulativt tordenvær i liten skala

USA reisetips USA med en forskjell Museum

1.1.3 Petersen Automotive Vault

Selv de vanlige utstillingsrommene på Petersen Automuseum er en ekte gullgruve for entusiaster, for her finner du intet mindre enn motoriseringens historie, fortalt i originale stykker. Det kalles mer uklart i museumskjelleren på Wilshire Boulevard Hvelvet: Eksotiske biler venter der: for eksempel en allerede sjelden Jaguar XKSS, som også tilhørte Steve McQueen. Eller en pansret Mercedes eid av den irakiske diktatoren Saddam Hussein. Hvis du vil se disse kjøretøyene, bør du pakke inn varmt: For å holde aldringsprosessene lave, blir “The Vault” avkjølt til nesten frysetemperatur.

1.2 San Diego

1.2.1 NAB Coronado

Hvis du stopper i California sørligste by, bør du ta en tur til Coronado -halvøya i San Diego Bay, som deles rett ved siden av hotellene Naval Amphibious Base Coronado stranden med turistene – inngjerdet, selvfølgelig. Der kan du se hvordan de potensielle soldatene til den legendariske eliten Navy Seals blir slått av instruktørene sine under Basic UnderwaterDemolition (BUD / S) -kurset – på en slik måte at selv å se på det forårsaker ømme muskler. Her er den første delen av en dokumentar som imponerende viser malingsbutikken.

Før sjømenn blir Seal -elitesoldater, banker instruktørene kandidatene i Coronado myk som en bleie gjennom hardt trening – bare de som overlever disse ukene begynner selve treningen

USA reisetips USA med en forskjell soldater

1.2.2 Whaley House

Hvis du vil få krypene, bør du kjøre gjennom San Diego Avenue og bygget på 1857 Whaley House Stoppe. Men bare de modige burde gå inn: det nåværende museet ble bygget på en kirkegård med et henrettelsessted og regnes som det mest spøkelsesbesatte huset i verden – det var angivelig observasjoner der allerede før det ble bygget. Det sies at minst seks spøkelser er der oppe.

1.3 Las Vegas

1.3.1 Nevada teststed / Trinity Site

Det er en annen form for skrekk for turister i Las Vegas: det er bare omtrent 100 kilometer nordvest for den glitrende byen Nevada teststed – det største atomprøveområdet i USA. 928 atombomber detonerte der mellom 1950- og 1980 -årene. De aller fleste er under jorden. Strålingen er ikke lenger farlig i dag, så guidede turer tilbys gjennom dette området, som krysses av dusinvis av gigantiske kratere. Alle som er interessert i emnet, vil også finne Trinity Site i New Mexico, hvor verdens første atombombe detonerte i 1945. Slike turer kan starte i Vegas selv: der finner du National AtomicTesting Museum satt opp av Smithsonian Institute.

I New Mexico markerer en basaltobelisk stedet der verdens første atombombe detonerte – ellers er det knapt spor etter eksplosjonen ved Ground Zero i dag

USA reisetips USA med en forskjell sightseeing monument

1.3.2 Glemte hoteller

Las Vegas er en by i evig endring. Dette gjelder spesielt for hotellene. Legendariske hus som Sands eller Dunes, som den følgende artikkelen rapporterer om, eksisterer ikke lenger. Etter nedleggelsen, er du “offer” målrettet riving, tross alt er plassen i Las Vegas begrenset. Likevel kan en liten del fortsatt besøkes: Neonmuseet reddet utallige neonskilt fra ødeleggelse og gir dermed et lite innblikk i historien om svunnen tid.

2) Bare cowboyer og hvete? Ikke i det hele tatt! Sentralstatene

Også i innlandet kan reisende støte på uklare ting i praktisk talt alle stater.

2.1 Texas

2.1.1 Cadillac Ranch

Vest for Amarillo I 1974 begravde noen kunstnere halvparten ti Cadillac -er i et maisåker som et symbol på stigning og fall av halefinekjøretøyene. Cadillacene er der fortsatt – dekket av graffiti. Sprøyting er uttrykkelig ønsket der, slik at installasjonen kan endres konstant. For å sikre at kjøretøyene “avlastet” av suvenirjegere ikke forsvinner helt på et tidspunkt, blir det stadig lagt til reservedeler, og kjøretøyene blir også regelmessig hvitkalket med frisk hvit maling.

Fordi så mange besøkende satte sine spor, er Cadillac Ranch et kunstverk i konstant forandring

USA reisetips USA med en forskjell Biler i ørkenen

USA reisetips USA med en forskjell Grafikk 2

2.1.2 Søppelkatedral

“Søppelkatedralen” er på Lareina Drive i Austin, hvor byggherren har samlet alle slags skrapstykker til et gigantisk totalt kunstverk siden 80 -tallet – gamle rekkverk, gressklippere, krykker og mer ble en tilgjengelig katedral. Og den kan ses gratis.

2.2 Idaho

2.2.1 Verdens største beagle

Dette er på Highway 95 nær Cottonwood Dog Bark Inn – Et vanlig motell ved navn. Men det som gjør bygningen spesiell: Den ser ut som en gigantisk beagle. “Hundehytta” stiger ti meter høyt fra landskapet og har plass til to gjesterom og et frokostrom.

Mer enn 160 000 enheter av DC-3 og dens militære variant, C-47, ble laget mellom 1936 og 1945-og ganske mange av dem er fortsatt i bruk i dag i hardt arbeid

USA reisetips USA med en forskjell Fly

2.2.2 DC-3 i trærne 

de Douglas DC-3 er det mest bygde flyet gjennom tidene. Og i McCall ble en av dem stengt for lenge siden. Hva tusenvis av flytimer ikke kunne skade den robuste maskinen, gjør naturen nå: Trær vokser rundt flyet, slik at det ser ut som om det var en del av skogen.

2.3 Colorado

2.3.1 UFO -vakttårn

Det har vært flere UFO -observasjoner i San Luis -dalen. Og fordi utenomjordiske fly kan sees bedre med litt høyde, kan det finnes i Hooper UFOVakttårn, en plattform med uhindret utsikt over nattehimmelen. Og fordi amerikanerne kan tjene penger på hva som helst, er det en suvenirbutikk blant dem.

2.4 Nebraska

2.4.1 Bil Henge

Stone-Henge i England er verdensberømt som et kultsted for svunnen tid-litt mindre kjent, men er også bygget med tidligere tider i tankene BilHenge. Nord for Alliance satte byggherrene sammen gamle bevis på amerikansk bilkonstruksjon til en monumental kopi av den virkelige Stone Henge 1: 1..

Amerikanerne elsker biler – det er ingen annen måte å forklare kunstverk som Car -Henge, som bare eksisterer i dette landet

USA reisetips USA med en forskjell Severdigheter

2.5 Iowa

Trampen i godsvognen er uløselig knyttet til amerikansk historie. Byen Britt satte et monument over disse “usungne heltene” i form av Hobo -museet. Besøkende kan forvente det ikke bare mer om historien deres, men også forskjellige utstillinger og bakgrunner.

2.5.1 Hobo -museum

2.5.2 Miniatyr Wonderland Railway

Modelljernbanefans bør gjøre en avstikker til Colfax: Du finner den der Trainland USA. En tur gjennom Amerika i liten skala. Over en kilometer skinner ble bygget der, i tillegg til tusenvis av hus. Dette gjør Trainland til en av verdens største utstillinger i sitt slag.

2.6 Kansas

2.6.1 Verdens største samling av store miniatyrobjekter

“Verdens største samling av verdens minste miniatyrer av verdens største ting” er navnet på museet i Lucas. Og navnet sier alt: gigantiske nøtter, kyr som bare kan sees under forstørrelsesglass. Museet er definitivt rart, men virkelig ekstraordinært.

2.6.2 Gunfighters WaxMusuem

Dodge City er synonymt med cowboys og det ville vesten. Og hvor er det bedre å ha et voksmuseum som hedrer våpenmenn? i Gunfighters Wax Museum Det er statuer fra Wyatt Earp til den tragiske General Custer – og andre utstillinger om emnet cowboys og gunslingers.

USA reisetips USA med en forskjell Figur 3

3) Midt i Deep South: sørlige stater

Knapt noen annen del av USA er så lastet med klisjeer som sørstatene. De blir ofte sett på som noe tilbakestående eller “annerledes”, men er kjent for sitt spesielle kjøkken og ekstremt høflige oppførsel, som de fremdeles opprettholder selv i helt eksepsjonelle situasjoner. Men en rekke kuriositeter finnes også på reisemål langt inne i sør.

3.1 Arkansas

3.1.1 Kristus av ozarkene

Alle kjenner den verdensberømte Jesus -statuen på Sugar Loaf Mountain i Rio de Janeiro – nord i Arkansas ligger byen Eureka Springs – og der står også en gigantisk Jesus Kristus av ozarkene. Ideen var opprinnelig ment som sentrum for en religiøs fornøyelsespark, og ideen ble aldri til. Statuen stikker ut 20 meter fra åsene i Ozark -fjellene.

Selv om “Kristus av ozarkene” ikke tårner så høyt som modellen i Rio, er den fortsatt imponerende på 20 meter

USA reisetips USA med en forskjell statue

3.1.2 Johnny Cash fødested

“Man in Black” er ikke bare en av de mest kjente sønnene i delstaten Arkansas, men også en av de største countrylegendene. Han begynte også i det små, i ett Fargestoff kalt oppgjør for fattige gårdsarbeidere. Tavlene som denne flotte musikeren tok sine første skritt på, kan fremdeles sees i dag: huset er restaurert og er i sin opprinnelige stand.

3.2 Alabama

3.2.1 Museum of Uncollected Kofferter

Faktisk er berøring strengt forbudt på de fleste museer – ikke så i Ukrevd bagasjesenter i Scottsboro. Det er også mulig å kjøpe innholdet i tapte og ikke hentede kofferter. Den har karakteren av en gigantisk bruktbutikk og er bra for mange overraskelser – ikke bekymre deg, det er også et ekte museum i sentrum: De mest ekstraordinære bagasjefunnene oppbevares der – og for en gangs skyld må de ikke bli rørt.

Uhentet bagasje: Det som forårsaker magesmerter for sikkerhetspersonell på flyplasser er til salgs i ikke -hentet bagasjesenter – og er elsket av kunder

USA reisetips USA med en forskjell på flyplassen

3.2.2 Verdens største motorsykkelmuseum 

En av Amerikas rikeste menn bor i Birmingham: George W. Barber. Og fordi han hadde noen milliarder dollar etter å ha solgt sitt meieriselskap, bygde George et museum til ære for sin favoritthobby: motorsykler. Han eier 1400 og 600 av dem kan sees når som helst i Barber Museum – alle trafikksikre og fra alle epoker med tohjuls bevegelse.

3.3 Kentucky

3.3.1 Dinosaurverden

Alle som likte filmer som Jurassic Park vil Dinosaur World i Cave City kjærlighet: Mer enn 150 dinosaurer i naturlig størrelse kan bli funnet der – selvfølgelig i sitt naturlige miljø på et område på nesten 100 000 kvadratmeter.

4) Mye større enn bare New York: østkysten

Når du tenker på østkysten, har du vanligvis bare Manhattan i tankene. Østkysten av USA er fortsatt en god del lengre enn vestkysten – og inkluderer også flere stater der uklare og ekstraordinære kan finnes.

4.1 Maine

4.1.1 Kryptozoologimuseum

Nord på østkysten, i Portland, er International Kryptozoologimuseet. Og det lever opp til navnet, for det er utelukkende dedikert til legendariske figurer og dyr som Bigfoot, Sasquatch og Tatzelwurm. Dette både mot en historisk og faktisk alvorlig zoologisk bakgrunn.

Hvis trærne ikke var der, kunne du faktisk forestille deg deg selv i Sahara -ørkenen i Maine -ørkenen. Men det er nettopp floraen som gjør sanddynelandskapet så bisarrt

USA reisetips USA med en forskjellig natur

4.1.2 “Ørkenen” i Maine

“Vent litt, Maine er ikke i det tørre sørvest i landet, hvordan kan det være en ørken der?” De som har geografisk kunnskap om denne overskriften, kan spørre seg selv. Men det er faktisk en ørken i Maine også: Ok, faktisk et sanddynelandskap. Det fungerer ved å strekke seg over 16 hektar Desert of Maine men som en “ekte” ørken – og av den grunn alene er det verdt et besøk.

4.2 New York

4.2.1 Verdens minste kirke

I landsbyen Oneida det er en kirke midt i en dam – den minste i verden. Det ble bygget i 1989 av en privat borger – og tilbyr bare plass til to personer og en prest. Selv om hun utelukker dette for store gudstjenester, gjør det minikirken veldig populær blant de som er villige til å gifte seg på jakt etter ekstraordinære bryllup.

4.2.2 North Brother Island

Midt i East River innen synsvidde av New York Bronx er den ubebodde North Brother Island – til 1963 hjemmet til Riverside Hospital, et karantenehjem for tuberkulose og andre syke mennesker. Da sykehuset ble stengt, forlot de siste menneskene øya i metropolen, og naturen tok over i en slik grad at det til og med ble filmet en dokumentar der om hvordan verden kan se ut etter menneskers utryddelse. North Brother Island er ikke offisielt tilgjengelig, men den kan sees fra vannet på båtturer.

USA reisetips USA med en forskjell Figur 4

4.3 Massachusetts

4.3.1 Heksehuset Salem

Noen av de tidligste europeiske innbyggerne i Nord -Amerika var puritanere. Og de var ekstremt religiøse og mente også at hekser var i ferd med å bli ulykkelige i New England. Dette hysteriet kulminerte i 1692 hos de som ble behandlet bokstavelig og kinematisk Salem hekseprosesser – heksens hus i landsbyen er det siste arkitektvitnet i denne dystre tiden og er nå et museum som gir informasjon om denne epoken.

I hekshuset Salem ble kvinner erklært hekser i utstillingsforsøk – i dag minnes museet denne fasen av paranoia

USA reisetips USA med en forskjell Amerikanske hus

4.3.2 Museum of Bad Art

“Du kan ikke måle kunst” – sier mange. Imidlertid er det også kunst som bare er stygg eller i beste fall tvilsom. Og dette er dedikert til Museum for dårlig kunst i Somerville. Fra malerier til fryktelig dårlig utstoppede dyr, alt er inkludert som også regnes som kunst, men som absolutt aldri vises i et seriøst galleri.

 4.4 Virginia

4.4.1 CIA -museet

Langley er hjemmet til det legendariske CIA -etterretningsbyrået. Og det har også en omfattende historie, som han gjør tilgjengelig for allmennheten helt hemmelig. At CIA museum viser utstillinger fra mange tiår med amerikansk spionasje, inkludert pilotdrakter for rekognoseringsfly og verktøy for å åpne bokstaver uten spor.

Betong ruster ikke som stål – derfor er de halvt nedsenkede betongskipene på Kiptopeke -stranden ideelle bølgebrytere

USA reisetips USA med en forskjell solnedgang

4.4.2 Kiptopekes betongskip

Betong kan også flyte – i hvert fall når det støpes i form av et skipsskrog. Det som skjedde i andre verdenskrig på grunn av mangel på stål ble senere før KiptopekeStrand delvis senket som en molo – i en lang kjede med ni skip, som gir et fryktelig vakkert syn fra stranden.

4.5 Delaware

4.5.1 Miles monsteret

Et konkret bilknusende monster som er over ti meter høyt – en passende maskot for Dover International Speedway – en racerbane som var så dårlig asfaltert i gamle dager at sjåførene kalte den Monster Mile. I dag er banen så god at NASCAR -løp arrangeres på den – den gamle karakteren til racingovalen lever videre i Miles.

 4.6 Sør -Carolina

4.6.1 CSS Hunley

Under borgerkrigen prøvde sørstatene alt for å bryte blokkeringen av havnene sine. Dette førte også til løsninger som var uvanlige for tiden, for eksempel en manuelt operert ubåt, nettopp det CSS Hunley. Og det sank et nordlig skip – den første ubåten i historien – men ble umiddelbart senket av seg selv under mystiske omstendigheter. Søket varte i over hundre år. Da ble båten løftet fra bare ti meters dybde i 2000 og har blitt grundig bevart og utstilt i North Charleston siden.

Inntil det ble gjenoppdaget, hadde CSS Hunley bare tegninger. Ved baugspissen: en spar torpedo, en slags lanse med en eksplosiv spiss for synkende skip

USA reisetips USA på en annen måte Verdt å vite

4.6.2 Bishopville Button Museum 

Knapper holder bukser og skjorter lukket, faktisk lite spektakulært. Men Dalton Stevens synes de små hjelperne er så interessante at han har samlet dem hele livet – og har nå opprettet et museum fra sine tusenvis av tusenvis av utstillinger som kan besøkes i Bishopville.

4.7 Florida

4.7.1 Airstream Ranch

Amerikanere ser ut til å ha en forkjærlighet for å begrave vitnesbyrd om bilkunst halvveis i rekker. Det er ingen annen måte Airstream Ranch forklar i Dover. Det er åtte av de legendariske Airstream -campingvognene laget av skinnende aluminium, stilt opp i en lignende form som Cadillacs i Texas.

Airstreams er den amerikanske versjonen av den klassiske campingvognen: Laget av polert aluminium på utsiden og mer romslig på innsiden enn noen studentleiligheter

USA reisetips USA med en forskjell Sommerferie

4.7.2 Neptune Memorial Reef

Den går dypt under vann foran Key Biscayne på sørspissen av Florida. Her bygde byggherrene en uhyggelig vakker undervannsby i stil med Atlantis, the Neptune Memorial Reef. Det spesielle med det: Det 2000 m² store området ble oppfattet fra starten som en undersjøisk kirkegård. Derfor er det ikke bare urner støpt i betong, men også gravplater og minnesteiner. Siden området uttrykkelig også er åpent for amatørdykkere, kan makaberen “senkes” her sammen med den flyktige og forseggjorte undervannskunsten. Og det uten inngangsbillett.

5) Oppsummering: Mer enn bare Hollywood og Empire State Building

USA er et land med kontraster. Dette gjenspeiles også i forskjellene mellom de overdådige, men også overfylte turistmetropolene og de stort sett ensomme funnene som denne artikkelen listet opp. Selvfølgelig kan ingen knappemuseer matche en Smithsonian, og en Car-Henge kan ikke matche originalen. Men det er disse små særegenhetene som også gjør landet til noe spesielt – hvem skulle få lov til å begrave gamle biler halvveis et sted i Tyskland? Det ville bryte flere lover samtidig. Og bare på grunn av slike “særheter” er det verdt å reise til USA fra et annet perspektiv.

USA reisetips USA med en forskjell Parkeringsskilt

Bildekilder:

1) fotolia.com © md3d (i tittelbildet)

2) fotolia.com © Lars Johansson (i tittelbildet)

3) fotolia.com © dimitrimaruta

4) Pixabay.com © skeeze (CC0 -lisens)

5) fotolia.com © ejnelson314

6) Pixabay.com © skeeze (CC0 lisens)

7) fotolia.com © vladimircaribb

8) fotolia.com © staticsparks

9) fotolia.com © pop_gino

10) fotolia.com © chalabala

11) fotolia.com © Zack Frank

12) fotolia.com © missgrace

13) Pixabay.com © ssgrecco (CC0 lisens)

14) fotolia.com © Juulijs

15) Pixabay.com © MartinStr (CC0 lisens)