La oss ta en titt under overflaten av vannet

De populære kunstverkene av de begavede skulptørene blir vanligvis stilt ut på museer, parker eller på gatene i store metropoler, slik at disse imponerende skulpturene og statuene er lett tilgjengelige for allmennheten. Dypt i det mørke vannet rundt om i verden, innhyllet i mysterier, finnes det utallige andre kunstverk, hvis gåtefulle historie og meningsfulle meldinger lokker deg til å utforske vannverdenen. Hvert år trekker denne lite kjente undervannsmagien tusenvis av dykkere under trylleformelen og lar dem se på sine dypt skjulte hemmeligheter! Fra en uvanlig synsvinkel avslører et attraktivt syn seg under vann; de verdifulle kunstskattene blir levendegjort og minner oss om vårt sosiale engasjement for havbeskyttelse! Alle må delta i kampen mot vannforurensning, fordi biologisk mangfold trenger vår uerstattelige hjelp og støtte!

I de neste linjene vil vi introdusere deg for noen interessante undervannsfigurer som kan tjene som en uvanlig idé for ditt neste reisemål!

  • Den vakre, slanke figuren til Amphitrite, Poseidons kone, og den formidable figuren til revvakten inspirerer dykkerne 15 meter. dypt i vannet nær Caymanøyene. Til tross for hennes åpenbare nåde, har den fine havfruen en virkelig fantastisk vekt på 272 kg.! Men hvordan kom de to kunstverkene til verden? Fordi Jay og Nancy Easterbrook ønsket å gjøre dykkerskolen til en ekte besøkende magnet, kom de på ideen til de uvanlige vannboerne som en nyttig markedsføringsstrategi. Noen måneder senere ble de to mytologiske figurene skapt i hendene på den kanadiske billedhuggeren Simon Moris. I tillegg til å ta pusten fra dykkerne, tjener de også veldedige formål – en viss sum penger fra dykkergebyret går til et økologisk fond for bevaring av undervannsverdenen for hvert dykk.

Vannverdenen har mange uanede hemmeligheter å avsløre

Utforsk og nyt vannverdenen

Denne slanke og ved første øyekast skjøre havfruens figur venter som et eventyr på havbunnen for nysgjerrige dykkere

komme nær vannverdenen

De imponerende tallene er ikke bare et syn, men er ment å minne oss om vårt ansvar overfor naturen og miljøet 

revens vokter vokter havbunnen

  • “Når solskinnet får frem de fargerike nyansene fra den rike paletten av undervannsplanter som vokser på statuene, føler du deg plutselig overveldet av denne spektakulære utsikten!” Jason Taylor er en engelsk skulptør og skaperen av verdens første undervannsmuseum! Nær Cancún i det sørøstlige Mexico, formidler de mer enn 500 karakterene sine viktige budskap, reiser dagens brennende spørsmål og beveger oss inn i våre samtidige politiske og økologiske problemer i det moderne samfunnet!
  • Atlas -figuren nær Bahamas regnes som den største undervannsfiguren på jorden og er et annet av Taylors mesterverk. Med en vekt på 60 tonn er denne unike figuren både spennende og sjokkerende. Hun understreker mangelen på vital beskyttelse av havene og deres biologiske mangfold og oppfordrer oss til å ta de nødvendige tiltakene så raskt som mulig! I umiddelbar nærhet av figuren er det et oljeraffinaderi, hvis skadelige smuss bare kastes på korallrevet. Mens petroleum flyter rundt i skulpturen, håper Taylor at turister og myndigheter vil legge mer press på raffineriet og finne et alternativt deponi..

Vannverden – Den største undervannsskulpturen ligger i nærheten av Bahamas

den største-undervanns-skulpturen

Kunstverket ble nedsenket i slutten av 2014, og beliggenheten ble smart valgt

under-vann-største-mesterverk

  • Cristo degli abissi (Kristus i avgrunnen) i bukten San Fruttuoso, Liguria ble satt opp på samme sted der den første italienske jegeren Dario Gonzatti mistet livet i en dykkerulykke i 1950. De 2,5m. høy bronsestatue av Kristus er 10 m. dyp under havoverflaten og tiltrekker seg årlig tusenvis av besøkende som ønsker å hylle de siste som har viet livet sitt til å utforske undervannsverdenen og aldri har gitt opp denne brennende lidenskapen!

Kristus ønsker alle dykkerentusiaster velkommen med utstrakte armer

skulpturen besøkt på mesitten

undervannets mirakel av Kristus

Jason Taylor og hans karakterer har bebodd havbunnen siden 2006

Cancun Mexico og severdighetene

Vannverden – det morsomme spillet av sollys og vann inviterer de fargerike korallene til å danse

 naturens skjønnhet

En unik estetisk effekt ble skapt over tid

fantastiske former og fargekombinasjoner

Skulpturene er utarbeidet til minste detalj, men det siste og viktigste elementet ble lagt til av vannet selv

interessante kulturer under vann

veldig interessant spill av lys og vann

Taylors karakterer har utløst mange diskusjoner de siste årene da de uttrykker forskjellige brennende aspekter av vårt daglige liv

det spektakulære museet under vann

På en interessant og nyskapende måte uttrykker karakterene de utallige presserende problemene i samfunnet vårt

den engelske-skulptøren og hans kunst

På grunn av deres ekspressivitet utløser statuene sterke følelser hos betrakteren og får ham til å tenke på sitt verdensbilde

karakterenes sterke budskap

Figurene virker frosset i tankene

en fantastisk kunst i mexico

Vannverden – du kan kjenne deg igjen i mange av dem

ta et bilde

jason taylor og mesterverkene hans

oppdag mesterverk under vann

undervannsverdenen avslører sine hemmeligheter

dykk og oppdag en ny verden av vann

gå under jorden og oppdag en ny verden