kaldt skum madrass test fordeler og praktiske tips

Fordeler og kvalitetsegenskaper ved kaldskummadrassen

Madrasser med kaldt skum har lenge vært en av de mest populære madrassene. Dette vil neppe endre seg i fremtiden, for selv med den nåværende springen i boxmadrassen, spiller kaldt skum allerede en rolle igjen senest i topper, dvs. madrassen.

Disse fire punktene oppsummerer hva som gjør kaldt skum så populært og hva som taler for å sove på det:

1. De holder lenge

Avgjørende for levetiden til kaldskummadrasser er kvalitetsfunksjoner som en høy madrass tetthet og tilstrekkelig komprimeringshardhet. Begge motvirker dannelse av hulrom.

2. De er varmeisolerende

I motsetning til hva navnet antyder, er kaldskummadrasser gode varmelagre. De absorberer kroppsvarme raskt og lenge. Temperaturen på soverommet ditt kan derfor trygt ligge ved anbefalte friske 18-19 ° C uten at du trenger å fryse om natten.

3. De er lydløse

Du drar fordel av denne fordelen, spesielt hvis du beveger deg mye om natten. I tillegg, hvis partneren din snur seg, vil du ikke våkne når som helst snart. Det er knapt noen knirkende og krøllete lyder.

 kaldt skum madrass test fordeler tips når du kjøper

4. De er lette

Fortsetter du å bevege deg, flytte ofte, ha et sterkt behov for hygiene eller hyppige besøkende? Siden madrasser med kaldskum er laget av skum, veier de bare en liten brøkdel av vekten til konkurrentene sammenlignet med vannsenger, innerspring eller latex madrasser.

Ulempen med kaldskummadrasser: Folk som har en tendens til å svette voldsomt om natten, bør velge et annet materiale. Fordi selv om kaldskummadrasser har god luftsirkulasjon, som også kan støttes av en passende lamellramme, lagrer de først og fremst varme – dette er ganske ugunstig for nattugler.

Hvis du nå tenker på å bytte til en kaldskummadrass, bør du ta hensyn til følgende kvalitetsfunksjoner for å faktisk dra nytte av fordelene nevnt i lang tid.

kald skum madrass test fordeler interessante fakta

♦ Hardhetsgrad / kompresjonshardhet

Bedre å tenke to ganger om hvilken hardhetsgrad som er riktig for deg. I utgangspunktet, jo tyngre du er, jo vanskeligere må madrassen være. Dette kan imidlertid bare tas i betraktning som en tommelfingerregel. Hardhetsgradene til de forskjellige madrassprodusentene er ikke standardiserte, slik at en testseng vanligvis er uunnværlig. Utvidede søvndager med prøveperioder tilbys derfor ofte i nettbutikker. I prinsippet bør du også dra nytte av dette for å bestemme dine individuelle komfortnivåer. Ofte er en høyere hardhetsgrad også en indikasjon på en mer holdbar madrass, ettersom materialet gir mindre.

♦ Volumvekt

Vær oppmerksom på at volumvekten til en madrass av god kvalitet ikke må være mindre enn 40 kg / m³. Denne verdien indikerer hvor mye vekt av rå skummasse som ble brukt per kubikkmeter. Jo høyere denne verdien er, desto mer positiv har den på levetiden til kaldskummadrassen.

♦ madrasshøyde

Madrassens høyde har ingen direkte innflytelse på produktets kvalitet, men det sørger for mer sovekomfort og fyller også en annen funksjon. Høyere madrasser kan bidra til å bedre regulere kompresjon og dermed bedre pute bevegelser. Gjennomsnittlig madrasshøyde er rundt 16-18 centimeter.

Hvis du vurderer disse tre kvalitetsfunksjonene når du kjøper en kaldskummadrass, vil du dra nytte av fordelene i lang tid og nyte et høyt sovekomfortnivå.

Et lite tips til slutt: Det er forskjellige madrassprodusenter som tar hensyn til alle kvalitetsfunksjoner. Et positivt eksempel er oppstart av matrazzo®, som ligger bak et produksjonsteam med over 60 års erfaring med utvikling av skum. Ta en titt på nettstedet.

seng med kaldskummadrass test fredelig søvn